2018 Dünya Kupası

2018 Dünya Kupası şampiyonu kim olur?

• Kullanılan toplam oy
    43
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
#direnKostaRika Karaktersiz şovmen Neymar'ın takımına geçit verme. Dayanın esmer aslanlarım benim ha gayret...
abv kotinyo :(

Şu Neymar iti hakeme filan bir hareket yapsa da 8-10 maç turnuvayı kapatacak gibi bir ceza alsa keşke. O zaman Brezilya şampiyon olur, zerre kadar da şikayet etmem.

Al işte.. Yaptığı hareket bile İlhan Mansız'dan çalıntı. 6dk uzayan maçın 7. dk.sında gol atarak da kendine yakışanı yaptı.

Bence Messi'yi fazla gömüyorsunuz.

Bu seneki turnuva tam bir kondisyon turnuvası. Kötü İran bile 90 dakika tam saha pres yapıyor, köpek gibi koşuyor sahada basmadık yer bırakmıyor. Messi Ronaldo gibi bir hırs makinesi değil. Ben şöyle bir benzetme yapıyorum kendimce: Ronaldo kütüğün ucundaki çivi gibi. Ondan geri kalanı kütük ama Ronaldo her türlü saplıyor. Atılan 4 golün tamamını o manyak attı. Çıkar Ronaldo'yu, Portekiz'i kim kurtaracak Q7 mi? Messi ise zincirdeki en sağlam halka gibi. Onun bir misyonu var ve diğer halkaların da kazanmak için asgari şartlarda güçlü olması gerekiyor. Adam yine boş kaldı mı driplingini atıyor, 30 metre ayağa pas atıyor, ara pasını kumpasla ölçmüş gibi noktaya yolluyor. Ama bu hep böyleydi, Messi fiziksel olarak kuvvetli bir futbolcu değil. Bire bir mücadelelerini izleyin, önce rakibin geldiği taraftaki omzunu düşürür ve rakibe yaslanır. Rakip oyuncu durdurması gerektiğinde ısrarcı olursa faul yapmak zorunda kalır ya da bırakır gol yer.

Dün akşam Arjantin'in başındaki pavyon müptezeli kılıklı herifin sahaya sürdüğü orta saha bizim Süper lig seviyesindeydi. Hırvatlar derslerine çalışmışlar, it gibi kondisyonları var ve orta sahaları muazzam.

Bir de şuna anlam veremiyorum. Mbappe, Neymar, Dybala gibi şovmenlere verilen değerin onda biri Modric, Cavani gibi adamlara verilmiyor. Modric Messi'den 5 cm uzun ve hatırladığım kadarıyla 5 kilo kadar da hafif. Üstelik 2 sene daha yaşlı Messi'den. Ama nefis bir kondisyon var adamda. Benim Messi'yi eleştirdiğim en önemli konu budur. Bu kadar yıldır üzerine koyamadığı tek şey fiziği oldu sanırım. Bırakınca da muhtemelen dedesi Maradona gibi g*tü başı salar.

Madde madde yazacağım :)
* Futbol bir takım oyunu, bir oyuncu bu zincirdeki en zayıf halka da olabilir en sağlam halka da. Ancak bir oyuncu tek başına bir şey olamaz
* Ronaldo bir lider, Messi ise sistem oyuncusu.
* Portekiz milli takımının kadro gücü Arjantin'in yarısı bile olamaz. Arjantin'de çok kaliteli futbolcular var, ancak Messi bu sistemin en zayıf halkası ve takıma zarar veriyor. Messi'siz Arjantin Brezilya ile berabere kalırken Messi'li Arjantin Brezilya'dan 3 yiyor. Çünkü sistem bu adama göre yapıldığı için sürekli aksıyor
* Arjantin'in başındaki adam Messi'nin direktifi doğrultusunda kadro kuruyor, acı ama gerçek. Zamanında Ibrahimovic gibi winner'i bu ergen yüzünden yolladılar
* Messi kesinlikle bir lider olamaz, takımı ateşleyemez. Ronaldo ise tam tersi. Gerçek bir lider ve takımı ateşliyor. Gerek saha dışında gerek saha içinde. Avrupa şampiyonasından hatırlarsınız
* Messi'nin fiziği kesinlikle yetersiz değil, hatta çok sağlam diyebilirim.
* Dünya futbolunda forması satılan adam değerlidir. Diğerlerine o kadar değer vermezler

