merhaba mfs1907 bencede QQ her yerde var bende almak istemem.tuscon u bende beğeniyorum ama çok yakıyor diyorlar.gerçi ben yılda 10-15 bin km yapıyorum ama genede az yakan ariyor insan. 3008 in sizce olumsuz yönleri neler sadece fiyatı pahalı geldiği içinmi tuscon aldınız yoksa başka nedenleride varmı.iyi günler.tiguanı ateca yı test ettinizmi onları neden düşünmediniz
berkay bey c4 ü kullanmadığım için hissettiğiniz hisleri detaylı yazarsanız sevinirim.sürüşü size hayal kırıklığımı verdi.yol rüzgar teker sesi geliyormu.suspansiyonların darbe emişi nasıl sesli çalışıyormu özellikle arka suspansiyon3008 kullandım açıkcası sürüşünde çok daha farklı bekliyordum aynı güzergahta yeni c4 Picasso da kullandım birebir aynı hisleri aldım açıkcası suv kullanıyorum havası alamadım ama böyle bir şey sizi rahatsız etmeyecekse güzel araba ama içine alışmak lazım kontroller biraz karışık geldi bana bidrie iç mekan da beğenmediğim noktalar oldu onlar torpido,arka kapı üstleri bide cc kumandaları
-Cevabım biraz uzun olduğu için uzun uzadıya bahsetmedim 3008 in eksi ve artılarından. Ama açık konuşmak gerekirse çok beğenilen malzeme kalitesi ve işçilik bana o kadar da hoş gelmedi. 8" ekranın kullanımının tucson a göre karmaşık gelmesi , kolay kirlenecek yerlerin çok ucuz ve kalitesiz ama göz boyayıcı keçemsi kumaş kullanımı(eski aracımda da vardı oradan biliyorum bu kumaş hilesini) , öndeki ekran altında ben birleşim yeriyim diye bağıran ve daha içine 3 kez binilmiş test aracında dahi kaymış hatta plastiğin çapağı temizlenmeden yollanmış oluşu , koltukların rahat fakat fazla yumuşak ve güven vermeyen yapısı , aracın çarpışma testlerinde nereden vursan motor kaputunun saçma sapan açılması , sürüş pozisyonuna erişilemeyen ama rahat ve direkt direksiyon simidi bu aracın gözlemlediğim yönleri arasındadır.(Tabi bu şahsi fikrim tersini iddia edecekler çıkacaktır.) Aradaki fiyat farkı da (yılda 8-10 bin km) benim neredeyse 15 küsür senelik yakıt masrafımdı, tercih etmedim.merhaba mfs1907 bencede QQ her yerde var bende almak istemem.tuscon u bende beğeniyorum ama çok yakıyor diyorlar.gerçi ben yılda 10-15 bin km yapıyorum ama genede az yakan ariyor insan. 3008 in sizce olumsuz yönleri neler sadece fiyatı pahalı geldiği içinmi tuscon aldınız yoksa başka nedenleride varmı.iyi günler.tiguanı ateca yı test ettinizmi onları neden düşünmediniz
berkay bey c4 ü kullanmadığım için hissettiğiniz hisleri detaylı yazarsanız sevinirim.sürüşü size hayal kırıklığımı verdi.yol rüzgar teker sesi geliyormu.suspansiyonların darbe emişi nasıl sesli çalışıyormu özellikle arka suspansiyon
Tucson un beğenmediğim özelliklerine gelecek olursak. 4 camın otomatik olmayışı , kumandadaki kapı kapama tuşuna basılı tutsanız dahi camların öyle durması , 8" lik ekranın hızlı akü tüketimi , merceksiz uzunlar , geri görüş kamerasının geceleri az bir miktar karıncalanma yapması , ne torpidoda ne başka bir gözde keçe tabanlık olmaması , çoğu yerde kullanılan sert plastik malzeme , çabuk kirlenen deri koltuklar , yükseklik ayarsız yan koltuk , beklediğin hissi sağlamayan direksiyon , 19' ların yol sesi (bunun nedeni de aracın başka hiçbir yerinden ses gelmemesi) ve yakıt tüketimi . Bu yazdıklarım kendim gözlemlediğim ve çok da takılacak şeyler değil kanımca tabi ki yakıt hariç.Merhaba mfs1907 Tuscon da beğenmediğiniz yönler nelerdir. Ben yılda 10-14 bin km arasında yol yapıyorum coğu şehir içi tuscon un yakıt masrafı çok olurmu
Ayrıca şunu da belirteyim otomatik şanzıman vb. gibi nedenlerle garanti iptal olmasın diyorsanız garanti zaten ayrı ayrı verilmiş , yani lpg dönüşümü motor dışındaki parçaları etkilenmemekte. Brc ldi (sıvı sistem lpg) 3 sene motor ve bağlantıların geçtiği yerlere garanti verdiğini söyledi aracı aldığım bayi . Eğer 5 sene garanti tercih edecek olursanız. 2 sene normal 3 sene tüplü binerseniz aracı tamamen 5 sene garantili kullanmış olacaksınız.Tucson un beğenmediğim özelliklerine gelecek olursak. 4 camın otomatik olmayışı , kumandadaki kapı kapama tuşuna basılı tutsanız dahi camların öyle durması , 8" lik ekranın hızlı akü tüketimi , merceksiz uzunlar , geri görüş kamerasının geceleri az bir miktar karıncalanma yapması , ne torpidoda ne başka bir gözde keçe tabanlık olmaması , çoğu yerde kullanılan sert plastik malzeme , çabuk kirlenen deri koltuklar , yükseklik ayarsız yan koltuk , beklediğin hissi sağlamayan direksiyon , 19' ların yol sesi (bunun nedeni de aracın başka hiçbir yerinden ses gelmemesi) ve yakıt tüketimi . Bu yazdıklarım kendim gözlemlediğim ve çok da takılacak şeyler değil kanımca tabi ki yakıt hariç.
Benim eski arabam Toyota corolla verso 2007 idi. 1.6 atmosferik 110hp güce,1385kg ağırlığa sahipti ve yere daha yakındı. Buna rağmen ortalama tüketimim 10.7 idi, sakinde ancak 9 küsürlere erişebiliyordum.
Bu mantıkla 1.6 turbo 177 hp güç , 1685 kg ağırlık ve daha yüksek bir SUV olmasını ele alınca bana makul geldi.
Verilerden bahsedecek olursam.(Rodajın bitmediğini de dipnot düşeyim)
Şehir içi (Adana için) 10 km yi aşmayan kullanımda ve sıkışık trafikte 11lt civarı , 20 km ve üzerinde birden 9.8 , 9.2 lere düşüyor. Hatta şu ilçe yolunun oraları gezip geleyim dediğimde (yaklaşık 33 km) inerken 8.9 idi.