forumun diecast başlığı burası değilmiş
kirlenmesin.
kirlenmesin.
Son düzenleme:
Plakanın 06 AC olmasının bir özelliği var mı ?O zaman bir güncel paylaşmanın vakti geldi demektir.
E60, E87 ve E90 serileri 1,3 ve 5 kasa.
Ekli dosyayı görüntüle 24890Ekli dosyayı görüntüle 24891Ekli dosyayı görüntüle 24892
F10, F20 ve F30 serileri 1,3 ve 5 kasa.
Ekli dosyayı görüntüle 24893Ekli dosyayı görüntüle 24894Ekli dosyayı görüntüle 24895
Birde unutmadan 1/1 E60 aldığımıza göre Diecast 1/18 E60'da paylaşmadan geçmeyelim.
Ekli dosyayı görüntüle 24896Ekli dosyayı görüntüle 24897Ekli dosyayı görüntüle 24898Ekli dosyayı görüntüle 24900
İsmim ve soy ismimin baş harfleri.Plakanın 06 AC olmasının bir özelliği var mı ?
Şimdi şöyle bir detay var, bu bahsettiğiniz 3 markanın üretimleri birbiri arasında farklı özelliklere sahip. Kyosho diecast yani metal modeller üretirken, Otto ve Gt Spirit resin yani porselen modeller üretiyor.çok güzeller .Bir sorum olacak Kyosho,otto,gt spirit bunları iyiden kötüye doğru sıralar mısınız acaba?
Hayranlık ile baktım bütün fotilere
Şimdi şöyle bir detay var, bu bahsettiğiniz 3 markanın üretimleri birbiri arasında farklı özelliklere sahip. Kyosho diecast yani metal modeller üretirken, Otto ve Gt Spirit resin yani porselen modeller üretiyor.
Metal modellerin heryeri açılırken, resin modellerin hiç bir yeri açılmıyor bu yüzden farklı kulvarlarda değerlendirmek gerekir.
Kyosho metal diecast modellerde ortanın biraz üzerinde bir üreticidir. Ama ondan çok daha iyi üreticiler var tabiki.
Otto ve Gt Spirit ise zaten nadir olan resin üreticilerin başını çekmektedir.
Benim sıralama tercihim ise vitrinimden de anlaşılacağı üzere Otto, Gt Spirit ve Kyosho şeklinde olacaktır.
Sarı sitede ilanları mevcut, sıfır ve ikinci el olarak. Bir de bazı Facebook grupları var, oradan ikinci el alım-satım yapılıyor. Diecast diye aratabilirsiniz. Bir kaç örnek paylaşayım. Tek tavsiyem ölçek değişimi yapmayınız, sizi tatmin edecek ölçek 1/18'dir.hocam koleksiyonunuza tek kelime edeceğim HARİKA
bu tarz modelleri nereden bulabilirim (E90 ve E30 M3)
Güzel ancak son zamanlardaki döviz kurundan dolayı masraflı bir hobi diyebilirim. Hevesiniz varsa yardımcı olabilirim, yol gösterebilirim.Garajınız çok güzel nice güzel araçlarınız daha olur umarım. Bende bu diecast işin başlayacağım sonunda.
Kilitli bir vitrin yaptırırsanız olabilir. Evet istiyorlar ama biraz kıymak zorunda kalabilirsiniz.Koleksiyonun çok güzel. Bende heves ediyorum ama yeğenlerimden korkuyorum. Bir türlü rahat bırakmazlar modelleri.