NOT: Farklı bir forumda daha önce konusunu açmıştım baştan sona aynı şekilde kopyalıyorum.
Merhaba iyi günler öncelikle kendimi tanıtayım adım Tolunay 22 yaşındayım Düzce Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi bölümünde okuyorum. Daha önce forumda 12 bin liraya kadar araç aradığımı yazmıştım sonra gelen yorumlardan yola çıkarak biraz erteledim ta ki bu mavi vosvosla karşılaşana kadar. Çocukluktan beri hayallerimi süslüyordu fakat öğrenci olmam dolayısıyla araç ararken seçeneklere eklememiştim yakıt olsun masrafı olsun beni korkutuyordu.
Facebookta bu vos'la karşılaştım sahibiyle konuştuk anlaştık gittim inceledim motor harici fena gözükmüyordu döşemelerinde ufak sıyrıklar haricinde gözüken bir sorunu yoktu. Kaportasındaki kusurlar da göze çok batmıyordu Şaşmaz'da Nihat ustaya gösterdim "motorun açılması gerek" dedi o anda cebimden çıkacak miktarı düşünmeye başladım. Aracın fiyatının uygun olması sebebiyle motor konusunu göz ardı edebilirdim çünkü aldıktan sonra elimde bir miktar para kalıyordu ve bu motoru yaptırmama yetecekti. Tamam dedik ufak bir pazarlıktan sonra sahibiyle el sıkıştık oradan direk noter'e geçtik ve satışı aldım
Hayalime kavuşmuştum! Herkesin yaşamasını dilediğim bir olay. Yıllarca hayalini kurduğunuz şeyi kendi paranızı biriktirerek alıyorsunuz. Üstelik ilk otomobiliniz oluyor. İnanın çok farklı bir duygu..
2. Gün:
Çok samimi olduğum bir abimle beraber aracın eksiklerini bir bir not ettik. Liste biraz kabarıktı
Alt Takım elden geçecek
Elektrik sistemi elden geçecek
Benzin Şamandırası değişecek
4 lastik değişecek
Cam lastikleri değişecek
Taban halıları değişecek
Taban sacına pütürlü boya atılacak, izolasyon yapılacak
Birkaç aksesuar alınacak
Listeyi çıkardıktan sonra Nihat Usta'ya gittik. Okuldan öğrendiklerim sayesinde ve her hafta çeşitli motor söküp toplamamdan dolayı motoru ustayla beraber hızlı bir şekilde söktük. Daha önce motora sekman atılmış fakat pek sağlıklı olmamış üzerine bir de kim bilir ne zamandan beri aynı yağa sadece ekleme yapılmış (yağı boşaltırken gördüğüm maddeye anlam veremedim) Her ne kadar masrafın biraz fazla olacağını anlasamda ustadan beklediğimden daha düşük bir rakam söylemesini diledim fakat liste çıkarmadan bunu tahmin etmek zordu. Saat epey geç olmuştu ve yarın görüşürüz deyip dükkandan ayrıldık.
3.Gün
Sabah kahvaltıdan sonra hemen ustayı aradım "gel listeyi çıkaralım" dedi. Hemen Şaşmaz'a doğru yola koyuldum. Yolda tabi ki kafamda bir sürü soru vardı. Ne kadar masraf olacak cebimdeki miktar yetecek mi işçiliğe ne kadar ister vs vs.. Her neyse gittim ve merhabalaştıktan sonra oturduk ve listeyi çıkarmaya başladık..
-Ana Yatak Dış 67.00 İç 0.50
-Kol Yatak
-Piston Kol Burcu
-Motor Takım Conta
-Manifold Lasitği
-Motor Sıvı Conta
-Piston Gömlek (1600 motor)
-Silindir Kapağı Çiftli Sağ-Sol
-Subap Emme Eksoz Takım
-Motor Ses Kartonu
-Eksoz Sistemi Komple
-Motor Yağı
-Debriyaj Balatası
Tabi ben bu listeyi yaparken yüzüm düştü. Çünkü çıkacak masraf beklediğimden fazlaydı. Aksesuarlar için elimde kalacak para beklediğimden az olacaktı ama bir yandanda komple elden geçmiş sağlıklı bir motora sahip olacaktım. 2-3 yerden fiyat aldım ve parçaların bir kısmını Otomekanik'ten (İstanbul) geriye kalan kısmını Türkyılmaz'dan aldım. Türkyılmaz'dan aldıklarımı ustama teslim ettikten sonra eve döndüm.
4.Gün
