O günden bugüne biraz daha yol yaptıktan sonra kesin bilgiler içeren bi güncel;
O 150-200 ml dediğimiz aslında 50-60 ml civarıymış, egealarda yağ çubuğunun minimumu ile maximum seviyesi arası ciddi derecede ufakmış(aslında arabanın yağ kapasitesi de alışık olduğumuz 4 litre değil o yüzden biraz farklı, tüm yağı boşaltıp 3 litre yağ koyduğmuzda minimum seviyesinin üstüne çıkıyor 3.2 koyunca maximum seviyesine geliyor). 3500km civarı abim çubukta yağ çok az bi servise götür dedi (karanlıkta bakmış görememiş
) Gittik servise orda bekledikten sonra çektik çubuğu yağ seviyesi idealdeydi. Bana çubuktaki mesafenin ne kadar yağa denk geldiğini göstermek için çay bardağıyla ölçerek yarım çay bardağı kadar yağ eklediler ve çubuktaki min-max arasındaki seviyede %25-30 civarı bi artış oldu. Araç 3500km - 9 ayda toplamda yarım çay bardağı kadar yağ eksiltmiş özetle.
Ekli dosyayı görüntüle 30984
Bu arada servisin ilgisi gerçekten çok iyi, tekrar tekrar farklı kişiler bakıp hepsi durumu tek tek açıkladı. Bir sonraki bakıma girdiğinde bizim tedirginliğimizi ortadan kaldırmak için yağı tartılarak kaydedilecek, bizim istediğimiz km sonucunda yağı tamamen boşaltılıp tekrar hem litre hem gram olarak ölçülecek. Zaten şuan gözümle gördüğüm için ben ikna oldum ama yine de bunu teklif ettiler.
Bir de yakıt tüketimi 9-9,5 litrelerde geziyor abimin kullanımında. Kendisi biraz agresif kullanıyor benim kullanımımda aynı şartlarda 8-8.5 litre civarları tutturabiliyorum fazla kasmadan. Herhangi bir 1.4-1.6 atmosferiğin en tasarruflusu 7 üstü dolaşır bu rotada