AÇIK 3-3.3 milyon a elektrikli araç önerisi

KeremYilmaz

Kerem yılmaz
Asfalt Kurutucu
15
26
Marka
Ford
Selamlar, yıl sonuna kadar araç alma düşüncem var. Şu anda düşündüğüm araçlar BYD Sealion 7, Sealion 06 (ağustos gibi geleceği söyleniyor), Hyundai Ioniq 6 makyajlı kasa, 2024-2025 BMW iX1 eDrive20, 2021-2022 iX3 eDrive20, 2024 BMW i4. Düşüncelerim var. Şehir dışına yılda 1 çıkarsam çıkarım; genel olarak şehir içi her gün kullanma planım var. Togg T10F kullandım 2 ay, pek konfor ve kullanım kolaylığı açısından beğenmedim. Tesla da çok plastik ve içi boş geliyor, o nedenle istemiyorum. Bunlar dışında önerisi olan veya aralarından “bu model daha iyi” dediğiniz bir araç var mıdır? Bütçe 3 milyon +- 300 bin. BMW modellerini veya Mercedes EQE ya da EQC gibi araçları 2. el olarak, diğerlerini sıfır olarak almayı planlıyorum.

Açıkçası çok uçayım kaçayım, hızlı gideyim diyen biri değilim; benim için ferahlık, donanım ve konfor önemli. Evimin otoparkına wallbox kurdurabilirim. Şirketimde de AC şarjlar kW fiyatı 4 TL olduğundan, benzinli veya dizelden çok daha mantıklı geliyor. Bakım, vergi anlamında da finansal açıdan daha rahat görüyorum. Elektrikli araç önerileri rica ediyorum, dediğim maksimum fiyat aralığına kadar.

Ekli dosyalar

• IMG_1288.webp
    IMG_1288.webp
    259.9 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_1287.jpeg
    IMG_1287.jpeg
    277.6 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_1286.jpeg
    IMG_1286.jpeg
    197.1 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_1285.jpeg
    IMG_1285.jpeg
    66.6 KB · Görüntüleme: 0
  • IMG_1312.jpeg
    IMG_1312.jpeg
    104.9 KB · Görüntüleme: 0
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende Q4 düşünürdüm. Mercedes elektriklilerinde bi batarya sorunu mevzusu vardı hatırladığım kadarıyla, bataryalarının değişmesi gerekiyordu o nedenle EQA-B leri önermeyeceğim. Ama Yeni CLA'nın 200 lük versiyonu (62kwh batarya 224 beygir motor) ile muhtemelen 3.5 civarına gelecekti belki onu bekleyebilirsiniz. Ya da i4 bilmiyorum o fiyatlara bulunuyor mu ama o da olabilir. Bu paralara ben açıkçası premiumlarda dolaşmak isterim mümkünse.

Bu bütçelere Q4'te düşünebilirsiniz bence. Ya da makyajlı Ioniq 5 te beklenebilir, Ioniq 6 daha düşük fiyattan satılır bence bu bütçelere 5 daha iyi olabilir.
Merhaba ioniq 5 tip olarak bana çok hitap etmiyor o nedenle istemiyorum . İoniq 6 için de yeni kasada çok fazla donanım eksiltmesi yapılacak diye bir duyum aldım o nedenle bir yandan istesem de tereddütlüyüm . Ve çok zorlamak istemiyorum bütçeyi premium olsa bile 3.2-3.3 bandı bile beni zorlayacak çok beğendiğim bir araç olursa 3 den 3.3 e çıkarım diye düşünüyorum.
Bende Q4 düşünürdüm. Mercedes elektriklilerinde bi batarya sorunu mevzusu vardı hatırladığım kadarıyla, bataryalarının değişmesi gerekiyordu o nedenle EQA-B leri önermeyeceğim. Ama Yeni CLA'nın 200 lük versiyonu (62kwh batarya 224 beygir motor) ile muhtemelen 3.5 civarına gelecekti belki onu bekleyebilirsiniz. Ya da i4 bilmiyorum o fiyatlara bulunuyor mu ama o da olabilir. Bu paralara ben açıkçası premiumlarda dolaşmak isterim mümkünse.
3.5 m beni çok aşıyor maalesef 3.2-3.3 dediğim gibi çok çok beğendiğim bir araç olursa vermek için kendimi zorlayacağım miktar . İ4 şuan 2. Elde 30 bin km civarları boyasızlar 3.1-3.2 arasında başlıyor . 218 bg olduğunu yazanlar en uygunları ki mtv den dolayı işime gelir 340 bg lik olana göre . İx3 edrive20 şuan bütçeme tam uyan ve görüntü açısından da ne elektrikli gibi görünen ne de uçuk kaçık tasarıma sahip olan bir model olduğundan hoşuma gidiyor . Ayrıca 4 bin tl civarı bir mtv ye sahip olması avantajıma oluyor .

SUV önceliğiniz yoksa sizin kriterlerinize i4 daha uygun. İç mekan kalitesi diğerlerinden hayli yüksek, plastik iç mekanlara gerçek bir premium alternatif.

Eğer teknolojisi hoşunuza gidiyorsa yeni CLA veya EQE'de olabilir.

639KM Menzil..

695KM Menzil..