Kargocu'nun kapıyı çalmasıyla uyandım parçalar gelmişti. Kahvaltı yaptıktan sonra kuzenimin eşiyle konuştum ve beraber Şaşmaz'a doğru yola çıktık.. Kendisinin de zamanında bir vos'u olmuş ve çok uğraşmış bana destek vereceğini söyledi. Öz abim yerine koyduğum bir insandır kendisi. Çok sevindim. Benim kafamı kurcalayan bir başka şey de ben Düzce'ye gittikten sonra arabayla kimin ilgileneceğiydi. O konuda da ben gider gelirim dedikten sonra içim rahatlamıştı ve artık biraz bu maceranın keyfini çıkarmaya başlamıştım. Kafamda problem olarak gördüğüm çoğu şeyin yoluna girdiğini hissettim. Şaşmaz'a gelmiştik. Parçaları bırakıp ustanın ne zaman başlayacağını sorduktan sonra oradan ayrıldık. Benim Düzce'ye gideceğim gün başlayacaktı. Abimle konuştuk ilgileneceğini söyledi ertesi gün içim rahat bir şekilde Ankara'dan ayrıldım.
5.Gün
Motorun toplanmasına başlanmıştı gerekli ölçümler yapılmış sekman atılması bekleniyordu. Abimle telefonla sürekli iletişim halindeydik ve hem içimi hem de cebimi rahatlatacak şeyler duydum. Elektrik sistemi ve Alt takım için bir arkadaşıyla konuşmuş arkadaşı herhangi bir işçilik masrafı almadan yapacağını söylemişti. Bu çok iyi bir haberdi.
6.Gün
Motorun işleri bitmiş abime telefon gelmişti fakat işi olduğu için ustanın yanına uğrayamayacağını söyleyip 2 gün sonrasına sözleşmişler. Ben de hafta sonuna denk geldiği için Ankara'ya gitmeye karar vermiştim. O iki gün bir ay gibi gelecekti..
8.Gün
İkinci öğretim olduğumdan akşam 8'e bilet almıştım. Ankara'ya saat 11 gibi gitmiş olacaktım. Abimi aradım vos'la geleceğini söyledi. Mutluluktan uçuyordum! Nihayetinde otobüsten indim ve otogarın üst katına çıktım. En baştaki peronlardan birinde indiğim için henüz arabayı görmemiştim sabırsızlıkla beklerken sol taraftan bir vosvos sesi duydum (o vosvoslara özgü zincir sesi) Allahım nasıl huzur veren bir ses! Hemen atladım içine. Kullanmak istedim fakat abim benden daha fazla sevmişti
Peki dedim. Sen kullan..
Eve gittik pastalar hazırlanmış Kuzenler toplanmış evde bir bayram havası.. Vosvos olunca isim koymadan olmaz tabii ki gerek hemen istişare yaptık ve isminin Lazca'da Aşk anlamına gelen Oropa olmasına karar verdik
Mutluydum ama bir buruklukta vardı.. Rahmetli babamın da bu günleri görmesini dilerdim.. Mekanı cennet olsun..
Şimdilik burada bırakıyorum.. Buruk bitti ama olsun devamı gelecek..
-Abim olarak bahsettiğim kişi yakın bir tanıdığım.
-Anlatımda eksik gördüğünüz yerleri lütfen söyleyin düzelteyim.
GELELİM RESTORASYON KISMINA
DİKKAT BOL FOTOĞRAF İÇERİR
Ne zamandır oturup yazacaktım fakat araya başka şeyler girince arka planda kaldı ve bir türlü yazamadım. Kısmet bugüneymiş
Dışardan bakınca diri olduğunu düşündüğüm kaporta askamı detaylara inince hiçte öyle olmadığını gösterdi. Beklemediğim şekilde epeyle çürükle karşılaştım. Ani bir kararla arabayı komple restorasyona soktum. Detaylı piyasa araştırmasından sonra bir kaportacıyla anlaştık ve uzun süreli yer yer sinirlerin gerildiği yer yer pişmanlık duyduğum bir maceraya atıldık.
Arabayı teslim etmemizle söküm başladı.
Çürükler ve taban sacının hali.
Boyanın sökülmesi epey zaman aldı çünkü öncesinde fabrikanın attığı boya kazınmadan üzerine tekrar boya atılmış.
Boya kazınıp tamamen saca inildikten sonra durum bu şekildeydi.
Saca indikten sonra yapılan işlemler. Malesef yapılan tüm işlemlerin fotoğrafı yok o yüzden yarım yamalak fotoğraflarla doldurmak istemedim burayı yapılanları liste halinde yazıyorum.
Taban Sacı yenisiyle değiştirildi
Kalorifer marşpiyerleri değiştirildi.
Sağ sol kapı sacının alt bölümü değiştirildi.
Arka alt direk sacı yenisiyle değiştirildi.
Bagaj içi yakıt deposunun altına ve önüne gelen sac düzeltildi
Amörtisör kulelerinin bağlandığı saclar değişti.
Bagaj kapağı komple yenilendi.
Çamurluk içlerindeki çürükler ve çevresi kesildi yerine sac kaynatılarak orjinal şekline getirildi.
