AÇIK 500.000 ile 560.000TL arasında 5 kişilik aile için araç önerisi

GolfSeviyorum

Senkromeççi
5
25
Merhaba.

Araç bakmaya başladık. Biraz birikimimiz var ve biraz da kredi çekeceğiz. Ehliyeti yeni aldım, ilk aracımız olacak ve ailenin en büyük çocuğu benim. Araç bende kalacak yani ben süreceğim. Çünkü evdeki tek ehliyetli benim. 2 tane de küçük kardeşim, annem ve babam var. Biraz uzun olacak kusura bakmayın.

Bu zamana kadar baktığım araçlar;

Fiat
  • ÆGEA (Çok miimlendi ama cazip duruyor bence, hoşuma gidiyor maalesef. Zorlarsam yine bu fiyatlara bulabiliyorum.)
  • Punto (Önerildi ama elim gitmiyor. Yine de aklımın bir köşesinde.)
Ford
  • Fiesta (Titanium paket bakıyodum, makyajlı kasaya da ilgim vardı. Ailem onay vermediği için eledim, küçük araç.)
  • Focus (Pek eli yüzü düzgün yok bu fiyat bandında.)
Peugeot
  • 208 (Fena değil bence.)
  • 308 (Bugün keşfettim. Bütçeme göre gerçekten var araçlar ama malum ilanlara pek güvenemedim. Çünkü makyajlı baktım ve biraz garip ucuzdu bazı ilanlar diğerlerine göre. Piyasasını bilmiyorum. Hoşuma gitmedi değil.)
  • Bipper (Eledim, ticari ruhsatlı, hem de arkada oturanlar için pek konforlu değil bence. Yine de aklımın bir köşesinde, ticari seviyorum maalesef.)
Volkswagen
  • Golf (2009-2012 yılları arasında piyasaya sürülen, 1.4 TSI ve 1.6 TDI modellerine bakıyorum. Bu yıllarda piyasaya sürülen DSG şanzımandan ürktüğüm için manuel bakıyorum. KM'ler çok yüksek ama araç mükemmel. Şansımı denemek istiyorum ama tek atış hakkım var. Korkmuyorum da değil.)
  • Polo (Tercihlerim arasındadır. Golf sevgimden ötürü hoşuma gidiyor ama mantıklı mı emin değilim.)
  • Jetta (Açıkçası içime siniyor ama bu fiyatlara ne kadar temiz gelir bilmiyorum.)

Bu zamana kadar baktıklarım bunlar. Geçen yılın sonuna doğru 500.000'den 600.000 liraya kadar Golf 7 bulunuyordu durumları kötü olsa bile ama piyasa durmaz. Dursa da, çöpe atılacak para yok. Bu konuyu açmamın sebebi en iyi tercihi yapmak, imkanlar kısıtlı. O yüzden bir süre sürebileceğim, ilerleyen dönemlerde durumları düzeltince Golf 7'ye geçeceğim bir araç arıyorum. Golf 7 sahipleri biraz piyasayı gereksiz şişiriyor maalesef, ne yazık ki çocukluk hayalim çok seviyorum. Kimisi bu paralar için MK7'de vizyonsuzluk der, kimisi başka bir şey ama seviyorum. Yapacak bir şey yok. MK6 baktıklarım arasında ama bu fiyata gelen MK6'dan hayır gelir mi? Sizin düşünceleriniz nedir? Bu paraya 2010 sonrası araç alınır mı? Alınan araç da çekici çağırtır mı?

Not:MK6 hakkında mükemmel derken, genel anlamda MK6 yapısından bahsediyorum. Yoksa 200.000 KM üzeri araç pek mükemmel değil tabi.

1764102790727.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok bi şey diyemeyeceğim ama fiesta ve puntoyu hatta 208 i de boyuttan eleyin bence direkt. Egeanın da bu paraya temizi yoktur, düzgün bi linea alıp bi süre binip sonra yükseltmeyi düşünebilirsiniz gibi

İlk araç olacağı için temiz düşük km (100k altı) değişeni boyası az olan bir egea varsa bence tercih edilir ama bu bütçelere zor gibi.

