Araç Sahibi Olmanın Bedeli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Aracımın 10 ayda bana ne kazandırıp ne kaybettirdiğine baktım. Totalde ciddi bir rakam ile karşı karşıya kaldım
Bu yıl el freni çekili sadece beklese bile 4305 tl bir vergi bakım sigorta ücgeni beni sömürmüş.
Fakat bu yıl yaptığım 18000 km yol için sadece 2900 tl yakıt masrafı yapmışım.
Çok zoruma gitti şu 4305 tl, yıllık ev kiramın toplamının yarısından fazla :(

Aracımın 10 ayda bana ne kazandırıp ne kaybettirdiğine baktım. Totalde ciddi bir rakam ile karşı karşıya kaldım
Bu yıl el freni çekili sadece beklese bile 4305 tl bir vergi bakım sigorta ücgeni beni sömürmüş.
Nerde oturuyosun ya istanbulda o kadar ucuza ev var mı evli adama

ali abi sigorta ve kaskon çok yüksek senin bu sene düşer umarım

Ali, kuruşuna kadar maliyet hesabı akıl sağlığına zarar. O 18000km boyunca edindiğin tecrübeler ve anıların da parasal karşılığı bulabiliyorsan bu harcamalarla onları kıyasla, büyük ihtimal kar etmişsindir.

Ben gerçekten merkezde kiradayım,söylemiyim miktarını ama aylık faturalar > 600. Ama çalıştığım yerdeki insanların çoğundan her sabah ve akşam minimum 1.5 saatten 3 saat fazla yaşıyorum,uyuyorum,trafik çekmiyorum vs. Bunun parasal karşılığı yapacağım her türlü tasarruftan büyük olacağından paşa paşa veriyorum paraları. Araba da böyle birşey...

En basitinden şunu dusunelim İstanbuldasiniz , otobuse bile kuyrukla biniliyor binseniz zaten mecbur ayaktasiniz türlü türlü insan var ...
Taksiye binseniz arabanizdan çok daha pahalı ...

Yine en mantıklısi araba Allah yokluğunu vermesin :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ali, kuruşuna kadar maliyet hesabı akıl sağlığına zarar. O 18000km boyunca edindiğin tecrübeler ve anıların da parasal karşılığı bulabiliyorsan bu harcamalarla onları kıyasla, büyük ihtimal kar etmişsindir.

Ben gerçekten merkezde kiradayım,söylemiyim miktarını ama aylık faturalar > 600. Ama çalıştığım yerdeki insanların çoğundan her sabah ve akşam minimum 1.5 saatten 3 saat fazla yaşıyorum,uyuyorum,trafik çekmiyorum vs. Bunun parasal karşılığı yapacağım her türlü tasarruftan büyük olacağından paşa paşa veriyorum paraları. Araba da böyle birşey...

Ben çekmeköyde ve Pendik esenyalıda ikameh ediyorum. 2 ev var. biri kiralık, biri kendi evimiz. Kiralık olan eşimin işine 5 km yakın olduğu için oturuyoruz.
Benim her iki yönden servisim var. Arabayı sadece yağmurda çamurda ve gecenin ayazında kullanıyorum. Ona rağmen 18000 km yi 9 ayda yapmışım :( tabi sadece haziran temmuz ayında bir 10 bin km yapmışım)

Bu arada Çekmeköydeki evim, Şile otoyonunun yakın, Pendikdeki evimde D100 çevreyoluna yakın.
Fakat benim şirketin servisi var,
Benim derdim eşimin işine rahat gitmesi,mümkün oluyor pendikte.

Arabayı ilk aldığımızda sigorta 169 du (2009) , şuan 469 [emoji24][emoji24]

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi bir hesap daha yaptım.
Bu Aytenin Benzini Ivırı zıvırı herşeyi dahil şu ana kadar her yaptığı km için 40 kuruş vermiş oluyorum.
Hatta 20 bin km yol yapmanın maliyeti km de 37 kuruşa çıkıyor.
30 bin km yılda yaparsamda her km 32 kuruşa geliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...