Hocam selamlar.
Bu özellikler 2024 Temmuz sonrası üretilen araçlarda standart olarak gelmeye başladı. Alacak arkadaşların dikkat etmesi gerekiyor. Temmuz 2024 öncesi en dolu araçta bile bu özellikler olmayabiliyor, dikkat edilmesi gerek.
Focus yakın zamanda babama aldık. Donanım olarak otomatik uzun far asistanı, kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleyici gibi 3-5 donanım için opsiyon paketi satın almanız gerekiyor. Bunların opsiyon paketinde olması harici standart donanımda ben rakiplerinden bir eksiklik göremiyorum.
Kullanıcı olarak bu sorunu da çözdüm.
Adblue'yu nereden aldığınızın ciddi önemi var. Pompadan değil Shell'den bidon olarak alım sağlarsanız sorun yaşama ihtimaliniz çok azalıyor. Pompalarda su karışımı yapıldığını düşünüyorum.
Ek olarak aracın rölanti tüketimi 0.3-0.7 arası değil 0.7-1.5 arası görünüyorsa kesinlikle kontak kapatılmaması gerekiyor. Kendi halinde rejenarasyon yaptığı için sistemi kapatmak doğru olmaz. benim fikrim hakkında
buraya bakın Tüketim düştükten sonra kontak kapatılması daha uygun olur. Bu yöntemi uyguladıktan sonra hiç egzoz ve adblue uyarısı almadım.