İstanbulda ki EDS noktaları ve denetimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan atoprak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atoprak

Aydın
Panpa
1,589
Marka
Yok
Arkadaşlar merhaba,

Konuyu açarken yanlış anlaşılmaktan çok korktum açıkçası ...lakin derdim ilginç, muhtemelen hak vereceksiniz. Bu arada yinede etik olarak uygun değil diyip moderatörler de silebilir konuyu kabulumdür :)

Geçtiğimiz haftadan itibaren Halkalı - Tuzla arası gidip gelmeye başladım. Sabahları genellikle sahil yolu -Avrasya Tüneli, Akşamları ise olabilecek en trafiksiz yolu seçeme çalışıyorum...

Konu özellikle Avrupa yakası sahil yolu, ve Anadolu yakası E5 üzerindeki EDS denetimi...
Sabahaları erken saatte yola çıktığımdan yollar oldukça boş oluyor ve ben EDS Ye girmiyim diye boşmboş yolda 80 ile gidiyorum çoğunlukla... hanİ çok rahat şekilde risk almadan 100-120 arası gitmem gereken yerler bunlar... ama işte özellikle Ataköy sahil deki EDS nin çalıştığına emin olmakla birlikte diğerlerine emin olamıyorum.Bazı yerlerde CC yi açsam bile eğimden dolayı araç hızlanıyor ve sınırı aşabiliyor.. sınırı geçememek için ek bir çaba harcıyorum desem yeri var

Soru, sabahın köründe yol bomboşekn olsa bile Ataköy sahil dışındaki yerlerde de EDS ceza yollar mı ?
Amacım kesinlikle hızlı gitmek veya risk almak falan değil ancak bomboş yol.. 100 ile gidip ceza yemek istemiyorum ...

Not : Bu arada şehir içinde saçma sapan, katalog değerlerinde (4-4.5) tüketimim oluyor, ekonomide yapıyorum .. :)

Benim bildiğim sürekli açık olan çok az yer var diğerleri bi gün çalışır bi gün çalışmaz belli olmaz yada hep çalışıyodur paraya ihtiyaç oldukça ceza yollarlar bide temde falan emniyet şeridinde 2 3 tane kamera ard arda okursa geliyo ceza galiba. Kısacası şansına kalmış.

Avrupa yakası sahil yolu biraz sıkıntılı diye biliyorum, çok az farkla ceza yiyen bir arkadaşım da vardı hatta. En iyisi sabırlı olup limite uyarak gitmek. Anadolu yakasını bimiyorum.

Genelde sahil yolunda galerianın oraya gelirken herkes sabit 70 orayı geçer geçmez direk 80 yapıştırıyo. Ama başka varmı yok mu, çalışıyo mu emin değilim.

Genelde sahil yolunda galerianın oraya gelirken herkes sabit 70 orayı geçer geçmez direk 80 yapıştırıyo. Ama başka varmı yok mu, çalışıyo mu emin değilim.

O bölgede koridor var, giriş çıkışa bakıyorlar bildiğim kadarıyla. Bakırköy tarafından gelirken akaryakıt istasyonunun oralarda başlıyor ileride Yeşilyurt çıkışının (Hava Harp Okulu'na giden yol ayrımının) orada bitiyor. Devamlı kontrol ediyorlar mı bilmiyorum ama en çok kurala uyulan bölge orası, sanırım zamanında başı yananlar olmuş.

Arkadaşlar merhaba,

Konuyu açarken yanlış anlaşılmaktan çok korktum açıkçası ...lakin derdim ilginç, muhtemelen hak vereceksiniz. Bu arada yinede etik olarak uygun değil diyip moderatörler de silebilir konuyu kabulumdür :)

Geçtiğimiz haftadan itibaren Halkalı - Tuzla arası gidip gelmeye başladım. Sabahları genellikle sahil yolu -Avrasya Tüneli, Akşamları ise olabilecek en trafiksiz yolu seçeme çalışıyorum...

Konu özellikle Avrupa yakası sahil yolu, ve Anadolu yakası E5 üzerindeki EDS denetimi...
Sabahaları erken saatte yola çıktığımdan yollar oldukça boş oluyor ve ben EDS Ye girmiyim diye boşmboş yolda 80 ile gidiyorum çoğunlukla... hanİ çok rahat şekilde risk almadan 100-120 arası gitmem gereken yerler bunlar... ama işte özellikle Ataköy sahil deki EDS nin çalıştığına emin olmakla birlikte diğerlerine emin olamıyorum.Bazı yerlerde CC yi açsam bile eğimden dolayı araç hızlanıyor ve sınırı aşabiliyor.. sınırı geçememek için ek bir çaba harcıyorum desem yeri var

Soru, sabahın köründe yol bomboşekn olsa bile Ataköy sahil dışındaki yerlerde de EDS ceza yollar mı ?
Amacım kesinlikle hızlı gitmek veya risk almak falan değil ancak bomboş yol.. 100 ile gidip ceza yemek istemiyorum ...

Not : Bu arada şehir içinde saçma sapan, katalog değerlerinde (4-4.5) tüketimim oluyor, ekonomide yapıyorum .. :)
Gezici olanlari napcaz peki :D

Avrupa sahil yolunda limit 70 sanırım, birkaç defa 90 üstü gittiğim oldu henüz bir ceza gelmedi :)

Mesela Anadolu yakası E5'de 80 limit yazarlar ama hiç kamera yok E5 üzerinde. Bir de dikkat ettiğim bu tuzak radar uygulaması yüzünden artık uyarı tabelaları konuluyor. Örneğin Anadolu yakası E5'ten Boğaziçi Köprüsü istikametine bağlandığımızda 300m sonra elektronik radar sistemi başlıyor gibi bir uyarı var. Sanırım bunların olmadığı yerler daha güvenli gibi.

bakırköyden sarayburnuna kadar 150-160la gitmişliğim var sabahın köründe 3-4 ay oldu hala ceza gelmedi :)

Bu arada bu gün eve dönerken eds olan bölgelerde hız sabitleyici yerine, hız limitleyiciyle geldim.. hiç hızı aşma derdin olmuyor... dip gaz son sürat 85 :) aslında gayet kullanışlı bir özellikmiş

Bu arada bu gün eve dönerken eds olan bölgelerde hız sabitleyici yerine, hız limitleyiciyle geldim.. hiç hızı aşma derdin olmuyor... dip gaz son sürat 85 :) aslında gayet kullanışlı bir özellikmiş

Blututdan daha fazla iş görüyor değil mi hocam :D
Bu arada Bluetooth taktırdınız mı?

Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Blututdan daha fazla iş görüyor değil mi hocam :D
Bu arada Bluetooth taktırdınız mı?

Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

OOooo, yakın geçmişten alıntılar:) ... Çok takılmıştım buna :) kısmet aldığımız arabada bu paket varmış

Valla şu an çok arayıp soran yok ... yolculuk uzun olduğu için Spotify 2 günde data paketinide yiyiro.. onuda kapattım :) .. Şu an CC ve Hız Limitleme cidden çok iyi görüyor... birde eğer yokuş vs olurda hız limitleme sınırının dışına çıkarsa araba, sizi uyarmak için ötüyor araba.. bu sabah bunu keşfettim ... birde sınırlama olursa olsun.. dip gaz yapınca otomatik devreden çıkıyor ki bu da oldukça iyi bir özellikmiş

Ben Küçükyalı Tuzla güzergahında sıklıkla hız sınırını aşarım, hiç ceza yemedim. Sahil yolundada 80 ni geçmeden giderim. zaten biraz ilerde ışıklar benim hızlanmama engel olucak.

Kazlıçeşme'den Ataköy'e kadar neredeyse adım başı direkler koyuldu, kameraların yerleştirilmesi yakındır. Yana tabelalarda konulmuş (araba 70km/s, otobüs 60km/s). Yol yeni hâlini aldığından beri baya basan vardı oralarda, sanırım denetim sıkı olacak. O yolu kullananların dikkatine.

Sancaktepe Ford'un olduğu bölgedeki TEDES'ler deli gibi ceza yazıyor. Haberiniz ola.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...