Teşekkürler. Sedandaki ekranların hepsi, hb ve sw kasalardaki en yüksek donanım hariç diğerleri doblonunki olduğu için ve hiç estetik durmadığı için biz zaten bu paketi aldık. Kadranlar konusuna gelince, zevkler ve renkler tartışılmaz demişler. Yol bilgisayarı hariç gözüme batan bir detay yok orada benim için.Yazi cok guzel olmus hocam elinize saglik
Egea dis tasarimi cok hosuma gidiyor orta ekran sedandakinden daha cok begendim ama kadranlar neden boyle anlamis degilim
Farklı devirlerde aynı hızın tek anlamı kavramada yaşanan kayıptır. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor.Küçük bir güncelleme yapayım. Arabanın son hızı 215 km/h olarak gösterdi kadran ancak o hıza gelindiğinde gazın altında hissiz bir boşluk vardı. Elektronik limite takıldığını düşünüyorum çünkü araba yürümeye devam edebilirim hissi veriyordu. Hızlanması yeterli sayılabilir derecede yol müsaitse 190'ı görmeniz çok rahat oluyor böyle bir araca göre. İçerdeki hissiyat olarak oturan hiç kimse o kadar yüksek süratlara çıkıldığını hissetmedi, bu hem artı hemde eksi bir yön. Eksi yön dememin sebebi ise anlamadan çok yüksek süratlara çıkmış olmak, Allah korusun kaza gibi bir durumda çok kötü şeylere mahal verebilir.
Otoyol virajını 190 km/h gibi bir hızla aldı. Ancak araba o sıra adamsan az daha bas ben seni bi' vurayım bariyerden bariyere hissini veriyordu yani tam limitlerde diyebiliriz.
Araç 6. viteste 2000 devirde 105 km/h görüyor. Uzun yol için iyi yakıt ekonomisi anlamına gelmekte buda. DCT şanzıman hafiften CVT gibi çalışıyor hem 150 km/h hemde 170 km/h hızda 3000 devirlerde seyrediyor(bunu bilen varsa açıklayabilir mi internette bulamadım). Şanzıman ile alakalı değineceğim diğer nokta ise 6 ileri olması. Yüksek süratlara kim çıktıysa bu aracın 7.sini hakettiğini söylediler ki haklılarda. Son hız konusunda olmasada ekonomi vitesi olarak bulunsa hem araba hem bizim için daha rahat olurdu.
Tam tersi hocam. Farklı hızlarda eşit aynı devir.Farklı devirlerde aynı hızın tek anlamı kavramada yaşanan kayıptır. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor.
Takılmayın yahu detaylara, aynı yere çıkıyorTam tersi hocam. Farklı hızlarda eşit aynı devir.
Çaktırmayalım o zaman. Araba yürüyorsa sıkıntı yok diyoruz öyleyseTakılmayın yahu detaylara, aynı yere çıkıyorDediğim gibi kavramada kayıp gibi duruyor. Adamlar kimseye söylemeden DCT deyip cvt koyduysa bilemem
![]()
servise gidin söyleyin dtc türevi bir şanzımanın bu tepksi sıkıntılıÇaktırmayalım o zaman. Araba yürüyorsa sıkıntı yok diyoruz öyleyse![]()
Teşekkürler cevabınız için. Bakalım müsait bir zamanda götürmeye çalışıcağımservise gidin söyleyin dtc türevi bir şanzımanın bu tepksi sıkıntılı
Sedan 1.4 kullanan bir abimiz var. Aracını 0 km aldı halen benzinli kullanıyor. Performans olarak testte de gördüğünüz üzere çok fazla bir beklentiniz olmasın. Ancak işler yakıt tüketimine gelince fazlasıyla memnun ortalama 6 litre civarı yakıyor trafiksiz küçük bir ilçede yaşıyor.Hayırlı olsun aracınız, çok içten bir anlatımAcaba egea 1.4 95 hp + LPG ile verim alınır mı ? orta halli şehir içi performansı nasıl olur? Tecrübeniz var mıdır?