KAPALI 1.2 tsı polo arıza

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan aliomar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aliomar

Taklacı Güvercin
10
Arkadaşlar merhaba.
bir hafta önce 1.2 tsı manuel polo aldım 14000 kmde. araca baktırdım almadan önce herhangi bir problem yok. servis kayıtları mevcut. fakat 3 gün önce araç rolantide boşta çalışırken ciddi bir titreme olduğunu devir saatinin normalin üzerinde 1000 devire yakın çalıştığını farkettim. hemen ankarada vw konusunda adını duyurmuş özel bir servise gittim bilgisayara bağladı herhangi bir arıza olmadığını belki aldığım yakıttan kaynaklanabileceğini söyledi ve yakıt katkısı koydu depoya. depo bitti herhangi bir değişiklik olmadığı gibi titreme arttı. bende cumartesi gününe doğuştan randevu aldım. bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı merak etmekteyim. bide araç frene bastığımda sağa çekiyor. frene basmadan sağa sola çekme olmuyor fakat frene bastığımda sağa çekiyor. bunu doğuşta yaptırmak mantıklı mı yoksa herhangi bir rot balansçıya gidip öyle mi halletsem. biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Ne yapmışlar o araca öyle ya daha 14 binde.. Frene basınca sağa çekmesi fren disklerinden veya ön düzen ayarından olabilir. Önce bir rot-balansçıya götürün bence, olmazsa frenlere mutlaka baktırın. Titreme ve devir yükselmesi için bir fikrim yok.

Arkadaşlar merhaba.
bir hafta önce 1.2 tsı manuel polo aldım 14000 kmde. araca baktırdım almadan önce herhangi bir problem yok. servis kayıtları mevcut. fakat 3 gün önce araç rolantide boşta çalışırken ciddi bir titreme olduğunu devir saatinin normalin üzerinde 1000 devire yakın çalıştığını farkettim. hemen ankarada vw konusunda adını duyurmuş özel bir servise gittim bilgisayara bağladı herhangi bir arıza olmadığını belki aldığım yakıttan kaynaklanabileceğini söyledi ve yakıt katkısı koydu depoya. depo bitti herhangi bir değişiklik olmadığı gibi titreme arttı. bende cumartesi gününe doğuştan randevu aldım. bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı merak etmekteyim. bide araç frene bastığımda sağa çekiyor. frene basmadan sağa sola çekme olmuyor fakat frene bastığımda sağa çekiyor. bunu doğuşta yaptırmak mantıklı mı yoksa herhangi bir rot balansçıya gidip öyle mi halletsem. biraz uzun oldu kusura bakmayın.
titreme birçok sebepten yapabilir.bir buji ateşlemez yapar yakıt kötüdür yapar buji kablosundan yapar yakıt fazla gelir devir artar oyüzden baktırmak lazım birşey diyemem.frene bastığınızda çekme yapıyorsa sağ balata fazla tuttuğu için çekme yapar.onda da balatalar kontrol edilecek ya da neden kasma yaptığına bakılacak.yani fren sistemiyle alakalı.giderken çekme yapsa rot ya da ön takım işin içine girerdi.
araç titremesine serviste baktırın ama çekme olayını isterseniz dışarda yaptırabilirsiniz sıkıntı olmaz.hazır servise girmişken ikisinide aradan çıkarın bence.

Son düzenleme:
Aynı şeyi ben de 20 bin km'ye gelmeden yaşamıştım, çalıştırdıktan sonra aşırı derecede bir titreme vardı. Korkudan stop ettim arabayı hatta. Sonrasında tekrar çalıştırdığımda yine yapmıştı, start stop sistem arızası da veriyordu. Vagcom silindirlerden birinde ateşleme problemi gösteriyordu ancak 5 dakika kadar sonra tekrar çalıştırdığımda start-stop arızası dahil hiç birşey kalmamıştı. Ben anlık, yakıttan kaynaklı bir şey olduğunu düşünüyorum motorla ilgili probleminizin ama serviste bakılmasında da fayda var.

Arkadaşlr tekrar merhaba, aracı doğuşa götürdüm. Titreme için yazılım güncellemesi yaptılar. 110 tl ödeme yaptım bunun için. Sabah arabayı bıraktım akşam aldım. Akşam üzeri arayıp aracın titreme sorununun yazılım güncellemesinden sonra giderildiğini bir sorun olmadığını söylediler gittim aldım. Doğuştan çıktım araç titremeye başladı. Tamamen soğudum vw grubundan. Arabayıda gittiği yere kadar böyle kullanacağım. İnşallah yolda kalmayız.

Arkadaşlr tekrar merhaba, aracı doğuşa götürdüm. Titreme için yazılım güncellemesi yaptılar. 110 tl ödeme yaptım bunun için. Sabah arabayı bıraktım akşam aldım. Akşam üzeri arayıp aracın titreme sorununun yazılım güncellemesinden sonra giderildiğini bir sorun olmadığını söylediler gittim aldım. Doğuştan çıktım araç titremeye başladı. Tamamen soğudum vw grubundan. Arabayıda gittiği yere kadar böyle kullanacağım. İnşallah yolda kalmayız.
Ustayla test sürüşü yapılmadı mı

Test sürüşü yapmadılar açıkçası aklımada geldi ama o kadar acelem vardı ki adamın sözüne itimat edip çıktım. Aslında geride dönebilirdim ama ona bile vaktim yoktu. Kısacası pişmanım arkadaşlar. Toyota auris düşünüyodum keşke onu alsaydım. Neyse vardır bir hayır. Hepinize cevaplar içün teşekkür ederim

Araç 2015 model. Bugün aradım doğuştaki servis personelini. Araçta bahsettiğim sorunlar hiç değişmeden devam ediyor ve siz aracı teslim ederken test yapmadınız benimle dedim biz yapmıştık dedi. Ben işimi gücümü zor ayarlayıp geliyorum bırakıyorum sonuç sıfır bunun çözülmesini istiyorum dedim. Buraya gelip aracı tekrar test ettirmeniz lazım daha sonra ikame araç temin ederiz falan dedi cumartesi tekrar götürsem mi götürmesem mi bilemiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...