Bu sebeple @Toprak 'ın dediği gibi linea daha hayırlı olabilir.

Birde araç alırken kasko - sigorta - alınca yapılacak bakım - kozmetik eksikler - lastik değişimi vb. durumlar için emniyet sübabı olarak bir miktar kenara ayırmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Ki bu bütçelerde alınan araçlarda illa ki eksik gedik oluyor istediğin kadar eksper yap iyi bak yine illa çıkıyor.

Olabildiğince yeni düşük km geçmişi belli araç almanızı tavsiye ederim, inşallah gönlünüze göre bulursunuz.

Bizim bi komşu şöyle bir şey satıyordu aklınızda olsun. Fiyat ucuz pahalı net bilgim yok.

şöyle bir arama filtresi yaptım, uygulama üzerinden girerseniz 280 ilan karşınıza çıkacak.

sedan şartı varsa 209 ilana düşüyor.

değişensiz filtresi de uygulayınca 94 ilana düşüyor.

kasko - sigorta, ek bakım masrafları için ayrı bir bütçe bulundurmak şart. Eğer başlıkta belirttiğiniz bütçe elinizdeki son paraysa biraz daha eski model araçlara bakmanız gerekecek.

temiz olduğunu düşündüğüm birkaç örnek;

Linea: https://shbd.io/s/ODlSZKQC
Astra H: https://shbd.io/s/CDBTBWYg
Megane 2: https://shbd.io/s/IhIl8UKr

bunlardan daha temizleri de bulunabilir. Güzelce araştırmak lazım.

Son düzenleme:
E120 corolla, golf 4, bk kasa mazda 3, vw bora gibi araçlara bakardım şahsen. b segmenti olarak da fiestayı hemen elemeyin derim. araç küçük fakat idare edebilirim derseniz daha yüksek bütçeyle daha büyük araca geçene kadar az masraf çıkarma ihtimali yüksektir. keza clio 3 vs. de bakılabilir.

bu paralara golf 6 ya sanayici adam bile girmez. hiçbir şekilde düşünmeyin derim.

Bu fiyatlara iyi incelenip accent blue bakılabilir, vidalı parçaların değişmesi bence sorun değil, değişeni olabilir, iskeleti bozuk bir araç olmasın, macun yığını olmasın yeter. Yine E120- E140 corolla bakılabilir. Bu neslin Aurislerinde iç yıpranma biraz erken başlıyor ama genel olarak corolladan daha atik oluyorlar. Corolla ve Auris'lerde 2010 sonrasında turbo değişiyor, yağ yakma oldukça yaygın, önceki nesil biraz daha perfonsmas fakiri ama daha sorunsuzdur. Düzgün bir linea bakılabilir. Hem linea hem de Toyotanın bu nesil dizelleri de iyidir, benzinli tercih ederseniz daha iyi olur tabi. Çok iyi bir Era'da bakılabilir, çok uzun süre kullandım, tam bir yol arkadaşıdır kendisi. Yine Clio Grandtour veya Sporttourer bakılabilir. Misal https://www.sahibinden.com/ilan/vas...den-sorunsz-temiz-aile-araci-1245452762/detay

Son düzenleme:
Öneriler için çok teşekkür ediyorum. MK6 hakkında yorumlarınız doğru maalesef. @Onur Kmnt'nin gönderdiği linke ve diğer linklere baktım. Değerlendirilecek güzel araçlar var.

İki sorum olacak, birincisi 308 hakkında kimse yorum yapmamış. Galiba bu fiyata gelen 308'den pek hayır gelmez gibi.

Bir de diyelim ki Linea aldım başlıktaki fiyata yakın. Piyasası var gibi duruyor. Bu araçtan sonra MK7'ye geçmek için minimum ne kadar üstüne eklemek gerekir? Biraz geleceğe yönelik düşünüyorum da. Geçiş kolay olur mu yani Linea'dan?

