bu haftasonu bissürü çıkmacı gezdikten sonra nihayet orijinal jant göbeklerini bulabildim. henüz detaylıca temizleyip fotoğraflarını çekmeye fırsatım olmadı ama yeni boyanmış jantların üstünde çok da sırıtmadılar baya iyi kondisyondalar. sadece gözüme biraz, ne bileyim feminen geldi araba zaten sevimli ve toparlak, bijonlar açıktayken bence biraz daha kaslı gösteriyordu arabayı (bilimsel değil sadece hisler). bakacağız...

Ekli dosyayı görüntüle 50616
jant göbeği bir arabaya yapılacak en büyük iyiliktir :D

bu haftasonu bissürü çıkmacı gezdikten sonra nihayet orijinal jant göbeklerini bulabildim. henüz detaylıca temizleyip fotoğraflarını çekmeye fırsatım olmadı ama yeni boyanmış jantların üstünde çok da sırıtmadılar baya iyi kondisyondalar. sadece gözüme biraz, ne bileyim feminen geldi araba zaten sevimli ve toparlak, bijonlar açıktayken bence biraz daha kaslı gösteriyordu arabayı (bilimsel değil sadece hisler). bakacağız...

Ekli dosyayı görüntüle 50616
Yalnız var ya, çok çok iyi olmuş. Arabayı ayrıcalıklı yapmış. Eski krom Taunus göbekleri ve Vosvos göbekleri gibi bu da çok çok iyi olmuş

IMG_3387.jpeg

okşan hanım 190.254 km bakımı mobil 10w40 yağ filtron hava yağ polen ve benzin filtreleri değişti. çok sık bakıma girmeye başladığı için bu sefer mahle & lm 5w40 koymadım açıkçası mobil ve filtron'dan da memnun kalacağımı düşünüyorum. ön tekerlerin birinden bi yerinden sürtme sesi geliyordu sağ ön aks kafasındaki somun gevşemiş o sıkıldı davlumbaz biraz yerinden oynamış o geri oturtulup sıkıldı, sesi bikaç hafta dinleyeceğim şimdilik çözüldü gibi.

bakımı bitirip tam eve varmıştım otoparkın önündeki ışıktan kalkarken arabayı 1'e geçiremedim yanlışlıkla 3'te kaldırdım sonra baktım ki yanlışlıkla değilmiş okşan 1'e geçmiyor hatta 1-2-R soldaki viteslerin hiçbiri yok. trafiksiz ara yollardan geze geze ışıklı yokuşlardan kaçmaya çalışarak bir miktar da baskı balatamı üzerek geri sanayiye vardım liftin üstünde arabanın içinde oturtulduğum için tam göremedim ama vites kolunun altında küçük bir demir parçası erimiş yok olmuş o an bulamayacağımız için elimizdekini kaynak ile kurtardık baya da iyi oldu eve dönebildim. işçilikleri sağolsunlar çok sembolik aldıkları için buraya veya bakım maliyetleri başlığına yazmayı anlamlı bulmuyorum.

boğaz kelebeği değişiminden sonra özellikle son bikaç aydır günden güne artan tekleme ve benzin kokusuna da henüz net bir teşhis koyamadık ve çözüme ulaştıramadık. bi distribütör kaldı ellemediğim onun da orijinalini ve uğraşacak ustayı henüz bulamadım, şimdilik kullanmaya bir engel değil gibi. tşk 🌺