Şimdilik aklıma gelen işlemler bu şekilde. Bu işlemlerden sonra astar atıldı ve macunla düzeltilmesi gereken yerler düzeltildi. Volkswagenlerde düz bir yapı olmadığından macunu diğer otomobillere göre biraz fazla kullanmak durumunda kalıyorsunuz daha sonrasında kullanılan macundan zımpara sonrası pek bir şey kalmıyor.
Astar atıldı, gerekli düzeltmeler yapıldı ve sıra geldi boya seçimine. Aslında aklımda Big serisinde çıkan orjinal açık mavi-buz mavisi vardı fakat daha sonra yine volkswagenlerde çıkan (1955 Cabriolet) Irish Blue rengini yapmaya karar verdim. Ton olarak Big mavisine yakın fakat içinde sedef olduğu için göze daha hoş geliyor.
Boyamız hazır
Video: <embed width="440" height="420" type="application/x-shockwave-flash" src="http://v9.tinypic.com/player.swf?file=14tu4nm&s=9"><br><font size="1"><a href="http://tinypic.com/player.php?v=14tu4nm&s=9">Original Video</a> - More videos at <a href="http://tinypic.com">TinyPic</a></font>
-Boyaya gelmişken hazır motor inikken motor da boyandı.
Video:
Boyayı hazırladık ve ilk kat atıldı, sulu zımparayla düzeltilmesi gereken yerler düzeltildi.
ve sonuç. Boya beklediğimizden güzel düştü yapılan iş içime sindi ve mutlu bir şekilde eve döndüm
Sıra geldi arabanın toplanmasına. Bu konuda en ince ayrıntısına kadar ben uğraştım. Arabanızın üzerinde emeğiniz olunca ona ayrı bir sevgi duyuyorsunuz parasını verip herkes yaptırır fakat üzerinde emek harcamak çok başka bir durum
Çamurluk üstü sinyallerimi sipariş vermiştim fakat beklediğimden geç geldiği için eski çamurluk sinyallerini taktım.
Dış aksesuarlarımız tamamlandı. Sıra geldi elektrik tesisatının yenilenmesine. Evet burda yaptığım kesinlikle bir hata var. Elektrik tesisatını kaporta bittiğinde boya atılmadan yaptırmalıydım fakat beklediğim gibi bir kötü sonuç çıkmadı boyaya zarar gelmedi. Bu etapta da yapılan işlere ait fotoğraf malesef yok.
Teslim alırken çektiğim iki fotoğraf
-Yolculuğumuz Akyurttan İvedikteki Döşemeci Serdar abiye
Tavan ve taban döşememiz tamam
Koltuklarımın hali kötüydü yatırma mekanizmaları çalışmıyordu ve sürüş pozisyonumu beğenmiyordum. Bir tanıdığımın Karmann Ghia'sından çıkan Scirocco Mk1'in Recaro koltuklarını aldım ve döşemesini yeniledim.
Döşememiz de tamamlandı ve hem üyesi hem de fotoğrafçısı olduğum "Riders & Brothers" Klasik otomobil kulübünün 4.sünü düzenlediği Aksaray Ihlara Rallisine katılmak üzere arabayı tıra yükleyip Aksaray'a gönderdim. 20-21 Mayıs 2017
Eh bu da ilk fullememiz -o günden sonra bir daha fulleyemedim
-
Aksaray'da çektiğim birkaç fotoğrafla bitireyim. Bundan sonraki ufak tefek güncellemeleri de bir gün oturup yazacağım
Merhaba iyi günler öncelikle kendimi tanıtayım adım Tolunay 22 yaşındayım Düzce Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi bölümünde okuyorum. Daha önce forumda 12 bin liraya kadar araç aradığımı yazmıştım sonra gelen yorumlardan yola çıkarak biraz erteledim ta ki bu mavi vosvosla karşılaşana kadar. Çocukluktan beri hayallerimi süslüyordu fakat öğrenci olmam dolayısıyla araç ararken seçeneklere eklememiştim yakıt olsun masrafı olsun beni korkutuyordu.
Facebookta bu vos'la karşılaştım sahibiyle konuştuk anlaştık gittim inceledim motor harici fena gözükmüyordu döşemelerinde ufak sıyrıklar haricinde gözüken bir sorunu yoktu. Kaportasındaki kusurlar da göze çok batmıyordu Şaşmaz'da Nihat ustaya gösterdim "motorun açılması gerek" dedi o anda cebimden çıkacak miktarı düşünmeye başladım. Aracın fiyatının uygun olması sebebiyle motor konusunu göz ardı edebilirdim çünkü aldıktan sonra elimde bir miktar para kalıyordu ve bu motoru yaptırmama yetecekti. Tamam dedik ufak bir pazarlıktan sonra sahibiyle el sıkıştık oradan direk noter'e geçtik ve satışı aldım

