2.el otomobile satın alınan araca 1 sene mekanik garanti satin almak mantikli mi

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,193
45,772
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Yalnız şöyle bir şey var. Adamlar pek çok şeyi sırf yeni bir Ford müşterisi kazanmak için görmezden gelip "abi bu araba temiz al sen bunu" şeklinde bir rapor çıkartıp satın aldırabilirler. Sonuçta bayiler asıl kârı satıştan değil servisten kazanıyor. O yüzden özellikle Ford marka araçta Ford'un ekspertizine şahsen güvenmem.
Bunu ben de dusundum ama neticede yaptiklari ise garanti veriyorlar mi bu onemli. Eger veriyorlarsa, siradan merdiven alti ekspertiz isletmelerinden bir farklari varsa bunu yapmalari kendi zararlarina olur.

Yine aracta sorun olmasina ragmen sorun yok deyip musteriyi almasi yonunde telkin ettikten sonra o aracta sorunlar silsilesi bas gosterirse tamiri yetkili serviste yaptirmayi gectim, siz bu arac temiz dediniz ama bu bu cikti diye musteri hesap soracagi gibi tamir islemini de o yetkilide yaptirmaz zaten. Yani yetkili her turlu o musteriyi kaybeder.

Ben musteri olarak arac temizse de kotuyse de Ford'a 300 lira ekspertiz parasini zaten bayilacagim. Eger Ford yetkililerinin azicik akli varsa onlara gelen araclari en dogru ve durust sekilde ekspertiz yapip musterinin guvenini kazanmalilar ki ileride musteri onları yine tercih etsin. Dokuk arabaya iyi deyip aldirirlarsa zaten o musteri o aracin tamiri icin kendisini yaniltan servise gitmeyecektir.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Bilal

Munferit

Panpa
Destekçi
Beta Programı
21 Eyl 2018
1,724
6,779
4,070
Kocaeli
Marka
Volkswagen
Hangi konuya yazacağımı bulamadım. Başlık da açıp açmama konusunda kararsız kaldım o yüzden burada paylaşayım dedim. Sanırım Türkiye'de ilk defa yapılacak olan Ford yetkili servisleri kurumsal olarak ekspertiz işine girmiş.. Belli başlı yetkili servis noktalarında ekspertiz işlemi yapılabiliyor artık. Malum, otomobil üreticileri bu toplara pek girmiyorlardı. Servise gidince aracı inceleme olayına pek sıcak bakmıyorlardı.
http://f-ekspertiz.com/

Paketler sunmuşlar. Bronz - Gümüş - Altın şeklinde. Bunların hepsinin içeriği sitede mevcut. Bronz 200 TL, Gümüş 300 TL, Altın 360 TL olarak ücretlendirilmiş.

Sitede ekspertiz hükümleri nelerdir, bağlayıcılığı nedir, garanti durumu nedir bunlarla ilgili bilgi bulamadım. Muhtemelen arayıp bilgi almak gerekecek.

Paket fiyatları ve içeriklerine bakınca bana içerik olarak zayıf ve pahalı geldi. Otorapor'un paketleriyle falan karşılaştırınca aynı fiyata daha kapsamlı bir expertiz hizmeti alınabiliyor şu anda. Ekstra olarak ne sunacak bunlar önemli.
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,193
45,772
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Paket fiyatları ve içeriklerine bakınca bana içerik olarak zayıf ve pahalı geldi. Otorapor'un paketleriyle falan karşılaştırınca aynı fiyata daha kapsamlı bir expertiz hizmeti alınabiliyor şu anda. Ekstra olarak ne sunacak bunlar önemli.
İçerikler daha sonra arttırılır yahut eksiltilir ama önemli olan garanti koşulları. Ben henüz o konuda bilgi alamadığım için net yorum da yapamıyorum. Müşteriyi koruyan, yapılan işe doğru düzgün bir garanti veriliyor mu verilmiyor mu asıl konu bu bence.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım