Yaklaşık 13 yıldır lpgli aracım ilk başlarda yokuşta tekliyordu. Tamircim elektrik konusunda iyi olmadığı için (daha öncesinde debriyaja basınca stop ettiği için krank ve eksantrik sensörleri arızasını bulamadı ve bunlar serviste değişti.) servise götürdüm. Serviste bakıp arka 2 bobin değişti. Ortalama 6 ay sonra tekrar teklemeye başladı. Bu sefer servis kalan 6 bobini daha ve 8 bujiyi değiştirdi. Servis sübop ayarı yapılması gerek demiş (hatırlamıyorum). Ortalama 6 ay gibi bir süre sonra tekrar teklemeye başladı. Sübop ayarından olabilir dedi servis. Serviste pahalı olacağı için tamircimde yaptırdım. Ancak hala tekleme devam ediyordu. Daha büyük bir servise götürdüğümde lpgyi söktürüp getirmemi istedi. Öyle yaptım. Bu arada benzinde de tekliyor. Serviste 3 gün kadar kaldı, sonrasında silindir kapağının sökülüp bakılması gerektiğini söylediler. Buna ayıracak param olmadığı için baktırmadım. Aracım özellikle sıcak havada, klima açıkken, yokuş çıkarken gibi durumlarda tekliyor. Gün doğmadan yola çıkarsam teklemiyor veya çok çok az tekliyor. Sıcak havada klima 1 de iken 2000 devirde gidersem az tekliyor. Tekleme devam ederse stop ediyor. 4-5 kere yolda giderken ard arda tekleyip stop etti. Teklediğinde vites değiştirirsem veya debriyaja basıp 1-2 saniye kadar beklersem tekleme bir süre kesiliyor. Şehir içinde sık vites değişimi olduğundan olsa gerek az tekliyor. Ancak şehirlerarası yolda yol sanki zulüm gibi geliyor, araç sollamam bile imkansız hale geldi. Bunlar yaklaşık 2 sene içinde oldu. Bu işe çözüm önerisi olan varsa memnun olurum.