Hayalime kavuşmuştum! Herkesin yaşamasını dilediğim bir olay. Yıllarca hayalini kurduğunuz şeyi kendi paranızı biriktirerek alıyorsunuz. Üstelik ilk otomobiliniz oluyor. İnanın çok farklı bir duygu..
2. Gün:
Çok samimi olduğum bir abimle beraber aracın eksiklerini bir bir not ettik. Liste biraz kabarıktı
Alt Takım elden geçecek
Elektrik sistemi elden geçecek
Benzin Şamandırası değişecek
4 lastik değişecek
Cam lastikleri değişecek
Taban halıları değişecek
Taban sacına pütürlü boya atılacak, izolasyon yapılacak
Birkaç aksesuar alınacak
Listeyi çıkardıktan sonra Nihat Usta'ya gittik. Okuldan öğrendiklerim sayesinde ve her hafta çeşitli motor söküp toplamamdan dolayı motoru ustayla beraber hızlı bir şekilde söktük. Daha önce motora sekman atılmış fakat pek sağlıklı olmamış üzerine bir de kim bilir ne zamandan beri aynı yağa sadece ekleme yapılmış (yağı boşaltırken gördüğüm maddeye anlam veremedim) Her ne kadar masrafın biraz fazla olacağını anlasamda ustadan beklediğimden daha düşük bir rakam söylemesini diledim fakat liste çıkarmadan bunu tahmin etmek zordu. Saat epey geç olmuştu ve yarın görüşürüz deyip dükkandan ayrıldık.
3.Gün
Sabah kahvaltıdan sonra hemen ustayı aradım "gel listeyi çıkaralım" dedi. Hemen Şaşmaz'a doğru yola koyuldum. Yolda tabi ki kafamda bir sürü soru vardı. Ne kadar masraf olacak cebimdeki miktar yetecek mi işçiliğe ne kadar ister vs vs.. Her neyse gittim ve merhabalaştıktan sonra oturduk ve listeyi çıkarmaya başladık..
-Ana Yatak Dış 67.00 İç 0.50
-Kol Yatak
-Piston Kol Burcu
-Motor Takım Conta
-Manifold Lasitği
-Motor Sıvı Conta
-Piston Gömlek (1600 motor)
-Silindir Kapağı Çiftli Sağ-Sol
-Subap Emme Eksoz Takım
-Motor Ses Kartonu
-Eksoz Sistemi Komple
-Motor Yağı
-Debriyaj Balatası
Tabi ben bu listeyi yaparken yüzüm düştü. Çünkü çıkacak masraf beklediğimden fazlaydı. Aksesuarlar için elimde kalacak para beklediğimden az olacaktı ama bir yandanda komple elden geçmiş sağlıklı bir motora sahip olacaktım. 2-3 yerden fiyat aldım ve parçaların bir kısmını Otomekanik'ten (İstanbul) geriye kalan kısmını Türkyılmaz'dan aldım. Türkyılmaz'dan aldıklarımı ustama teslim ettikten sonra eve döndüm.
4.Gün
Kargocu'nun kapıyı çalmasıyla uyandım parçalar gelmişti. Kahvaltı yaptıktan sonra kuzenimin eşiyle konuştum ve beraber Şaşmaz'a doğru yola çıktık.. Kendisinin de zamanında bir vos'u olmuş ve çok uğraşmış bana destek vereceğini söyledi. Öz abim yerine koyduğum bir insandır kendisi. Çok sevindim. Benim kafamı kurcalayan bir başka şey de ben Düzce'ye gittikten sonra arabayla kimin ilgileneceğiydi. O konuda da ben gider gelirim dedikten sonra içim rahatlamıştı ve artık biraz bu maceranın keyfini çıkarmaya başlamıştım. Kafamda problem olarak gördüğüm çoğu şeyin yoluna girdiğini hissettim. Şaşmaz'a gelmiştik. Parçaları bırakıp ustanın ne zaman başlayacağını sorduktan sonra oradan ayrıldık. Benim Düzce'ye gideceğim gün başlayacaktı. Abimle konuştuk ilgileneceğini söyledi ertesi gün içim rahat bir şekilde Ankara'dan ayrıldım.
5.Gün
Motorun toplanmasına başlanmıştı gerekli ölçümler yapılmış sekman atılması bekleniyordu. Abimle telefonla sürekli iletişim halindeydik ve hem içimi hem de cebimi rahatlatacak şeyler duydum. Elektrik sistemi ve Alt takım için bir arkadaşıyla konuşmuş arkadaşı herhangi bir işçilik masrafı almadan yapacağını söylemişti. Bu çok iyi bir haberdi.
6.Gün
Motorun işleri bitmiş abime telefon gelmişti fakat işi olduğu için ustanın yanına uğrayamayacağını söyleyip 2 gün sonrasına sözleşmişler. Ben de hafta sonuna denk geldiği için Ankara'ya gitmeye karar vermiştim. O iki gün bir ay gibi gelecekti..
8.Gün
İkinci öğretim olduğumdan akşam 8'e bilet almıştım. Ankara'ya saat 11 gibi gitmiş olacaktım. Abimi aradım vos'la geleceğini söyledi. Mutluluktan uçuyordum! Nihayetinde otobüsten indim ve otogarın üst katına çıktım. En baştaki peronlardan birinde indiğim için henüz arabayı görmemiştim sabırsızlıkla beklerken sol taraftan bir vosvos sesi duydum (o vosvoslara özgü zincir sesi) Allahım nasıl huzur veren bir ses! Hemen atladım içine. Kullanmak istedim fakat abim benden daha fazla sevmişti

