43 inç TV tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan inzfatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

inzfatih

Fatih
Panpa
2,270
Marka
Porsche
Merhabalar,

Biraz da konudisina cikalim istedim, Dh'den bakiyorum ama cok icine girsem saatlerce cikamayacagimi farkettim ve burada sormak istedim.
43 inc (cocuk odasina daha buyuk gitmez) bir Tv dusunuyorum. Philips te bulunan Ambilight ozelligi cocuklarin cok hosuna gidiyor, yalniz baska bir marka da dusunebilirim. Wifi, bluetooth, Chromecast destegi olmali

Kullandiginiz yada bildiginiz , tavsiye edebileceginiz marka model varsa sevinirim.

A101'e geliyor hilevel ürünleri hocam 49 inç android tv 1800 liraydı bence onları takip et. Android olması iyi bence.
Konuma bakmamışım :) konuya bakacak arkadaşlara yardımcı olur belki

Son düzenleme:
Hocam Avrupa'da oldugun icin f/p urun bilgisi vermek zor. Zira Avrupa'da giris seviyesi tv'ler bizde orta ve ust segmente giris seklinde satiliyor. Ayrica Turkiye'ye Avrupa'da ki bir cok model getirilmiyor.

Buradan isine yarayabilecek bir karsilastirma yapabilir, bilgi alabilirsin.

Goruntu kalitesi anlaminda en iyilerden biri Sony'dir. Hatta zirveye de oynar. Android isletim sistemi kullaniyor. Yurt disinda Sharp da oldukca seviliyor ve tercih ediliyor diye biliyorum. Goruntu ve panel kalitesi iyidir. Turkiye'de Philips'ten sikayetci olan kesim biraz fazla. Avrupa'da durum nedir bilemiyorum. Standart isler yapilacaksa 50 hz gercek yenileme hizi olan bir tv yeterli gelir. Ama konsol falan baglanip oyun oynanacaksa en az 100 hz gercek yenileme hizi daha akici bir deneyim sunar.

Philips ambilight android var bende, 55PUS7002, çok memnunum. Hatta birkaç kişiye daha aldırdım benden sonra.
Tek eksiği kablosuz bağlantı ile hoparlör bağlayamamak.

pilipis in arka aydınlatma olayı çok güzel düşünülmüş bence ve gerçekten film izlerken derinlik katıyor. bu diğer tv ler arasında kafadan 2-0 önde başlaması demek.

kablosuz ses bende de sorunlu.

Philips ambilight android var bende, 55PUS7002, çok memnunum. Hatta birkaç kişiye daha aldırdım benden sonra.
Tek eksiği kablosuz bağlantı ile hoparlör bağlayamamak.

pilipis in arka aydınlatma olayı çok güzel düşünülmüş bence ve gerçekten film izlerken derinlik katıyor. bu diğer tv ler arasında kafadan 2-0 önde başlaması demek.

kablosuz ses bende de sorunlu.

tam olarak nasil bir sorun var ? bluetooth wifi ozellikleri mi yok, yada var ama verimli mi calismiyor ? Bluetooth soundbara baglamayi dusunuyordum.

Model bazinda bakarsak istedigim ozelliklerde su modelleri buldum. Toshibanin aciklama kisminda vestel tarafindan uretilmistir yaziyor, belirttiginiz gibi @dthhasan , zorluyu sevmesemde yerli sermayeyi desteklemek adina bir artisi var , xiaomi fiyat performans olarak iyi gorunuyor, philips aydinlatmasi ile begenimizi kazanmisti ama son yorumlar kafamizi karistirdi, Sony ise acik ara pahali sanirim almam.

@Cenk: karsilastirma linkine bakiyorum simdi tesekkurler, 50-60hz isimizi gorecektir, simdilik sectigimiz belirli cizgi filmleri izleyecek, konsol yasina gelene kadar teknoloji ilerler model yenileriz diye dusunuyorum.

TOSHIBA 43U2963DG
Xiaomi Mi LED TV 4S 43inch
Philips 43PUS8535
Sony Bravia KD-43XG8096

Son düzenleme:
Philipslere bluetooth üzerinden ses cihazı bağlanmıyor. Yani öyle bir özellik yok. (En azından bendekinde böyle)

Philipslere bluetooth üzerinden ses cihazı bağlanmıyor. Yani öyle bir özellik yok. (En azından bendekinde böyle)
bu cok kritik bir bilgi benim icin, tesekkurler, o zaman philips elenecek,

kafamda bir liste olustu artik black friday'i beklerim sanirim bakalim listedekilerden hangisi daha cok indirime girerse sunun surasinda 1 ay kaldi

aslında var ama çok fazla seçici.. yazılımsal bir sorun.. çünkü gruplarda denk geliyorum sorunsuz x kulaklığı ile fiml izleyen varken, xxx markayı aynı tv çalıştırmıyor mesela.. ses sistemleri çalıştıranlar var paylaşıyorlar filan.. ama bende de çalışmıyor

aslında var ama çok fazla seçici.. yazılımsal bir sorun.. çünkü gruplarda denk geliyorum sorunsuz x kulaklığı ile fiml izleyen varken, xxx markayı aynı tv çalıştırmıyor mesela.. ses sistemleri çalıştıranlar var paylaşıyorlar filan.. ama bende de çalışmıyor
Aslında yok hocam, aynı cihazdan bahsetmiyor olabiliriz çok iddialı konuşmaya gerek yok.
1234.jpg

sizinde şu üslubunuz beni ayrıca geriyor.. konuşurken sizden insanlar izinmi alacak ? gruplarda insanlar yazmış kullanıyorlar çatır çatır.. noter tastiğimi getireyim..

üslubunuz yanlış.. bu 2.ci oldu.. devam edecekseniz söyleyin ayrılayım burdan, çünkü azar işitecek yaşı geçtik..

sizinde şu üslubunuz beni ayrıca geriyor.. konuşurken sizden insanlar izinmi alacak ? gruplarda insanlar yazmış kullanıyorlar çatır çatır.. noter tastiğimi getireyim..

üslubunuz yanlış.. bu 2.ci oldu.. devam edecekseniz söyleyin ayrılayım burdan, çünkü azar işitecek yaşı geçtik..
Estağfurullah hocam, ne azarı ne 2.si anlamadım ki ben.
Bakarsanız yukarıda yazdım en azından bendekinde böyle diye. Siz üzerine aslında var demişsiniz, bildiğim bir şeyin aksinin iddia edilmesi hoşuma gitmeyen bir durum. Böyle iddia yaratmazsaniz rahatsız olmazsınız

Beyler sakin, boşu boşuna birbirinizi geriyorsunuz :)

Üreticilerin bir sürü modeli var, ayrıyeten bu modellerin ülkelerin vergi dilimlerine ve yaydıkları frekanslara göre ülkeye özel spesifik üretilmiş olan modelleri de oluyor. Bazı modellerde model kodunun sonundaki bazı ifadelerden bunu anlayabilirsiniz.

İkiniz de Philips'in kablosuz ses konusunda problemli olduğunu yazmışsınız hem fikir olduğunuz bir noktadan nasıl bir noktaya geldiniz anlayamadım :D

Bluetooth varsa cihazda, teoride bağlanır. Ancak Philips, yazılımsal ve işlem gücü olarak bağlanan cihazın gereksinimlerini karşılayacak kütüphaneyi cihaza entegre etmediyse bazı cihazlardan (kullanım kılavuzunda desteklenmiyor denmesine rağmen) kablosuz ses alınabilir, bazı cihazlardan (televizyondan belli bir takım şeyler istediği ve televizyon bunu veremediği için) ses alınamaz.

Philips bu gereksinimi karşılamadığını bildiğinden ötürü, iade ve onarım ile ilgili problemler yaşamamak adına, "TV subwoofer ve Bluetooth hoparlörleri desteklemez" tarzında bir açıklama yapıp sorumluluğu kendi üstünden atmak istemiş olabilir.

Ancak tabi bu, cihazı alıp denemek için büyük bir kumar.

Lakin ben Philips'in her modelinin böyle olduğunu düşünmüyorum, bazı modellerinde olabilir. Modele göre konuşmak lazım. Koskocaman bir televizyon markası bütün modellerine Bluetooth hoparlör bağlatmıyorsa gitsin kendini camdan aşağıya atsın yani. O yüzden boşu boşuna birbirimizi kırmayalım :) İkiniz de bu forumun değerli üyelerisiniz...

Wi-Fi, Bluetooth ve Chromecast önemliyse "Android" işletim sistemli televizyonlara bakmakta yarar var.

Bizim evdeki güya "smart" televizyonların hepsi çöp oldu, üreticiler desteklerini kestiler bir süre sonra işletim sistemi destek almadığı için bir takım fonksiyonları da devre dışı kaldı. En azından Android işletim sistemini öyle ya da böyle bir şeyler yapmaya zorlayabilirsiniz.

Ya da çok para harcamayıp normal bir TV alıp, Xiaomi'nin Mi Box'ı gibi ürünler bağlamakta mantıklı.

ayni fikirdeyim bu yuzden samsung ve LG modellerini direk eledim. Asagida belirttigim 3 model kaldi, onlarin kullanici yorumlarina bakicam ve black friday indirimlerini bekleyecem, artik baya netlesti diyebiliriz ama bu urunleri kullanmis birileri varsa hala yorumlara onerilere acigim tabi :)

TOSHIBA 43U2963DG
Xiaomi Mi LED TV 4S 43inch
Sony Bravia KD-43XG8096