Tekrarlanmış başarı kanıtlanmış başarıdır. Ronaldo bunu defalarca farklı takımlarda kanıtladı. Ancak Messi'ye bakıyoruz Barcelona dışında tamamen silik bir profil. Son dünya kupasında final oynadılar ancak o turnuvada da izleyenler bilir aslan payı Di Maria'nındı. Finalde Di Maria yoktu, Arjantin finali kaybetti
Arjantin milli takımında Messi yerine Ronaldo olsaydı şu anda dünya kupasını kaldırmıştı

Son düzenleme:
Madde madde yazacağım :)
* Futbol bir takım oyunu, bir oyuncu bu zincirdeki en zayıf halka da olabilir en sağlam halka da. Ancak bir oyuncu tek başına bir şey olamaz
* Ronaldo bir lider, Messi ise sistem oyuncusu.
* Portekiz milli takımının kadro gücü Arjantin'in yarısı bile olamaz. Arjantin'de çok kaliteli futbolcular var, ancak Messi bu sistemin en zayıf halkası ve takıma zarar veriyor. Messi'siz Arjantin Brezilya ile berabere kalırken Messi'li Arjantin Brezilya'dan 3 yiyor. Çünkü sistem bu adama göre yapıldığı için sürekli aksıyor
* Arjantin'in başındaki adam Messi'nin direktifi doğrultusunda kadro kuruyor, acı ama gerçek
* Messi kesinlikle bir lider olamaz, takımı ateşleyemez. Ronaldo ise tam tersi. Gerçek bir lider ve takımı ateşliyor. Gerek saha dışında gerek saha içinde. Avrupa şampiyonasından hatırlarsınız
* Messi'nin fiziği kesinlikle yetersiz değil, hatta çok sağlam diyebilirim.

Tekrarlanmış başarı kanıtlanmış başarıdır. Ronaldo bunu defalarca farklı takımlarda kanıtladı. Ancak Messi'ye bakıyoruz Barcelona dışında tamamen silik bir profil. Son dünya kupasında final oynadılar ancak o turnuvada da izleyenler bilir aslan payı Di Maria'nındı. Finalde Di Maria yoktu, Arjantin finali kaybetti
Arjantin milli takımında Messi yerine Ronaldo olsaydı şu anda dünya kupasını kaldırmıştı

Ben çoğunlukla bu yazdıklarınızdan farklı şeyler söylemedim zaten. Ama Messi'ye de silik profil demek yanlış olur. Ezbere konuşmaktan da öte bir ifade bu. Barcelona dışında tamamen silik bir profil nedir ya, adam başka takımda oynamadı ki? :) Futbol takım oyunu diyip mükemmel hatta efsanevi bir takım oyuncusunu silik profil olarak adlandıramazsınız. Kaldı ki Barcelona dışında diye ifade ettiğiniz Milli takım bundan önce Messi ile beraber final oynadı, söylediğiniz gibi. Kazanılan başarıda Messi'nin payı olmuyor ama kaybedilen maçta sorumlu Messi oluyor, ilginç. :)

Barcelona zaten Cruyff ekolü ile birlikte hep pas oyunu oynayan bir takım olmuştur. Açın seyredin, Iniesta ve Xavi gibi takım oyuncularını yetiştiren ekolü. Messi bu ekolün içinde geliştirdi futbolunu. Messi'yi Messi yapan zaten bu oyun anlayışıdır. Ronaldo başlı başına bir başarı öyküsüdür, ikisini karşılaştırmak çok yanlış.

Hiç menajerlik oyunu oynadınız mı bilmiyorum. Elinizde tek bir Messi olsa ve iyi sayılabilir de bir bütçe verseler Messi gibi bir yeteneği kenarda oturtup kendi takımınızı mı kurarsınız yoksa takımı onun üzerine mi inşa edersiniz? Ben kahin değilim ama eğer inat ederseniz hiçbir kulüpte sizi barındırmazlar. Bu tarihte hep böyle olmuştur. Buna ister yıldız futbolcu kaprisi diyin, isterseniz de futbol ilahlarının dayatmaları. Fark etmez. Malzeme bu, şartlar bu. İnat etmeye gerek yok. Elinde Messi, Agüero, Dybala, Di Maria, Higuain gibi bir forvet hattı var. Ama sen arkalarında Rojo, Lo Celso, Banega gibi oyuncuları oynatmak yerine Acuna, Perez, Salvio, Pavon gibi adamlara emanet ediyorsun. Kaldı ki Pastore, Lamela, Perotti gibi oyuncuları kadroya bile almamışsın!

Messi bence fiziksel olarak -en azından bu dünya kupası için- yeterli değildir. Dün akşam biraz efor sarfedip olması gereken yerde olsaydı 2 golü vardı.

Şimdi yazdıklarımı okudum da Messi fanboyu gibi görünmüşüm :D Ben Ibrahimovic ve Ronaldinho fanboyuyum. Futbolun bir evrim geçirdiğini düşünüyorum ve bundan önce izlediğimiz o saf yetenek sahibi futbolcuların bindiği trende Ronaldo ve Messi'nin de olması gerektiği kanaatindeyim. Bu yüzden bu kadar saçma eleştirilmelerine gönlüm razı olmuyor. Sanki Messi'yi alıp Barcelona'daki yerine hızlı koşan çalım atan başka birini koysanız aynı başarıları kazanabilecekmiş gibi acımasızca eleştiriliyorlar. Messi en basite indirgediğinizde bir takım oyuncusudur ve iyi kurulmamış bir takım ve sağlam markajla karşılaştığında fiziksel kapasitesi de gereği tıkanır kalır. Dün akşamki maç en bariz örneğidir.

Ben çoğunlukla bu yazdıklarınızdan farklı şeyler söylemedim zaten. Ama Messi'ye de silik profil demek yanlış olur. Ezbere konuşmaktan da öte bir ifade bu. Barcelona dışında tamamen silik bir profil nedir ya, adam başka takımda oynamadı ki? :) Futbol takım oyunu diyip mükemmel hatta efsanevi bir takım oyuncusunu silik profil olarak adlandıramazsınız. Kaldı ki Barcelona dışında diye ifade ettiğiniz Milli takım bundan önce Messi ile beraber final oynadı, söylediğiniz gibi. Kazanılan başarıda Messi'nin payı olmuyor ama kaybedilen maçta sorumlu Messi oluyor, ilginç. :)

Barcelona zaten Cruyff ekolü ile birlikte hep pas oyunu oynayan bir takım olmuştur. Açın seyredin, Iniesta ve Xavi gibi takım oyuncularını yetiştiren ekolü. Messi bu ekolün içinde geliştirdi futbolunu. Messi'yi Messi yapan zaten bu oyun anlayışıdır. Ronaldo başlı başına bir başarı öyküsüdür, ikisini karşılaştırmak çok yanlış.