Q4'ün eleştirilen kısımları iç kalitesi ve arka frenlerinin kampana olması.. EV'lerin frenleri çok kullanılmadığı için böyle yapıldığı söylenmiş ama bilinmez 🤷‍♂️
İç kısım kesik direksiyon + bej/kahverengi döşemeli versiyonlarından denk getirilebilir. Alt yapısı beğenilen bir araba, direksiyonu-süspansiyonu ile öne çıkıyor.

i4 556KM Menzil sunuyor bildiğim kadarıyla. İç kalite olarak çok daha iyidir, bu EQE'lerin önemli bir sorunu yoksa menzil ve bana göre :) daha gösterişli olması dolayısıyla i4 yerine EQE tercih ederdim. Bir de EQE doğuştan elektrikli, BMW i4 ICE platformundan devşirme olması lazım.

iX3 ile iX1'in menzilleri yakın sanki.. iX1 daha güncel olduğu için iX1'e giderim. Menzili de 475 sanırım. EQE>Q4>iX1 şeklinde bir sıralama yapabiliriz. EQE sorunluysa i4>Q4>iX1 olur..

Ben elektrikli arabalardan anlamıyorum, sadece menzil/kalite oranına göre yorum yaptım. EV'ler konusunda bilgi sahibi insanlar çok farklı şeyler söyleyebilir.

639KM Menzil..

695KM Menzil..

Q4'ün eleştirilen kısımları iç kalitesi ve arka frenlerinin kampana olması.. EV'lerin frenleri çok kullanılmadığı için böyle yapıldığı söylenmiş ama bilinmez 🤷‍♂️
İç kısım kesik direksiyon + bej/kahverengi döşemeli versiyonlarından denk getirilebilir. Alt yapısı beğenilen bir araba, direksiyonu-süspansiyonu ile öne çıkıyor.

i4 556KM Menzil sunuyor bildiğim kadarıyla. İç kalite olarak çok daha iyidir, bu EQE'lerin önemli bir sorunu yoksa menzil ve bana göre :) daha gösterişli olması dolayısıyla i4 yerine EQE tercih ederdim. Bir de EQE doğuştan elektrikli, BMW i4 ICE platformundan devşirme olması lazım.

iX3 ile iX1'in menzilleri yakın sanki.. iX1 daha güncel olduğu için iX1'e giderim. Menzili de 475 sanırım. EQE>Q4>iX1 şeklinde bir sıralama yapabiliriz. EQE sorunluysa i4>Q4>iX1 olur..

Ben elektrikli arabalardan anlamıyorum, sadece menzil/kalite oranına göre yorum yaptım. EV'ler konusunda bilgi sahibi insanlar çok farklı şeyler söyleyebilir.
Başta da belirttiğim gibi uzun yol neredeyse hiç yapmıyorum o nedenle menzil çok önemli değil iş yerim ile ev arası 15 km günde 30 km gidiyorum kahve içmeye gitsem etsem hadi 30 da ona desek 60 km ki 350-400 km menzil bile işimi görür . Uzun yola çıktığımda da genelde 2 3 kere mola veren biriyim ihtiyacımı giderdim kahve çay çorba içtim ayağımı açtım diyene kadar genelde 15-20 dk arası geçiyor belki daha fazla onda da dc zaten en kötü 150 -200 km menzil kazandırmış oluyor . Benim için multimedyası , araca uzaktan erişebilirlik , koltuk ısıtma ve soğutma - havalandırma , elektrikli bagaj kapağı , güzel bir ses yalıtımı ve ses sistemi ve iç hacim önemli . 188 boyundayım ve arkamda oturan kişi sıfıra sıfır oturması beni de rahatsız ediyor çünkü her hareketinde sırtımda biri dizlerini gezdiriyormuş hissiyatı veriyor.
Attığınız ilanlar için teşekkürler fakat dediğim gibi 3.2 -3.3 en en en üst sınır 1 lira bile daha fazla çıkamayacak şekilde yani . Ve 218 bg üstü çok bakmak istemiyorum mtv dilimi kaynaklı benzine vermek istemediğim parayı mtv sine vermiş olmak durumunda kalmamak için .

Başta da belirttiğim gibi uzun yol neredeyse hiç yapmıyorum o nedenle menzil çok önemli değil iş yerim ile ev arası 15 km günde 30 km gidiyorum kahve içmeye gitsem etsem hadi 30 da ona desek 60 km ki 350-400 km menzil bile işimi görür . Uzun yola çıktığımda da genelde 2 3 kere mola veren biriyim ihtiyacımı giderdim kahve çay çorba içtim ayağımı açtım diyene kadar genelde 15-20 dk arası geçiyor belki daha fazla onda da dc zaten en kötü 150 -200 km menzil kazandırmış oluyor . Benim için multimedyası , araca uzaktan erişebilirlik , koltuk ısıtma ve soğutma - havalandırma , elektrikli bagaj kapağı , güzel bir ses yalıtımı ve ses sistemi ve iç hacim önemli . 188 boyundayım ve arkamda oturan kişi sıfıra sıfır oturması beni de rahatsız ediyor çünkü her hareketinde sırtımda biri dizlerini gezdiriyormuş hissiyatı veriyor.
Attığınız ilanlar için teşekkürler fakat dediğim gibi 3.2 -3.3 en en en üst sınır 1 lira bile daha fazla çıkamayacak şekilde yani . Ve 218 bg üstü çok bakmak istemiyorum mtv dilimi kaynaklı benzine vermek istemediğim parayı mtv sine vermiş olmak durumunda kalmamak için .
Anladım, 218 HP ve 1.90 boy bayağı bir daralttı seçenekleri. iX1&iX2'e ve eski üst segmentlere veda ediyoruz. Q4'ün 40 e-tron olanını almak istemezdim, o iç mekan ancak yüksek menzille kabul edilebilir hale geliyor. Her yol iX3'e çıkıyor o zaman :) Kia EV6'ya da bir bakılabilir.

Uzaktan erişilebilirlik ve koltuk soğutma konusunda şüphelerim var.. Sevmiyoruz ama Tesla almamak zormuş gerçekten 😁 Hayırlı olsun şimdiden.