19 Mayıs Anısına...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

alianil

Elit Apaçi
23 Mar 2019
158
158
885
29
Tekirdağ
Marka
Toyota
19-mayıs-1919.jpg

Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.


19 Mayıs ve Milli Egemenliğe Giden Yol Savaş’ın tüm yurdu etkisi altına aldığı bu günlerde vatan topraklarımız Fransızlar, İtalyanlar, İngilizler, yunanlılar tarafından paylaşılmaya başlanmıştır. Bunun üzerine Ulu önder, ülkeyi kurtarmak için Anadolu’ya geçmeye karar vermiş ve 16 Mayıs günü Samsun’a doğru yola çıkmıştır. Bu adım ve ardından gerçekleştirilen adımlar ülkemiz adına büyük önem taşır. 19 Mayıs ile başlayan bu dönemi genelgeler ve kongreler izlemiş,”ya istiklal, ya ölüm!”ilkesi ile ülke düşmandan temizlenene kadar savaşmaya karar verilmiştir. ”Kurtuluş Savaşı” bu milli mücadele destanın adı olurken Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki TBMM ise bu destanı yaşatan milletin kalbi olmuştur.

19 Mayıs 1919’da samsun’dan yakılan bağımsızlık meşalesi, TBMM’nin açılması ile birlikte kısa bir süre içerisinde dalga dalga tüm yurda dağılmıştır. bu günkü varlığımız ve özgürlüğümüzü o günlere hiç kuşkusuz ki o günlere borçluyuz. Temelleri yine o dönemlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan”milli egemenlik” kavramı ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, tek çarenin ancak millette olduğu tam manasıyla tescillenmiştir.

Bugün gelinen noktada millet iradesi en büyük güç kaynağımız olmuştur. Bunun yaşatılması için hepimiz bil hassa Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği Türk gençliğine büyük görevler düşünmektedir. İşte Atatürk, doğum günüm dediği 19 Mayıs’ı en büyük eserim dediği ve halk eğemezliğine yani milli irade gibi sağlam bir temel üzerine oturttuğu Türkiye cumhuriyet’ini, Türk geçliğine armağan etmek suretiyle bizlere duyduğu güveni en güzel şekilde ifade etmiştir.

Bu nedenle bizlere Türk gençliği olarak bu güvene layık olduğumuzu gayret ve çabalarımızla göstermeliyiz ki Türkiye Cumhuriyet’i Atatürk´ün dediği gibi ilelebet payidar kalsın. Ne Mutlu Türk´üm diye!…
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,189
45,761
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Bu güzel başlık için teşekkürler.. O zaman bu günün anlam ve önemine uygun olarak Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldiği Bandırma vapuruna dair yapmış olduğum geziden bir kaç kare bu başlığa yakışır.

ADoykB.jpg


mMVJ2Z.jpg


36Xpzp.jpg


v60JPr.jpg


Mustafa Kemal Paşa'nın 19 Mayıs 1919 saat 08.00'da Samsun'a ulaştığına dair telgrafı

XMnEM0.jpg


Atatürk'ün 19 Mayıs 1881'i doğum günü olarak kabul ettiği arşiv belge

169G7G.jpg


mMVJNP.jpg


Bunlar da Atatürk'ün tuttuğu notlar, hazırladığı raporlar ve yazmış olduğu kitaplar

mMVJp2.jpg


MVza27.jpg


6a4yGk.jpg


ZXrORz.jpg
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım