Prins Engine(N13) elveda?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
30
Marka
Yok
Biraz önce BMW'nin sitesinde gezineyim dedim, gözlerime inanamadım. 320i ED fiyat listesinden kalkmış. Yani N13 ile anlaşma bitmiş(PSA Prins engine). Şimdilik sadece X3 te var. Onun stoğuda bitince büyük ihtimal gelmez daha. BMW düşük hacimi 136 hp 3 silindirlik B38 kodlu motoru ile idare edecekse üzüldüm, satışları epey azalır.

Yazılımla bile 165 hp alıyorlar, ya turbo büyütmeleri lazım ya da baştan motor tasarlamaları lazım, bu saatten sonrada turbo benzin motoru baştan tasarlamak saçma, büyük ihtimal hibrite ağırlık verecekler.

Ben. Fransiz motorlu alman karoserli uydurma arabalara karsiydim. Siz soyleyene kadar Bmw ninde boyle bir sey yaptigini bilmiyordum. Bmw dedigin bmw olarak alinmadi. Koyu Alman sempatizani olarak alacaksam bmw adina dogru kara.

Ben. Fransiz motorlu alman karoserli uydurma arabalara karsiydim. Siz soyleyene kadar Bmw ninde boyle bir sey yaptigini bilmiyordum. Bmw dedigin bmw olarak alinmadi. Koyu Alman sempatizani olarak alacaksam bmw adina dogru kara.
Bmw başka ülkeye 1.6 satmıyoki bizim gibi 2-3 ülkeye vermek için alıyolar motor işte

Bmw başka ülkeye 1.6 satmıyoki bizim gibi 2-3 ülkeye vermek için alıyolar motor işte

1.6 pejo motorlu bmw alip bmwye bindim demezdim. Zaten bir insan bir arabaya 200 bin verebiliyorsa 300 binde verrir. 2.0 has bmw motorlu alirdim. Zaten 1.6 alan gider birde tupde takar. Petrolhead adama piyasaya isim, musteriye guven aşilamak isteyen mutayit arabasi gitmez.

200 veren 300 veremez bence ya. Biz mesela 30 verip 35 veremiyoruz her zaman

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Motor Peugeot'un değil, Prins'in motor bloğu tasarımı kullanıldı sadece. Onun dışındaki tüm geliştirmeler BMW'ye ait. Yani Mercedes'in 1.5 dci Renault motorunu alıp direk takması gibi bir olay yok.

Şunu yıllardır söylüyoruz, dilimizde tüy bitti, yok hala Peugeot motoru deniliyor.

Sorması ayıp, hangi Prins temelli Peugeot motoru bu kadar performans verebilip bu kadar az yakıt yakabildi?

Varini yogunu koyarsa alir tabide, varini yogunu koyup araba almak dunyanin hic bir yerinde mantikli degil

Motor Peugeot'un değil, Prins'in motor bloğu tasarımı kullanıldı sadece. Onun dışındaki tüm geliştirmeler BMW'ye ait. Yani Mercedes'in 1.5 dci Renault motorunu alıp direk takması gibi bir olay yok.

Şunu yıllardır söylüyoruz, dilimizde tüy bitti, yok hala Peugeot motoru deniliyor.

Sorması ayıp, hangi Prins temelli Peugeot motoru bu kadar performans verebilip bu kadar az yakıt yakabildi?
Bmw ortak olarak giriyor dediğiniz gibi mercedes ayıp ya direk koyuyo gar gar gar çalışıyo

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

Valla burda oyle yazmiyo, ya da ben yanlis translate ediyorum, haaaa gelistirmesi tamamen bmw ye ait, ama peugeot tan epey parca alindigi asikar.

Argesi bmwde ise neden uretimi kalkti.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

Valla burda oyle yazmiyo, ya da ben yanlis translate ediyorum, haaaa gelistirmesi tamamen bmw ye ait, ama peugeot tan epey parca alindigi asikar.
Wiki'yi hiçbir zaman ana kaynak bazlı almam. Oraya girer şimdi söylediğim bilgiyi basit bir kaynağa dayandırır onaylatırım. Motor bloğu tasarımı dışında kullanılan ortak parça yok. Bunun zamanında Peugeot Türkiye'de çalışan arkadaşımla oturup araştırdık hiçbir sonuca ulaşamadık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...