'07 Alfa Romeo 159 1.9 jtdM Distinctive

alkın

Alkın Uslu
Panpa
1,467
Marka
Audi
Herkese selamlar,

İş değişikliğiyle birlikte her gün çevre yolunda uzun mesafe yapmaya başlayınca daha performanslı bir araç ihtiyacı kaçınılmaz oldu. Özellikle yaz sıcaklarında Polo'nun klima + LPG kombinasyonuyla yokuşlarda ve sollamalarda iyice zorlanması beni yeni bir arayışa itti.

Bu süreçte güzel bir tesadüf yaşandı. @Toprak abimin benim aracılığımla Punto'ya, Punto'nun mevcut sahibinin de benim Polo'ya müşteri olmasıyla eski araçlarım dostlarım ve abilerim arasında el değiştirmiş oldu. Böylece bana da yeni bir araç için yol açıldı.

İlk kriterlerim otomatik vites, mümkünse dizel ve performanslı bir otomobildi. Bu yüzden Fiat Bravo, Renault Fluence, Golf 5 gibi modellere bakıyordum. Tabii ki elim sürekli gönlümün markası olan Alfa Romeo'lara gidiyordu ama bütçemle temiz bir 159 bulamayacağıma kendimi inandırmıştım.

Derken bir ilan karşıma çıktı. Fiyatı bütçemin biraz üzerindeydi ama fotoğrafları, aracın durumu ve sahibiyle yaptığım görüşme bende ciddi bir güven oluşturdu.

"Şartları biraz zorlayıp kürkçü dükkânına geri dönelim." dedik. Pazar günü aracı görmeye gittik. Ustalarımıza detaylıca gösterdikten sonra da nasip oldu ve hanemize kattık.

Gelelim evin yeni oğluna...

2007 model, 267.000 km'de, 4. sahibi olduğum Alfa Romeo 159 1.9 JTDm otomatik.

İlk sahibi 2017 yılına kadar kullanıp galeriye vermiş. Galeriden, aracı aldığım abimizin kuzeni satın almış ve 2022'ye kadar kullanmış. 2022-2026 yılları arasında ise aracı satın aldığım abi, daha çok kış aylarında eşi ve çocuğuyla gezmek için kullanmış.

Tavan altı macunsuz, değişensiz ve elden ele dolaşmamış bir 159. Benim de, dikkatle inceleyecek sizlerin de mutlaka göreceği eksikleri vardır; ancak satın aldığımda mekanik olarak görünen bir masrafı yoktu. Tespit edilen tek masrafı da noterden çıkar çıkmaz yaptırdım.

Önceki sahibinin motor ustası olması sayesinde aracın bakımları oldukça düzenli yapılmış. Aracı sadece kışın kullandığı için üzerinde 3 Petlas, 1 Falken kış lastiğiyle teslim aldım. Yarın da @Cenk abinin zamanında Clio için tavsiye ettiği Kumho Solus HA32 dört mevsim lastikleri taktıracağım.

Satın alma işlemlerini tamamlayıp aracı 06 plakaya çevirdikten sonra yırtık olan yağ havalandırma hortumunu ve bagaj amortisörlerini değiştirdik. Böylece tanışma sürecimiz de başlamış oldu.

Aracın geçmiş bakım kayıtlarının eksiksiz olması ve Ankara'da yakından tanıdığım bir ustada düzenli bakım görmüş olması ayrıca içimi rahatlattı. Hatta yağ bakımına bile daha yaklaşık 8.000 km olduğu için şimdilik ihtiyaç yok.

Aynı akşam da @barankaratas, @Toprak ve @abidinkofficial ile hayırlama yemeğinde buluşup yeni oyuncaklarımızı uzun uzun inceledik.

Aracı alalı yaklaşık 550 kilometre oldu. Bu 550 kilometrenin tamamı yüzümde gülümsemeyle geçti. Bir otomobilin insana bu kadar keyif verebileceğini gerçekten unutmuşum.

Kendisini çok sevdim. İnşallah o da beni üzmez ve uzun yıllar keyifle birlikte yol yaparız.

Fotoğrafları aşağıya bırakıyorum. Şimdiden hayırlı olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Her türlü yorum, öneri ve sorularınızı da keyifle bekliyorum.

WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.21(1).jpeg

WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.21(2).jpeg

WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.21(3).jpeg

WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.22.jpeg

WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.22(1).jpeg
WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.22(3).jpeg
WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.22(2).jpeg
WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.22(3).jpeg

WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.22(4).jpeg
WhatsApp Image 2026-07-28 at 07.37.22(5).jpeg

Son düzenleme:
Evine hoş geldin :D hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan kardeşim nazar değmesin 🧿

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Allah kaza bela göstermesin inşaallah.

Temiz bir örneğini bulmanın yanında güzel bir sürücü otomobiline sahip olman ayrıca mutlu etti beni. Zamanında bende focus 3,5 varken uzun yolda bir tanesiyle beraber yol almışlığım var. Kullanmasam da gerçekten limitleri yüksek, sürücüye güven veren bir makine olduğunu hissetmiştim sahibi aracını zorlarken. Focus'la virajlarda zor takip etmiştim arkasından. Sürücüsüne güven vermeyen bir aracın yapacağı bir sürüş değildi zaten o. Tekrar keyfini hayırlısıyla çıkarman dileğiyle.

Son düzenleme:
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim. Allah kaza bela göstermesin inşaallah.

Temiz bir örneğini bulmanın yanında güzel bir sürücü otomobiline sahip olman ayrıca mutlu etti beni. Zamanında bende focus 3,5 varken uzun yolda bir tanesiyle beraber yol almışlığım var. Kullanmasam da gerçekten limitleri yüksek, sürücüye güven veren bir makine olduğunu hissetmiştim sahibi aracını zorlarken. Focus'la virajlarda zor takip etmiştim arkasından. Sürücüye güven vermeyen bir aracın yapacağı bir sürüş değildi zaten o. Tekrar keyfini hayırlısıyla çıkarman dileğiyle.
çok teşekkür ederim abi, eksik olma.

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle. Bu ticaret zincirinin bi halkası olmaktan mutluluk duydum, buradan da sana tekrar teşekkür etmiş olayım aracılığın için. Arabanın maşallahı var gerçekten güle güle kullanın 🧿 🧿

Bunu da ben alayım rahat bırak bu adamı artık @Toprak

Ben garaj kategorisindeki başka bi konusu olan arabayı gözüme kestirdim, bu senindir :D

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız günlerde kullanman dileğiyle. Bu ticaret zincirinin bi halkası olmaktan mutluluk duydum, buradan da sana tekrar teşekkür etmiş olayım aracılığın için. Arabanın maşallahı var gerçekten güle güle kullanın 🧿 🧿

Ben garaj kategorisindeki başka bi konusu olan arabayı gözüme kestirdim, bu senindir :D
ticaret değil dostluk önemlidir, çok teşekkür ederim abi

Hayırlı olsun hocam, umarım kazasız belasız çok eğlenerek kullanırsınız.

Son düzenleme: