Uzun süreli arabasızlığımdan sonra alabileceğim en ucuz 0 km aracı bulmak için pazar araştırması yaptım. Eylül ayında hurdanın kendilerince bulunması ile 77.000 TL'ye Fiat'tan fiyat aldım. Kredilere baktım en uygunundan 1.13'ten bir kredi teklifi aldım. Araç almak için herşey hazırdı. Biraz bekledim, belki son çeyrekte otomotiv satışları için birşeyler yapılır diye... Televizyonda faizlerin 0.49'a düşürüldüğünü görünce geçen hafta sonu bayiye gittim. Amacım direk sipariş vermekti...
Ama birşeyi atlamıştım... Aşığı olduğum, cennet vatan Türkiye'de yaşadığımı.
Daha bir kaç gün önce görüştüğüm satış danışmanı arkadaş tanıdı tabi, konuşmaya başladık sipariş vermeye geldiğimi söyledim. Kredi faizlerinin düştüğünü, yararlanmak için neler gerektiğini sordum. Hiç beklemediğim bir cevap aldım, size o krediyi önermiyorum... Neden diye sorduğumda, bankaların kredi kullanımı için bayilerden bu araç için 3.800-4.000 TL komisyon aldığını bu sebeple bu meblağın araç satış fiyatına yansıtıldığını söyledi. Orada nasıl KANDIRILDIĞIMIZI öğrendim. Burası Türkiye her zamanki hükümetin oyunları ne olacak diye iç geçirirken 77.000'e anlaştığım araç fiyatının Euro 6 emisyon değerleri güncellemesi sebebiyle motor değişikliğine gidildiğini bu nedenle de fiyatın 79.000'e yükseldiğini öğrendim. Türkiye'de alınabilecek en ucuz 0 km araç 79.000 TL...
Ben ne için gittim, ne ile döndüm?
Arabayı almak zorundaydım, neyse ne dedim verdim siparişi ödedim kaporayı...
Araba bugün fabrikada, üretiliyor inşallah cumaya teslim alacağım.
Bu konuyu da hem anı olsun hemde sizlerin yorumlarını almak için açtım.
Hayırlısı olsun...
Ama birşeyi atlamıştım... Aşığı olduğum, cennet vatan Türkiye'de yaşadığımı.
Daha bir kaç gün önce görüştüğüm satış danışmanı arkadaş tanıdı tabi, konuşmaya başladık sipariş vermeye geldiğimi söyledim. Kredi faizlerinin düştüğünü, yararlanmak için neler gerektiğini sordum. Hiç beklemediğim bir cevap aldım, size o krediyi önermiyorum... Neden diye sorduğumda, bankaların kredi kullanımı için bayilerden bu araç için 3.800-4.000 TL komisyon aldığını bu sebeple bu meblağın araç satış fiyatına yansıtıldığını söyledi. Orada nasıl KANDIRILDIĞIMIZI öğrendim. Burası Türkiye her zamanki hükümetin oyunları ne olacak diye iç geçirirken 77.000'e anlaştığım araç fiyatının Euro 6 emisyon değerleri güncellemesi sebebiyle motor değişikliğine gidildiğini bu nedenle de fiyatın 79.000'e yükseldiğini öğrendim. Türkiye'de alınabilecek en ucuz 0 km araç 79.000 TL...
Ben ne için gittim, ne ile döndüm?
Arabayı almak zorundaydım, neyse ne dedim verdim siparişi ödedim kaporayı...
Araba bugün fabrikada, üretiliyor inşallah cumaya teslim alacağım.
Bu konuyu da hem anı olsun hemde sizlerin yorumlarını almak için açtım.
Hayırlısı olsun...