Bir de diyelim ki Linea aldım başlıktaki fiyata yakın. Piyasası var gibi duruyor. Bu araçtan sonra MK7'ye geçmek için minimum ne kadar üstüne eklemek gerekir? Biraz geleceğe yönelik düşünüyorum da. Geçiş kolay olur mu yani Linea'dan?
Bu tamamen gelirinin ne kadarını bu işe ayıracağınla alakalı bi durum. 2 ayda da geçebilirsin 22 ayda da. Geçmek istediğinde lineayı satarken zorlanmazsın, alacağın golf 7 de bugünkü fark ne kadarsa değiştireceğin gün de aşağı yukarı aynıdır oransal anlamda

Linea alınacaksa kesinlikle 1.6 mtj ağır bakımdanda çıktı ise tadından yenmez
Arkası bravo 2 olduğu için sürüş dinamikleri konusunda tatminkar gayet memnunum
Herkese tekrardan görüşleri için teşekkür ediyorum. Şimdi bizimkilerle Linea ve bir iki modeli istişare ediyoruz. Bir yandan da Eminevim vs. düşünüyoruz, pek içime sinmese de aklıma soktular. Son gelişmeleri yazarım.

Fiat bravo'lara da bakabilirsiniz. 1.6 mjet motorluları iyi tercih olur gibi. Aslında cruze'da önermek isterdim ama önceliğim fiat bravo olurdu.

Punto kullanıcısıyım araç ufak olduğu için 5 kişilik bir aileye tavsiye etmem açıkçası. Belirtmiş olduğunuz fiyat aralığında Linea ya da temizi bulunabilirse C-Elysee tercih edilebilir.

Benim şahsi fikrim MPV bir araç almanız aileniz için daha rahat bir seçenek olacaktır. Öyle uçan kaçan devasa araçlar değil de Renault Scenic, Ford C-Max gibi tabiri caizse C MPV kasalar hem iç genişliği hem yükseklik açısından sizleri rahat ettirecektir. Bu araçlar o kadar da iri yarı olmadığı ve arıza yapmayan sağlam alt yapıları olduğu için acemi dostu araçlar olacaktır bence. 2002 model Renault Scenic 1.6 Privilege (2002 (?) öncesinde dolu paketler RXT diye geçer) paket mesela hem yakıtı uygun hem dolu dolu hem performanslı bir araç. Piyasası ortalamadan biraz daha yavaş olsa da damağınızda güzel tatlar bırakır. Çift sunroof, koltuk arkası masalar, ayarlanabilir arka koltuklar, geniş camlar (ki aracın ismi "manzarası güzel" anlamına gelir), sürüsüne bereket saklama gözleri, minicik bir buzdolabı gibi çok hoş detayları olan bir araçtır. Yürüyeni, platformu ve motoru Megane 1 ile aynı olduğu için de usta, tamir ve bakım konusunda çok sıkıntı yaşatmaz. 2007 (2004 - 2007 arasındaki makyajsız kasasında kronik sorunları var) model bir Scenic 2 1.5 dci veya 1.6 motorlarının Privilege paketi de önceki kasanın gelişmiş halidir. Bütçenize göre ortalama kondisyonda örnekleri bulunabilir. Tabi Scenic 2'lerde sürüsüne bereket elektronik donanım olduğu için arıza ihtimali her zaman daha yüksektir. Biz Scenic 1, 2, 3 sahibi olduk ve hepsi de güzel hatıralar bıraktı bizde. Bu seçenekleri değerlendirin derim. Ayrıca Ford C-Max de güzel bir alternatif olacaktır. Hiç sahibi olmadığımız için detaylı görüş belirtemeyeceğim ama yol tutuşu donanım ve sorunsuzluk konusunda öne çıkan bir araç olacaktır. Piyasası da sanki Scenic'ten daha hızlı gibi. İç hacmi Scenic kadar geniş değilmiş yalnız. En azından kullanıcıların iddiası bu yönde. Umarım faydam olur ve gönlünüze göre güzel bir araç alırsınız.