'07 Alfa Romeo 159 1.9 jtdM Distinctive

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alkın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Featured
Selamlar,

270.000 km'ye ulaşmamıza sayılı kilometreler kalmışken yapılan birkaç değişikliği de sizlerle paylaşayım istedim.

@Toprak abimin kızdığı ancak kullanışlılık olarak arabayı kirletmeyen ve kiri uzun süre iç gözeneklerinde muhafaza eden eva tipli paspaslardan aldım.

Normalde internetten alıyordum ancak her zaman aldığım satıcıda 159'a uygun kesimini bulamayınca Ankara Plate Oto Paspas'da yaptırdım.

Fiyatlar internete oranla %10 civarında yüksek olsa da araç üzerinde ölçü alıp deneyerek kesim yapıldığından ''cuk'' oturdu. Bundan sonrası için de kesinlikle kendilerini tercih edeceğim.

Fotoğraflar:

WhatsApp Image 2026-08-17 at 19.16.21.jpeg

WhatsApp Image 2026-08-17 at 19.16.21(1).jpeg

WhatsApp Image 2026-08-17 at 19.16.21(2).jpeg

WhatsApp Image 2026-08-17 at 19.16.21(3).jpeg

Logo değişiminden sonra fotoğraf paylaşmamışım, yanlara da Alfa Romeo klasiği olan ''quadrifoglio verde'' alıp taktım.

WhatsApp Image 2026-08-17 at 19.16.22.jpeg

WhatsApp Image 2026-08-17 at 19.16.22(1).jpeg

Şuanlık mutlu mesut binmeye devam ediyoruz.

Bidondaki kılcal çatlaktan ötürü su eksiltmemiz var, muhtemelen yağ bakımını erkene çekerek yakın tarihte hem genel bir bakım hem de bidonu hallettireceğim.

Şimdilik bu kadar, mutluyuz.

Selamlar,

270.000 km'ye ulaşmamıza sayılı kilometreler kalmışken yapılan birkaç değişikliği de sizlerle paylaşayım istedim.

@Toprak abimin kızdığı ancak kullanışlılık olarak arabayı kirletmeyen ve kiri uzun süre iç gözeneklerinde muhafaza eden eva tipli paspaslardan aldım.

Normalde internetten alıyordum ancak her zaman aldığım satıcıda 159'a uygun kesimini bulamayınca Ankara Plate Oto Paspas'da yaptırdım.

Fiyatlar internete oranla %10 civarında yüksek olsa da araç üzerinde ölçü alıp deneyerek kesim yapıldığından ''cuk'' oturdu. Bundan sonrası için de kesinlikle kendilerini tercih edeceğim.

Fotoğraflar:

Ekli dosyayı görüntüle 56481

Ekli dosyayı görüntüle 56482

Ekli dosyayı görüntüle 56483

Ekli dosyayı görüntüle 56484

Logo değişiminden sonra fotoğraf paylaşmamışım, yanlara da Alfa Romeo klasiği olan ''quadrifoglio verde'' alıp taktım.

Ekli dosyayı görüntüle 56485

Ekli dosyayı görüntüle 56486

Şuanlık mutlu mesut binmeye devam ediyoruz.

Bidondaki kılcal çatlaktan ötürü su eksiltmemiz var, muhtemelen yağ bakımını erkene çekerek yakın tarihte hem genel bir bakım hem de bidonu hallettireceğim.

Şimdilik bu kadar, mutluyuz.
Maşallah nazar değmesin çok güzel devam ediyorsun çokta rengi falan yakışıklı araba :)

Paspaslara tek kızan olmadığımı bilmek güzel oldu :D @Toprak Sağolasın :D

vakti zamanında bendede 159 vardı,abartmıyorum gece virajda gören ateist dine dönerdi :D
bundan 10-12 sene evvel yürütmesi maliyetliydi şimdi nerelerde bilmiyorum,hayırlı uğurlu olsun virajda tadını almaya bakın :)

Selamlar,

Bidondaki kılcal çatlak nedeniyle cumartesi günü ustamdan randevu almıştım.

Yağ bakımına daha 6000 km vardı ancak yeni araç alınınca hem a'dan z'ye kontrol hem de bakım kilometresi 10'un katlarında olsun diye 270.000 km'ye ulaşınca bidonla birlikte bakımını da yaptırma kararı aldım.

Kilometre görsellerimiz:

WhatsApp Image 2026-08-23 at 12.32.46.jpeg
WhatsApp Image 2026-08-23 at 12.32.46(1).jpeg

Sabah @Toprak ve @abidinkofficial ile birlikte sanayi tostu yedikten sonra Audi'de kullanıp sessizliğinden en memnun kaldığım yağ olan Liqui Moly TopTec 4200'ü sanayiden satın aldım.

Ek olarak su bidonu değişeceği için Shell kırmızı konstantre antifriz ve Liqui Moly Engine Flush Plus'da alıp sıvılarını kendi istediğim seçeneklerde tamamlamış oldum.

Filtreleri ve bidonu da ustadan tamamlayıp işlemlere başladık.

WhatsApp Image 2026-08-23 at 12.32.46(2).jpeg
WhatsApp Image 2026-08-23 at 12.32.47(1).jpeg

Yağ filtresi:: Bosch
Hava filtresi: Sardesi
Mazot filtresi: Opar
Karbonlu polen filtresi: Alfa Romeo logolu Ricambi Originali oldu.

Bidon değişimi için işlemlere başlamışken iyi durumda olmayan, bidondan motora giren hortumu da orijinal olarak değiştirdik.

Sadece 5. vitesten 4. vitese düşürürken eğer ayağım gazda değilse gelen vuruntu için de alt şanzıman kulağını kontrol ettik ve tabii ki kopmuş :). Orijinal parçası ile yenilendi.

Şoför tarafında da bulunan alt turbo hortumu da yağlanmış ve çatlamalar vardı, bunu da orijinal olarak yeniledik. Yolcu tarafında bu hortumun simetriğini de söküp iç ve dışını temizledik ve bakımımızı tamamladık.

Ek olarak her tarafına didik didik bakıldı ve bir sıkıntı görülmedi.

Bakım sonrası makina dairesi:

WhatsApp Image 2026-08-23 at 12.32.50.jpeg

Cuma günü şoför camı önce açılmadı, sonrasında açıldığında da kapanmadı ve geceyi tamamen açık camla geçirdik 😂.

Bunun için de cam-kilit ustama gittim ve cam motoru arızalı dendi. Cam motoru sıfır orijinalleri 10.000 TL bandında, öncelikle evde tamir yoluna gitmeyi deneyip olmazsa yenisini alırım diyerekten camı elle kapalı hale getirtip bir işlem yaptırmadım.

Şuan tek nazarlığımız sol ön camı kontrol edemiyorum.

Akşamına da yıkattım ve deposunu fulledim.

Keyifle binmeye devam ederim inşallah, bugünlük bu kadardı:

WhatsApp Image 2026-08-23 at 12.32.48.jpeg

Selamlar,

Bidondaki kılcal çatlak nedeniyle cumartesi günü ustamdan randevu almıştım.

Yağ bakımına daha 6000 km vardı ancak yeni araç alınınca hem a'dan z'ye kontrol hem de bakım kilometresi 10'un katlarında olsun diye 270.000 km'ye ulaşınca bidonla birlikte bakımını da yaptırma kararı aldım.

Kilometre görsellerimiz:

Ekli dosyayı görüntüle 56505Ekli dosyayı görüntüle 56506

Sabah @Toprak ve @abidinkofficial ile birlikte sanayi tostu yedikten sonra Audi'de kullanıp sessizliğinden en memnun kaldığım yağ olan Liqui Moly TopTec 4200'ü sanayiden satın aldım.

Ek olarak su bidonu değişeceği için Shell kırmızı konstantre antifriz ve Liqui Moly Engine Flush Plus'da alıp sıvılarını kendi istediğim seçeneklerde tamamlamış oldum.

Filtreleri ve bidonu da ustadan tamamlayıp işlemlere başladık.

Ekli dosyayı görüntüle 56507Ekli dosyayı görüntüle 56508

Yağ filtresi:: Bosch
Hava filtresi: Sardesi
Mazot filtresi: Opar
Karbonlu polen filtresi: Alfa Romeo logolu Ricambi Originali oldu.

Bidon değişimi için işlemlere başlamışken iyi durumda olmayan, bidondan motora giren hortumu da orijinal olarak değiştirdik.

Sadece 5. vitesten 4. vitese düşürürken eğer ayağım gazda değilse gelen vuruntu için de alt şanzıman kulağını kontrol ettik ve tabii ki kopmuş :). Orijinal parçası ile yenilendi.

Şoför tarafında da bulunan alt turbo hortumu da yağlanmış ve çatlamalar vardı, bunu da orijinal olarak yeniledik. Yolcu tarafında bu hortumun simetriğini de söküp iç ve dışını temizledik ve bakımımızı tamamladık.

Ek olarak her tarafına didik didik bakıldı ve bir sıkıntı görülmedi.

Bakım sonrası makina dairesi:

Ekli dosyayı görüntüle 56509

Cuma günü şoför camı önce açılmadı, sonrasında açıldığında da kapanmadı ve geceyi tamamen açık camla geçirdik 😂.

Bunun için de cam-kilit ustama gittim ve cam motoru arızalı dendi. Cam motoru sıfır orijinalleri 10.000 TL bandında, öncelikle evde tamir yoluna gitmeyi deneyip olmazsa yenisini alırım diyerekten camı elle kapalı hale getirtip bir işlem yaptırmadım.

Şuan tek nazarlığımız sol ön camı kontrol edemiyorum.

Akşamına da yıkattım ve deposunu fulledim.

Keyifle binmeye devam ederim inşallah, bugünlük bu kadardı:

Ekli dosyayı görüntüle 56510

Alkın eline emeğine sağlık ama filtrelerde değişime gitmek lazım ve aklıma takılan bir soru engine flush yapıldıktan sonra içeriyi duruladınız mı bunu merak ettim , güle güle bin , cam motoru içinse arka motor öne takılıyorsa arka camların çokta bir gereği yok denenebilir geçmiş olsun. -Arka camları kafasına göre çalışan 156 1.9 jtd kullanıcısı :D

Filtreler konusunda bir ara konuşalım seninle çok detay aktarabilirim sana :)

Bi buyuk intercooler + big turbo ( duz yol gazcisi kucuk civcivler kadar degil) bi tane doritos iki tane snickers alindi mi bu araba daha da harika olur

Alkın eline emeğine sağlık ama filtrelerde değişime gitmek lazım ve aklıma takılan bir soru engine flush yapıldıktan sonra içeriyi duruladınız mı bunu merak ettim , güle güle bin , cam motoru içinse arka motor öne takılıyorsa arka camların çokta bir gereği yok denenebilir geçmiş olsun. -Arka camları kafasına göre çalışan 156 1.9 jtd kullanıcısı :D

Filtreler konusunda bir ara konuşalım seninle çok detay aktarabilirim sana :)
abi çok teşekkür ederim.

filtrelerde normalde kendim mann set ya da yakın kalitede markalar alıp giderdim ama bu seferlik ustadan aldım. bosch, sardes, opar vs de önceki arabalarımda
kullandığım ve yamuğunu görmediğim markalar. bir şey yaşamam gibi herhalde.

cam motorunda da dediğin gibi arka ile aynı parça ise değişim yapabilirim ama yazın klima kışın kalorifer kullanımından dolayı genelde cam kullanımı bende az, bir araştıracağım.