bugün D020 yolu üzerinden istanbul parkın oraya gidip geldim, biraz viraj limitlerini denedim, panik olmayan sert frenler yaptım;
1- virajda hakikaten güzel dönüyor, cıyaklama durumu yok, hafif lift-off yapmalarda da arkayı hemen salmıyor, keza viraj içi frenlerde de arkası gelir gibi oluyor ama getirmiyor, biraz daha denemek lazım yani,
2- keskin direksiyon hamlelerinde her ne kadar kışlıklara göre tepkili ve net olsa da aracın direksiyon sisteminden dolayı dolaylılık var, tabi lastik ölçüleri de etken,
3- yanağa binme durumu çok keskin dönüşlerde oluyor
4- limit olarak keskin gördüğüm virajdan kıyaslamalı örnek vereceğim;
Bu virajı Focus mk2.5'ta lassa (205/55/r16) varken 80 ile dönebiliyordum. Aynı dönüşü Astra ile denediğimde 70le döndüm, biraz daha üstüne çıkabilirdim ama Focus'un döndüğü kadar dönebilirdim en fazla,
aynı viraj - daha sıcak koşullarda mondeo mk4.5 235/45/r18 lassalarla 85-90 arası hızla dönebilmiştim, tabi sınıf ve ebat farkı olduğu için kıyas doğru olmaz,
5- Lassaların ABS devreye sokacağı frenlemelerde PC7'ler ABS'yi devreye sokmadan yavaşlayabildi - durabildi, youtube'da (reklam değil) PaylaşıYorum adlı kanal megane 4 ile aynı lastiklerle 35m'de durabilmiş, tahmin ediyorum ki astra da benzer mesafede durabilir,
Genel olarak lastik hakkında izlenimlerim bunlar, rakiplerine göre ucuza aldığımız için şuan f/p hakkını veriyor, geriye sadece dayanım konusu kaldı, o da önümüzdeki zamanlarda belli olacaktır.