paslı bijon

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sodalayn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

Sodalayn

Ziyaretçi
arkadaşlar aracımın dışarıdan bijonlarına bakınca paslı gözüküyor , tamamen değiştirmek mi gerekir ne düşünüyosunuz ?

arkadaşlar aracımın dışarıdan bijonlarına bakınca paslı gözüküyor , tamamen değiştirmek mi gerekir ne düşünüyosunuz ?
bijonları sökün gözle görülen bir deformasyon yoksa cok paslı değillerse boyayıp takın yada bir jant lastik bayisine gidip tüm bijonları 50-70 arası bir rakama alabilrsiniz

Hafif düzeyde pas sıkıntı yapmaz ama ilerleyen aşamada sıkıntı olur.
Dişleri paslanmışsa çıkarması bütün cıvatalar gibi çok zor olur.
Eğer tepesi ileri düzeyde paslanırsa, bu sefer de bijonları sökerken uygulanan kuvvete dayanamaz, sökülemeyen bijonla sorununuz bambaşka bir boyuta taşınır.
Yolunuz oto sanayiye düşerse aracınıza uygun bijonları makul fiyatlara alabilirsiniz.

Hafif düzeyde pas sıkıntı yapmaz ama ilerleyen aşamada sıkıntı olur.
Dişleri paslanmışsa çıkarması bütün cıvatalar gibi çok zor olur.
Eğer tepesi ileri düzeyde paslanırsa, bu sefer de bijonları sökerken uygulanan kuvvete dayanamaz, sökülemeyen bijonla sorununuz bambaşka bir boyuta taşınır.
Yolunuz oto sanayiye düşerse aracınıza uygun bijonları makul fiyatlara alabilirsiniz.
ne kadar mesela hocam fiyatlar tüm hepsi kaça değişir

Fi zaman önceydi, 80 model 131imiz vardı bordo. Burdur Yeşilova'da eniştemin köyünden çıktık Denizliye dönüyoruz. Salda gölü ile Acıpayam arası yolun eski halini bilenler bilir, dağlık ve virajlı bi yoldur. Biz o virajları bitirdik, acıpayam düzlüğüne saptık tam son bi virajı döndük fazla hızlı değiliz, araba sol arkaya doğru yattı birden dedik noluyor,baktık sol arka lastik yerinden çıkmış önden önden gidiyor :) Rahmetli babaannemle beraber ben arka koltukta oturuyorum araba baya kaydı. Kenarda benzinlik var onun önünde durduk. Lastik baya bi 50 metre gitti yol kenarındaki tarlaya daldı. Gittim aldım geldim lastiği taktık devam ettik. Bijonların nasıl gevşediğine dair bi fikrimiz yok, kırılan falan bi parça da yok. Üstelik yola çıkmadan bi kaç gün önce lastikçiye girdik lastiklerin havaları vs bakıldı. Jantlar kapaklı jant olmasa bi de bujon aramaya çıkacaktık. Bu da böyle bi anımızdır :D Jantlar fotodakindendi.

392296600agr.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...