aynen hocam hemen yardım edıyorum@pulusoglu hocam sizin arabanın aynısı merak edilen araba galiba. Bi el atıverin bence.
2011 mazda 3 sahıbım su anlık 82 bın kmde. konfor gayet guzel . ama arkada oturan ınsanlar ıcın kı kendımde bırebır tecrube ettım tumsek gecıslerınde bıraz daha sarsıntılı garıp sekılde ama bu asırı derece hassas olan benım ıcın soz konusu cogu arkadasım soylememe ragmen farkına varmadılar. benzın olan modelını kullanıyorum dızelı zaten o kasalarda psa grubundan gelme. donanım olarak full artı full aldım sızede bunu tavsıye ederım.cunku 2011 yılında almıs olmama ragmen hala cogu arabada olmayan sunroof koltuk ısıtma ses sıstemı kor nokta vs vs baya gırtlak dolu oluyor. hatta lastık basınc ızleme sıstemı bıle jantlarda metal dıkkat edın gunumuzde hala bu segmentte bu ozellık yok catır catır lastık degıstırırken kıran cok duydum bunu onlemek ıcın dusunmusler. yol tutus olarak tabıkı skyactive kasası mukemmel ama acıkcası muadıl araclara gore kı bunu soylerken 2015 ve sonrası ıcınde soyleyebılırım oldukca tatmın edıcı ve sızı son surat vırajlarda dahada zorlamanız ıcın tesvık eder yapısı var bıldıgım kadarıyla benım kasamda focus larla aynı uretım bır sase ye sahıp kı focusların en ıyı yonu budur dırek almıslar dıyebılırım. 5 senedır aktıf olarak kullanıyorum bır kere kafadan kayayım totom ayrı gıtsın veya guvensızlık yasatmadı.herseyı kapattıgımda bıle ıstanbul sahılyolunda acıkcası bır yerden sonra vırajlara gırmenız and ın anlatımı ıle show a yonelık oluyor . ıyı yanlarından bırıde sorunsuzluk zaten en sorunsuz marka secılmıstı yag su koyun devam edın. zaten pahalı degıl servıslerı. gelelım kotu yanlarına : boyası ınanılmaz narın ve ınce mıkron olarak almanların yanına yaklasamaz porsche gıbı cok ılgı ıstıyor. ben ek para ıle sedeflı renk almıstım cok pısman oldum. yakıt olarak bır spor araba hıssı yaratıyor cunku en az 8.5 en cok 13 lerı goruyorum ortalama genelde 11 lıtre. ek olarak turbo yok yanı ole mukemmel bır hızlanma beklemeyın ve tork konvertorlu hıtler 4 ılerı vıtese sahıp yanı 0-100 sızı cok sevındırmeyecektır.ama tabı atmosferık yapısından hızlanmasını surduruyor uzun yolda 5.5 gormuslugum vardır .servıs agı zayıf ıkıncı elı neredeyse ölü. allahtan parca sorunu yok ama bu ıstanbul ıcın gecerlı baska sehırde ısenız uzebılır . baska merak ettıgınız atladıgım yer varsa lutfen sormaktan cekınmeyınMerhaba,
Evet beyler 2008-2012 mazda 3 hakkında ne düşünüyorsunuz. Yakıt - konfor - donanım - en önemlisi yol tutuş son kasayı and begenmişti. Kullanan arkadaşlar + ve - yönlerini bilgilendirirse sevinirim.
en onemlı seyı unutmusum sanırım bana en cok gelen soruyu sımdıden cevaplayayım lpg ye uyumsuz arac.
hocam benım servısımdekı mudurden aldıgım cevap bujılerı bıle yemeye baslaması ve sız de bılırsınız devır bandı olarak cok genıs ve redlıne olarak 6800 devır cıvarı sert kullanımlarda motoru yedıgı ve 2-3 aracın 130 bın km cıvarında oldukca agır sorunların bas gosterdıgını gosterıp servıste bana gostermıstı o yuzden taktırmadım bende. acıkcası suspansıyon calısma sesı gelmıyor hanı bır anda en tepe noktasına ulasmıyor yavasca kendını bırakıyor bunun konfora katkısı guzel.ama kendı fıkrım tabıkı 2008 a3 un kasıs gecıslerı bıraz daha hafıftı sankı. 2015 dızel a3 e bındım onun rezalettı ama genel olarak uzmez cıdden konforu.dusunup dusunup aklıma gelen kronık sorun yok hanı cıddı cıddı arayınca kayda deger bısı bulamıyorum gercekten. yenı kasaları 115 k olmasa su an hıc dusunmem dırek alırım ama malumhocam 2 yıl sahip olduk o arabaya. focus ile aynı altyapıyı paylaşıyor fakat o dönemki focus tan bence kesinlikle daha konforlu süspansiyonları var. hatta konforun bir golf 6 kadar olmasa da baya iyi olduğunu düşünüyorum. impressive donanımda ön cam ısıtma, sunroof, koltuk ısıtma vs. her türlü donanım mevcut. bu arayı manuel kullanmak başka bir keyiftir onu da belirteyim. kullandığım en güzel vites geçişlerine sahip arabalardan biriydi manuelde. araba ferah ve çok güzel tasarımı var. turbo motor gibi gitmiyor ama çekmem gitmem de değil. yakıt konusunda @pulusoglu bey tüp takılmıyor dedi ama biz ankara distrübitörü landirenzo marka tüple gezdik hep bir sorun çıkarmadı. hatta yabancı ülkelerde landirenzo ile anlaşmalı diye okumuştum mazdayı. fakat taktırmadan önce birçok yerde ben de uyumsuz diye okumuştum ama son yazdığım şeyi araştırınca güvenip taktırdık. bir sorun da çıkarmadı gayet uyumluydu. benim gördüğüm tek sıkıntısı özellikle e5 te araba biraz gürültülüydü hocam. yol sesi alıyordu biraz. öyle ölümcül değil tabi ama alıyor yani. onun dışında tüp de takarsanız çok ideal ve çok yönlü bir araba.
2011 mazda 3 sahıbım su anlık 82 bın kmde. konfor gayet guzel . ama arkada oturan ınsanlar ıcın kı kendımde bırebır tecrube ettım tumsek gecıslerınde bıraz daha sarsıntılı garıp sekılde ama bu asırı derece hassas olan benım ıcın soz konusu cogu arkadasım soylememe ragmen farkına varmadılar. benzın olan modelını kullanıyorum dızelı zaten o kasalarda psa grubundan gelme. donanım olarak full artı full aldım sızede bunu tavsıye ederım.cunku 2011 yılında almıs olmama ragmen hala cogu arabada olmayan sunroof koltuk ısıtma ses sıstemı kor nokta vs vs baya gırtlak dolu oluyor. hatta lastık basınc ızleme sıstemı bıle jantlarda metal dıkkat edın gunumuzde hala bu segmentte bu ozellık yok catır catır lastık degıstırırken kıran cok duydum bunu onlemek ıcın dusunmusler. yol tutus olarak tabıkı skyactive kasası mukemmel ama acıkcası muadıl araclara gore kı bunu soylerken 2015 ve sonrası ıcınde soyleyebılırım oldukca tatmın edıcı ve sızı son surat vırajlarda dahada zorlamanız ıcın tesvık eder yapısı var bıldıgım kadarıyla benım kasamda focus larla aynı uretım bır sase ye sahıp kı focusların en ıyı yonu budur dırek almıslar dıyebılırım. 5 senedır aktıf olarak kullanıyorum bır kere kafadan kayayım totom ayrı gıtsın veya guvensızlık yasatmadı.herseyı kapattıgımda bıle ıstanbul sahılyolunda acıkcası bır yerden sonra vırajlara gırmenız and ın anlatımı ıle show a yonelık oluyor . ıyı yanlarından bırıde sorunsuzluk zaten en sorunsuz marka secılmıstı yag su koyun devam edın. zaten pahalı degıl servıslerı. gelelım kotu yanlarına : boyası ınanılmaz narın ve ınce mıkron olarak almanların yanına yaklasamaz porsche gıbı cok ılgı ıstıyor. ben ek para ıle sedeflı renk almıstım cok pısman oldum. yakıt olarak bır spor araba hıssı yaratıyor cunku en az 8.5 en cok 13 lerı goruyorum ortalama genelde 11 lıtre. ek olarak turbo yok yanı ole mukemmel bır hızlanma beklemeyın ve tork konvertorlu hıtler 4 ılerı vıtese sahıp yanı 0-100 sızı cok sevındırmeyecektır.ama tabı atmosferık yapısından hızlanmasını surduruyor uzun yolda 5.5 gormuslugum vardır .servıs agı zayıf ıkıncı elı neredeyse ölü. allahtan parca sorunu yok ama bu ıstanbul ıcın gecerlı baska sehırde ısenız uzebılır . baska merak ettıgınız atladıgım yer varsa lutfen sormaktan cekınmeyın
hocam valla psa dakı dızellerın arıza cıkartmadıgını duymustum ama hanı aynı parcamı yoksa mercedesın reno dızelını alması gıbı bısımı bılmıyorum benım servısten duyumlarım sorun cıkarmadıgı oldu.benım arac sedan arada pederın clıo dan bunalıp memlekete gıttıgınde fazla seyle gelsın dıye sedan aldım ama park sorunu vs ıcın hatchback candır.tahmınım ıse dızel bakımının 600 lıra cıvarında olacagı cunku ben 350 verıyorumDizel motoru da atmosferik benzinli gibi sorunsuz mudur? PSA motoru evet ama farklı parçalar kullanılmıs olabilir. Aynı aracın dizelini ben de istiyorum kısmet olursa. Bir de sizin araçlar hatchback mi sedan mı bana hatchbacki daha yakısıklı geliyor ama sedanı daha çok satmış.
en ust donanım paketıne sahıp ımpressive. hocam valla ben kendı acımdan soyluyorum ıstanbuldakı sayılı mazda servıslerının bırısının muduru yakın dostumuz oda denızcı bende aramız ıyıdır. bana tup taktırma dedıyse bır bıldıgı vardır dıye dusunuyorum zaten bır kac ornegını servıste gordum ama ustte @hikmetkara hocamın belırttıgı gıbı orneklerde mevcut secım sıze kalıyorHocam çok iyi anlatmışsınız teşekkürler. Sizin araç gırtlak dolu anladığım kadarı ile hangi donanım paketine sahip ve 1.6 benzinli manuel alma isteğim var nasip olursa ve lpgli olanlar var lpg uyumsuz demişsiniz. lpg li kullanmayı düşünüyodum.
istanbulda iseniz dusunun derım ama ankara ist gbı buyuk yerler dısında bır yere surtmenızde veya bakımda veya ekstra bır durumda servıs uzebılır bastan dıyeyım cunku vw seat skoda gıbı aynı yere baglı baska fırması yok@pulusoglu @hikmetkara ikinize de çok teşekkür ediyorum. İçeri aldığı motor sesi benim için çok önemli değil. Anlattıklarınıza göre de konfor-tutuş dengesi çok iyi gibi geldi. Temizini denk getirirsek ciddi düşünmeye başladım şuan. Teşekkürler