HABER 2019 Formula 1 pilot pazarı | Kim nerede?

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Dünyanın en prestijli motorsporları organizasyonu olan Formula 1, yaklaşık 3 aylık aranın ardından 18 Şubat’taki testler ile yeni sezonuna start verecek. Geçtiğimiz sezon Mercedes ve Lewis Hamilton ikilisi beşinci şampiyonluklarını kazanırken, bu sezon gridi sürpriz değişiklikler bekliyor.

Artık geleneksel hale gelen ve bu yıl 3. kez kaleme aldığımız “Pilot Pazarı” serisi ile takımları ve pilotlarını sizlere tanıtmaya devam ediyoruz. Bakalım bu yıl yaşanan değişiklikler sonucu grid nasıl şekillendi?

Mercedes-AMG Petronas Motorsport



#44 Lewis Hamilton
#77 Valtteri Bottas
Esteban Ocon – Test pilotu
Esteban Gutierrez – Test pilotu

Beşinci kez dünya şampiyonu olan Mercedes, benzeri zor görülen bir dominasyon oluşturmuş durumda. Gelecek sezonun şampiyonu Lewis Hamilton, Alman takımdaki 7. sezonunda 6. dünya şampiyonluğunu kazanmaya çalışacak. Geçtiğimiz sezon Hamilton’a yardım etmesiyle sık şekilde eleştirilen Valtteri Bottas ise takımdaki üçüncü sezonunda mücadeleye devam edecek.

Scuderia Ferrari Mission Winnow



#5 Sebastian Vettel
#16 Charles Leclerc
Pascal Wehrlein – Test pilotu
Brendon Hartley – Test pilotu

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğa çok yaklaşan, fakat 2017’de olduğu gibi son yarışlarda havlu atan Ferrari sezona ciddi yenilikler ile giriyor. Başkan Sergio Marchionne’nin vefatı ile başlayan süreçte takım patronu Maurizio Arrivabene ile yollar ayrıldı. Gelecek sezon Mattia Binotto önderliğinde zafer arayacak olan İtalyan ekipte Sebastian Vettel bu sefer yarım bıraktığı işi tamamlamaya çalışacak.

Vettel’in yanında ise sürpriz bir şekilde takımın genç pilotu Charles Leclerc yer alacak. 21 yaşındaki genç isim, Alfa Romeo Sauber’de geçirdiği başarılı çaylak sezonunun ardından kendisini yetiştiren Ferrari’de koltuk kapmayı başardı.

Aston Martin Red Bull Racing



#33 Max Verstappen
#10 Pierre Gasly
Sebastien Buemi – Test pilotu

Renault ile 12 yıldır sürdürdüğü motor tedarikçisi anlaşmasını sonlandıran Red Bull, önümüzdeki sezon Honda ile yeni bir sayfa açacak. Uzun süre şampiyonluk mücadelesinden uzak kalan Avusturyalı takım, Japon motor ortağıyla beraber yeniden en tepeye dönmeyi amaçlıyor.

Bu hedefte takıma genç pilot Max Verstappen önderlik yapacakken, geçtiğimiz sezon Toro Rosso’da başarılı bir performans gösteren Pierre Gasly ona eşlik edecek.

Renault F1 Team



#3 Daniel Ricciardo
#27 Nico Hulkenberg
Sergey Sirotkin – Test pilotu
Jack Aitken – Test pilotu

2016 yılında Lotus’u geri alıp Formula 1’e takım olarak geri dönen Renault, geride bıraktığımız 3 sezonu yeniden yapılanmaya ayırdı. Bütçesini arttıran ve artık ön grubu hedefleyen marka, 2019 için önemli çalışan ve tesis yatırımlarında bulundu.

Fransız ekibin hamleleri bununla sınırlı kalmadı. Geçtiğimiz sezon Red Bull’da mücadele eden Daniel Ricciardo’yu bünyesine katan Renault, başarılı performans sergileyen Nico Hulkenberg ile de yola devam edecek.

Rich Energy Haas F1 Team



#8 Romain Grosjean
#20 Kevin Magnussen
Pietro Fittipaldi – Test pilotu

2016 yılında sıfırdan kurulan Haas, yeni bir takım olmasına karşın farklı bir yaklaşım sergilemekte. Şasisini Dallara ile ortak üreten takım, Ferrari’den de motor ve izin verilen bazı önemli parçaları temin ediyor. Geçtiğimiz sezonu beşinci sırada noktalayan ekip, enerji içeceği markası Rich Energy ile geniş çaplı bir sponsorluk anlaşması imzaladı.

Önümüzdeki sezon Rich Energy Haas F1 Team adıyla yarışacak olan ekip, Romain Grosjean ve Kevin Magnussen ikilisiyle yarışmaya devam ediyor. Mevcut pilot kadrosuyla üçüncü yılını geçirecek olan takımın nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.

McLaren F1 Team



#55 Carlos Sainz Jr.
#4 Lando Norris
Sergio Sette Camara – Test pilotu

Honda ile büyük umutlarla başlayan ortaklığını dramatik bir şekilde sonlandıran McLaren, geçtiğimiz sezon başarı yakalayabilmek adına Renault motoruna geçti. Ancak takım kötü performansına devam etti ve sezonu altıncı sırada noktaladı.

Bu sezon yeni bir yapılanmaya giden İngiliz ekip, yeniden üst sıralara dönmenin hesabını yapıyor. Geçtiğimiz sezon Renault koltuğunda olan Carlos Sainz Jr., bu projede başı çeken pilot olacak. McLaren’in alt kategorilerde desteklediği Lando Norris ise çaylak sezonunda ikinci pilot olarak görev alacak.

SportPesa Racing Point F1 Team



#11 Sergio Perez
#18 Lance Stroll
? – Test pilotu

Bu sezon gözlerin üzerinde olacağı takımlar arasında Racing Point öne çıkıyor. 2018 sezonu yaz arasında maddi zorluklardan dolayı kayyuma düşen Force India, milyarder iş adamı Lawrence Stroll tarafından satın alındı. Hızlı bir değişim süreci geçiren takım gelecek sezon Racing Point adıyla Formula 1’de yer alacak.

Force India’da başarılı 5 sezon geçiren Sergio Perez, yenilenen ekipte mücadele etmeyi sürdürecek. Büyük yatırımlar ile F1’e gelen ve iki sezondur Williams ekibinde yarışan Lance Stroll ise bu sezon babasının takımında yarışacak.

Alfa Romeo Racing



#7 Kimi Raikkonen
#99 Antonio Giovinazzi
Marcus Ericsson – Test pilotu
Tatiana Calderon – Test pilotu

Geçtiğimiz sezon Sauber’e isim sponsoru olan Alfa Romeo, alınan başarılı sonuçlar üzerine yaptığı yatırımı arttırmaya karar verdi. Bu kapsamda takımın adı Alfa Romeo Racing olarak değişirken, Sauber eskisi gibi ekibi yönetmeye devam edecek.

İsviçre merkezli ekipte yarışan Charles Leclerc Ferrari’ye giderken, Ferrari’nin tecrübeli pilotu Kimi Raikkonen ise Alfa Romeo’nun yolunu tuttu. Ayrıca Ferrari akademisinde yer alan test pilotu Antonio Giovinazzi de 2019’de takımın diğer pilotu olacak.

Scuderia Toro Rosso



#26 Daniil Kvyat
#23 Alexander Albon
? – Test pilotu

Toro Rosso geçtiğimiz sezon Honda motorunu ilk kez kullanırken, bir anlamda Red Bull için hazırlık dönemi yaşadı. Takım bu yıl Red Bull Racing ile ilişkisini daha da genişletip Ferrari-Haas tarzı bir yapı kurmayı hedefliyor.

2017’de Red Bull sürücü akademisinden çıkarılan Daniil Kvyat, 1.5 sezon sonra Toro Rosso’ya ve Formula 1’e geri dönüyor. Ayrıca Alexander Albon da çaylak sezonunda ekipte pilot koltuğuna oturacak.

ROKiT Williams Racing

#88 Robert Kubica
#63 George Russell
Nicholas Latifi – Test pilotu

Geçtiğimiz sezon adeta kabusu yaşayan ve son sıraların daimi temsilcisi haline gelen Williams, tekrar eski günlerine dönmenin planlarını yapıyor. Ana sponsoru Martini ve baba Stroll’den gelen desteği kaybeden takım, Sergey Sirotkin’in sponsorlarıyla da maddi olarak anlaşamadı.

Geçirdiği ralli kazasının ardından 2012’de Formula 1’e veda etmek zorunda kalan Robert Kubica, durum böyle olunca sponsorunun da desteğiyle dönüş yapacak. Kolundan geçirdiği ameliyattan dolayı göstereceği performans merak konusu olan pilota Mercedes destekli George Russell eşlik edecek.

Read the whole post here.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım