Merhaba.
Araç bakmaya başladık. Biraz birikimimiz var ve biraz da kredi çekeceğiz. Ehliyeti yeni aldım, ilk aracımız olacak ve ailenin en büyük çocuğu benim. Araç bende kalacak yani ben süreceğim. Çünkü evdeki tek ehliyetli benim. 2 tane de küçük kardeşim, annem ve babam var. Biraz uzun olacak kusura bakmayın.
Bu zamana kadar baktığım araçlar;
Fiat
Bu zamana kadar baktıklarım bunlar. Geçen yılın sonuna doğru 500.000'den 600.000 liraya kadar Golf 7 bulunuyordu durumları kötü olsa bile ama piyasa durmaz. Dursa da, çöpe atılacak para yok. Bu konuyu açmamın sebebi en iyi tercihi yapmak, imkanlar kısıtlı. O yüzden bir süre sürebileceğim, ilerleyen dönemlerde durumları düzeltince Golf 7'ye geçeceğim bir araç arıyorum. Golf 7 sahipleri biraz piyasayı gereksiz şişiriyor maalesef, ne yazık ki çocukluk hayalim çok seviyorum. Kimisi bu paralar için MK7'de vizyonsuzluk der, kimisi başka bir şey ama seviyorum. Yapacak bir şey yok. MK6 baktıklarım arasında ama bu fiyata gelen MK6'dan hayır gelir mi? Sizin düşünceleriniz nedir? Bu paraya 2010 sonrası araç alınır mı? Alınan araç da çekici çağırtır mı?
Not:MK6 hakkında mükemmel derken, genel anlamda MK6 yapısından bahsediyorum. Yoksa 200.000 KM üzeri araç pek mükemmel değil tabi.
Araç bakmaya başladık. Biraz birikimimiz var ve biraz da kredi çekeceğiz. Ehliyeti yeni aldım, ilk aracımız olacak ve ailenin en büyük çocuğu benim. Araç bende kalacak yani ben süreceğim. Çünkü evdeki tek ehliyetli benim. 2 tane de küçük kardeşim, annem ve babam var. Biraz uzun olacak kusura bakmayın.
Bu zamana kadar baktığım araçlar;
Fiat
- ÆGEA (Çok miimlendi ama cazip duruyor bence, hoşuma gidiyor maalesef. Zorlarsam yine bu fiyatlara bulabiliyorum.)
- Punto (Önerildi ama elim gitmiyor. Yine de aklımın bir köşesinde.)
- Fiesta (Titanium paket bakıyodum, makyajlı kasaya da ilgim vardı. Ailem onay vermediği için eledim, küçük araç.)
- Focus (Pek eli yüzü düzgün yok bu fiyat bandında.)
- 208 (Fena değil bence.)
- 308 (Bugün keşfettim. Bütçeme göre gerçekten var araçlar ama malum ilanlara pek güvenemedim. Çünkü makyajlı baktım ve biraz garip ucuzdu bazı ilanlar diğerlerine göre. Piyasasını bilmiyorum. Hoşuma gitmedi değil.)
- Bipper (Eledim, ticari ruhsatlı, hem de arkada oturanlar için pek konforlu değil bence. Yine de aklımın bir köşesinde, ticari seviyorum maalesef.)
- Golf (2009-2012 yılları arasında piyasaya sürülen, 1.4 TSI ve 1.6 TDI modellerine bakıyorum. Bu yıllarda piyasaya sürülen DSG şanzımandan ürktüğüm için manuel bakıyorum. KM'ler çok yüksek ama araç mükemmel. Şansımı denemek istiyorum ama tek atış hakkım var. Korkmuyorum da değil.)
- Polo (Tercihlerim arasındadır. Golf sevgimden ötürü hoşuma gidiyor ama mantıklı mı emin değilim.)
- Jetta (Açıkçası içime siniyor ama bu fiyatlara ne kadar temiz gelir bilmiyorum.)
Bu zamana kadar baktıklarım bunlar. Geçen yılın sonuna doğru 500.000'den 600.000 liraya kadar Golf 7 bulunuyordu durumları kötü olsa bile ama piyasa durmaz. Dursa da, çöpe atılacak para yok. Bu konuyu açmamın sebebi en iyi tercihi yapmak, imkanlar kısıtlı. O yüzden bir süre sürebileceğim, ilerleyen dönemlerde durumları düzeltince Golf 7'ye geçeceğim bir araç arıyorum. Golf 7 sahipleri biraz piyasayı gereksiz şişiriyor maalesef, ne yazık ki çocukluk hayalim çok seviyorum. Kimisi bu paralar için MK7'de vizyonsuzluk der, kimisi başka bir şey ama seviyorum. Yapacak bir şey yok. MK6 baktıklarım arasında ama bu fiyata gelen MK6'dan hayır gelir mi? Sizin düşünceleriniz nedir? Bu paraya 2010 sonrası araç alınır mı? Alınan araç da çekici çağırtır mı?
Not:MK6 hakkında mükemmel derken, genel anlamda MK6 yapısından bahsediyorum. Yoksa 200.000 KM üzeri araç pek mükemmel değil tabi.
Moderatör tarafında düzenlendi: