KAPALI 5 Kişilik Aile İçin Otomobil Seçimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

FurkanKarka

Panpa
Destekçi
910
28
Marka
Renault
Hiç bu bölüme konu açacağım aklıma gelmezdi. :) Öncelikle araç segmentleri konusunda yetersiz, bilgisizim. Bu hafta içerisinde bir yakınım araç almayı planlıyor, bu konuda da benim seçim yapmamı istiyor. Sorumluluk bende olduğundan dolayı otopark’ın bilgili olanlarına danışmak kaçınılmaz :cool:

Araçta aranılan istekler:

-Bagaj kapasitesi.
-Başlıkta olduğu gibi 5 kişinin bir şekilde oturabilmesi. 4’e 5’i zorlayabilirler.
-Uzun yol ağırlıklı kullanılacağı için rahat olması.
-Yakıtta aşırı tüketim yapmaması yeterli.
-Donanım olarak dolu olması doğal olarak memnun eder.
Bütçe; 50.000 TL en fazla.

Örnek olarak bana yollanan fakat şüphe uyandıran bir araç var. Mercedes’e güneş yanığından dolayı boyalı demişler. o_O
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...tion-otomatik-sport-cam-tavan-526719531/detay

MPV araçların her biri birbirinden güzeldi fakat ortak dezavantaj olarak tertemiz, düşük kilometreli bir araba bulamadım aradığım bütçede. C-Max 50.000 civarında zaten az yol yapmış ve temiz yok, B-Max desen dar geliyor o fiyatları vermeye lüzum yok, Doblo ticari soğukluğunu hissettiriyor başarılı olsa bile. Madem 50.000 civarına istediğim gibi araba bulamadım, bende gidip Avensis ile anlaştım. Araç alımı yaptığımızda fotoğrafları yükleyeceğim. Avensis 36.000 TL’ye geliyor. Hem sizin dediğiniz gibi dayanıklı, uzun ömürlü hem fiyatı uygun. 50.000 TL B-Max ya sa Doblo almaktan daha mantıklı. İç hacmi gayet geniş.

MPV araçların her biri birbirinden güzeldi fakat ortak dezavantaj olarak tertemiz, düşük kilometreli bir araba bulamadım aradığım bütçede. C-Max 50.000 civarında zaten az yol yapmış ve temiz yok, B-Max desen dar geliyor o fiyatları vermeye lüzum yok, Doblo ticari soğukluğunu hissettiriyor başarılı olsa bile. Madem 50.000 civarına istediğim gibi araba bulamadım, bende gidip Avensis ile anlaştım. Araç alımı yaptığımızda fotoğrafları yükleyeceğim. Avensis 36.000 TL’ye geliyor. Hem sizin dediğiniz gibi dayanıklı, uzun ömürlü hem fiyatı uygun. 50.000 TL B-Max ya sa Doblo almaktan daha mantıklı. İç hacmi gayet geniş.

Hocam, Fiyat Fayda yönünden bakmak lazım. Dobolda ticari soğukluğu demişsiniz. Ama o paraya alınabilcek tam aile arabalarından biridir.

Hocam, Fiyat Fayda yönünden bakmak lazım. Dobolda ticari soğukluğu demişsiniz. Ama o paraya alınabilcek tam aile arabalarından biridir.

Doblo bagaj hacmi olarak muazzam, arka siz mesafesi çok başarılı, zaten tavanı da oldukça yüksek. Dediğiniz gibi tam bir aile arabası, fakat ticari soğukluğu hissini sevmiyorum. Demek istediğimi tam olarak bu şekilde anlatabilirim. Oturuş pozisyonu, uzun yolu bana Linea kullanırken yorulduğum günleri anımsatıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...