Hiç menajerlik oyunu oynadınız mı bilmiyorum. Elinizde tek bir Messi olsa ve iyi sayılabilir de bir bütçe verseler Messi gibi bir yeteneği kenarda oturtup kendi takımınızı mı kurarsınız yoksa takımı onun üzerine mi inşa edersiniz? Ben kahin değilim ama eğer inat ederseniz hiçbir kulüpte sizi barındırmazlar. Bu tarihte hep böyle olmuştur. Buna ister yıldız futbolcu kaprisi diyin, isterseniz de futbol ilahlarının dayatmaları. Fark etmez. Malzeme bu, şartlar bu. İnat etmeye gerek yok. Elinde Messi, Agüero, Dybala, Di Maria, Higuain gibi bir forvet hattı var. Ama sen arkalarında Rojo, Lo Celso, Banega gibi oyuncuları oynatmak yerine Acuna, Perez, Salvio, Pavon gibi adamlara emanet ediyorsun. Kaldı ki Pastore, Lamela, Perotti gibi oyuncuları kadroya bile almamışsın!

Messi bence fiziksel olarak -en azından bu dünya kupası için- yeterli değildir. Dün akşam biraz efor sarfedip olması gereken yerde olsaydı 2 golü vardı.

Şimdi yazdıklarımı okudum da Messi fanboyu gibi görünmüşüm :D Ben Ibrahimovic ve Ronaldinho fanboyuyum. Futbolun bir evrim geçirdiğini düşünüyorum ve bundan önce izlediğimiz o saf yetenek sahibi futbolcuların bindiği trende Ronaldo ve Messi'nin de olması gerektiği kanaatindeyim. Bu yüzden bu kadar saçma eleştirilmelerine gönlüm razı olmuyor. Sanki Messi'yi alıp Barcelona'daki yerine hızlı koşan çalım atan başka birini koysanız aynı başarıları kazanabilecekmiş gibi acımasızca eleştiriliyorlar. Messi en basite indirgediğinizde bir takım oyuncusudur ve iyi kurulmamış bir takım ve sağlam markajla karşılaştığında fiziksel kapasitesi de gereği tıkanır kalır. Dün akşamki maç en bariz örneğidir.

Arjantin milli takimi farkli bir takim olmuyor mu ? Messi rekorlari alt ust etmis efsane bir oyuncu. Barcelona’da kazandigi basarilari dogal olarak insanlar milli takim seviyesinde de bekliyor. Ancak yillardir bir numarasini goremedik. Silik profil yorumunu buna gore yaptim. Yoksa adam saf yetenek ona laf etmek komik olur

Sıradaki müsabaka:
Nijerya - İzlanda
TRT 1 (Canlı) 22 Haziran Cuma 18:00

Yesinler birbirlerini, hiç heyecan vermiyor bana. Ama yine de izleyeceğim, müthiş mücadele olacaktır.

Arjantin milli takimi farkli bir takim olmuyor mu ? Messi rekorlari alt ust etmis efsane bir oyuncu. Barcelona’da kazandigi basarilari dogal olarak insanlar milli takim seviyesinde de bekliyor. Ancak yillardir bir numarasini goremedik. Silik profil yorumunu buna gore yaptim. Yoksa adam saf yetenek ona laf etmek komik olur
Farklı bir takım oluyor tabi ki ama hem "takım oyuncusu" diyip hem de farklı bir takımda farklı bir taktikle aynı oyunu beklemek olmuyor. Barcelona karşısına çıkan takımlar sadece Messi'ye değil komple Barcelona oyununa karşı önlem almak zorunda kalıyorlar. Ama Arjantin milli takımında kilidi çözecek iki üç oyuncuya sağlam markaj uygulamaları yetiyor. Dün akşamki maçta da Arjantin'in yakaladığı şansların içinde Messi yoktu, çünkü markajdan ve orta sahanın beceriksizliğinden dolayı yer yer kendi sahasına gelip top almak zorunda kalıyordu. Agüero da böyle bir iki pozisyon hazırladı. Bunu Di Maria gibi, Lamela gibi oyunculara yaptırmak gerekir normalde.

Özetle; Ronaldo'yu Arjantin takımına koysan orda da oynar, ama Messi bir takım oyuncusudur şeklinde bir görüş savunup Messi'den her takımda o efsanevi performansını göstermesini beklemek hayalcilik, bunun için tüm yaşananların sorumlusu ilan etmek acımasızlık olur.

Brezilya'daki Marcelo sol bek yerine sağ açıkta oynasaydı dünya futbolundaki yeri Ronaldinho'ya yaklaşırdı muhtemelen. :)
Ya hocam yeminle şunu maçı izlerken 3-4 defa düşündüm bunu. Menajer ben olsaydım kesin ileride oynatırdım bu adamı. Hatta yazacaktım da Messi savunacaz diye arada kaynadı :) Yılların FM'cisiyiz, harcamayız böyle yetenekleri :D

Edit. Bak FM dedim aklıma geldi. CM 03-04'te değişmez tek adamım bir sol bekti. Nefis frikik atar, çok isabetli ortalar açardı. İlerde oynattığım da çok olmuştur. Jose Julian de la Cuesta. :D

Son düzenleme:
Brezilya'daki Marcelo sol bek yerine sağ açıkta oynasaydı dünya futbolundaki yeri Ronaldinho'ya yaklaşırdı muhtemelen. :)

Marcelo sag acik da oynayabiliyor cok teknik bir oyuncu da Ronaldinho baskaydi. O futbolun sov tarafindaydi. Bernabeu’da Madrid taraftari kendisini ayakta alkisladi
Ne Messi ne Neymar ne Ronaldo onun verdigi keyfi vermiyor.

Marcelo sag acik da oynayabiliyor cok teknik bir oyuncu da Ronaldinho baskaydi. O futbolun sov tarafindaydi. Bernabeu’da Madrid taraftari kendisini ayakta alkisladi
Ne Messi ne Neymar ne Ronaldo onun verdigi keyfi vermiyor.
Şu mesajın salt futbol sevgisini yansıtan, güzel oyuna hayran, buram buram Joga Bonito ruhu kokan bir mesaj hocam. Ama şu şöyleydi, bu da böyle iyiydi diye uzatmam üstüne. Böyle dursun bu msj, çok güzel :)

Sıradaki müsabaka:
Nijerya - İzlanda
TRT 1 (Canlı) 22 Haziran Cuma 18:00

Yesinler birbirlerini, hiç heyecan vermiyor bana. Ama yine de izleyeceğim, müthiş mücadele olacaktır.
ABV TRT. Haram zıkkım ediyorum paramı. Ya bir tane turnuvada şu ses senkronizasyonu sorunun halletmiş olun ya. Yine spiker gecikmesi var ya. Tükettiniz beni artık TÜKETTİNİZ. Güçlü kalamıyorum :(

@Onemanband Ben de Ronaldinho faniyim. Bu dunyaya onun kadar keyif veren onun kadar saf yetenekli bir oyuncu gelmedi. Bu gozlerin gordugu en buyuk futbolcudur

boşverin dünya kupasını ronaldinho videoları izleyelim :D

ben şu golde bağıramadığım için koltuktaki yastığı ısırdım yastığı :D

o değil de sırbistan isviçre maçının 2. yarısını izledim, ne güzel goller oldu beee. şakirtin ceza alanının tam köşesinden plaseyi yabıştırdığı direğe çarpıp dışarı giden topu bi gol gireydi varya uuuuff. olsundu, temiz aldılar valla. ilk yarıyı ben bilmez

Öğlen Belçika Tunus'u 5-2 yenerken şov yaptı. Az önce biten maçta da Meksika Güney Kore'yi 2-1 yendi.

Meksika'nın Almanya'yı yendiği ilk maçı izleyememiştim, severim Meksika'yı. Turnuvanın güzel maçlarından biri diyemem ama Meksika'nın daha iyi top oynadığını söyleyebilirim.

Şimdi sıra Almanya İsveç maçında.

Almanya her türlü alır diyorum.

DgZBqdDWsAAXQoi.jpg:large

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...