Eve gittik pastalar hazırlanmış Kuzenler toplanmış evde bir bayram havası.. Vosvos olunca isim koymadan olmaz tabii ki gerek hemen istişare yaptık ve isminin Lazca'da Aşk anlamına gelen Oropa olmasına karar verdik

Mutluydum ama bir buruklukta vardı.. Rahmetli babamın da bu günleri görmesini dilerdim.. Mekanı cennet olsun..
Şimdilik burada bırakıyorum.. Buruk bitti ama olsun devamı gelecek..
-Abim olarak bahsettiğim kişi yakın bir tanıdığım.
-Anlatımda eksik gördüğünüz yerleri lütfen söyleyin düzelteyim.
Fotoğraflar







GELELİM RESTORASYON KISMINA
DİKKAT BOL FOTOĞRAF İÇERİR
Ne zamandır oturup yazacaktım fakat araya başka şeyler girince arka planda kaldı ve bir türlü yazamadım. Kısmet bugüneymiş

Dışardan bakınca diri olduğunu düşündüğüm kaporta askamı detaylara inince hiçte öyle olmadığını gösterdi. Beklemediğim şekilde epeyle çürükle karşılaştım. Ani bir kararla arabayı komple restorasyona soktum. Detaylı piyasa araştırmasından sonra bir kaportacıyla anlaştık ve uzun süreli yer yer sinirlerin gerildiği yer yer pişmanlık duyduğum bir maceraya atıldık.
Arabayı teslim etmemizle söküm başladı.



Çürükler ve taban sacının hali.

Boyanın sökülmesi epey zaman aldı çünkü öncesinde fabrikanın attığı boya kazınmadan üzerine tekrar boya atılmış.
Boya kazınıp tamamen saca inildikten sonra durum bu şekildeydi.




Saca indikten sonra yapılan işlemler. Malesef yapılan tüm işlemlerin fotoğrafı yok o yüzden yarım yamalak fotoğraflarla doldurmak istemedim burayı yapılanları liste halinde yazıyorum.
Taban Sacı yenisiyle değiştirildi
Kalorifer marşpiyerleri değiştirildi.
Sağ sol kapı sacının alt bölümü değiştirildi.
Arka alt direk sacı yenisiyle değiştirildi.
Bagaj içi yakıt deposunun altına ve önüne gelen sac düzeltildi
Amörtisör kulelerinin bağlandığı saclar değişti.
Bagaj kapağı komple yenilendi.
Çamurluk içlerindeki çürükler ve çevresi kesildi yerine sac kaynatılarak orjinal şekline getirildi.
Şimdilik aklıma gelen işlemler bu şekilde. Bu işlemlerden sonra astar atıldı ve macunla düzeltilmesi gereken yerler düzeltildi. Volkswagenlerde düz bir yapı olmadığından macunu diğer otomobillere göre biraz fazla kullanmak durumunda kalıyorsunuz daha sonrasında kullanılan macundan zımpara sonrası pek bir şey kalmıyor.

Astar atıldı, gerekli düzeltmeler yapıldı ve sıra geldi boya seçimine. Aslında aklımda Big serisinde çıkan orjinal açık mavi-buz mavisi vardı fakat daha sonra yine volkswagenlerde çıkan (1955 Cabriolet) Irish Blue rengini yapmaya karar verdim. Ton olarak Big mavisine yakın fakat içinde sedef olduğu için göze daha hoş geliyor.
Boyamız hazır

Video: <embed width="440" height="420" type="application/x-shockwave-flash" src="http://v9.tinypic.com/player.swf?file=14tu4nm&s=9"><br><font size="1"><a href="http://tinypic.com/player.php?v=14tu4nm&s=9">Original Video</a> - More videos at <a href="http://tinypic.com">TinyPic</a></font>
-Boyaya gelmişken hazır motor inikken motor da boyandı.
Video:
Boyayı hazırladık ve ilk kat atıldı, sulu zımparayla düzeltilmesi gereken yerler düzeltildi.



ve sonuç. Boya beklediğimizden güzel düştü yapılan iş içime sindi ve mutlu bir şekilde eve döndüm


Sıra geldi arabanın toplanmasına. Bu konuda en ince ayrıntısına kadar ben uğraştım. Arabanızın üzerinde emeğiniz olunca ona ayrı bir sevgi duyuyorsunuz parasını verip herkes yaptırır fakat üzerinde emek harcamak çok başka bir durum

Çamurluk üstü sinyallerimi sipariş vermiştim fakat beklediğimden geç geldiği için eski çamurluk sinyallerini taktım.




Dış aksesuarlarımız tamamlandı. Sıra geldi elektrik tesisatının yenilenmesine. Evet burda yaptığım kesinlikle bir hata var. Elektrik tesisatını kaporta bittiğinde boya atılmadan yaptırmalıydım fakat beklediğim gibi bir kötü sonuç çıkmadı boyaya zarar gelmedi. Bu etapta da yapılan işlere ait fotoğraf malesef yok.
Teslim alırken çektiğim iki fotoğraf


-Yolculuğumuz Akyurttan İvedikteki Döşemeci Serdar abiye


Tavan ve taban döşememiz tamam

Koltuklarımın hali kötüydü yatırma mekanizmaları çalışmıyordu ve sürüş pozisyonumu beğenmiyordum. Bir tanıdığımın Karmann Ghia'sından çıkan Scirocco Mk1'in Recaro koltuklarını aldım ve döşemesini yeniledim.


Döşememiz de tamamlandı ve hem üyesi hem de fotoğrafçısı olduğum "Riders & Brothers" Klasik otomobil kulübünün 4.sünü düzenlediği Aksaray Ihlara Rallisine katılmak üzere arabayı tıra yükleyip Aksaray'a gönderdim. 20-21 Mayıs 2017

Eh bu da ilk fullememiz -o günden sonra bir daha fulleyemedim


Aksaray'da çektiğim birkaç fotoğrafla bitireyim. Bundan sonraki ufak tefek güncellemeleri de bir gün oturup yazacağım


