Abilerim kardeşlerim merhaba. Kısmet ise yazın belirttiğim fiyat aralığında araç almayı düşünüyorum. Araçların şanzıman vs. konusunda teknik bilgim az çok var ama sorunları hakkında ve günlük kullanımda ne gibi sorunları olur o konularda pek bir bilgim yok sadece çalışma prensiplerini falan biliyorum diyeyim
kendi başıma araştırmalar yapıyorum fakat tecrübesiz olduğum için piyasası nedir, alınır mı alınmaz mı ? şu bu sorunu ileride problem yaratır mı gibi konularda sizlerin değerli görüşlerine başvurmak istedim. Öncellikle alacağım aracı uzun yıllar kullanmak istiyorum aldıktan 1 sene sonra değiştirmek gibi bir düşüncem yok. Aracın tipi olarak hem aileye hitap eden hem de genç işi bir araç iyi olur
canım sıkıldıkça uzun yola çıkıyorum yani uzun yolda da kullanacağım. Otomatik, dizel, 1.6 hacim motor bakıyorum genelde. Bakındığım modeller Jetta comfort ( 2012-2013 ), Kia Ceed, Peugeot 508 ( 2011-2012 ), Citroen C5 (2012) ve bu tarz araçlar. Ağırlıklı Renault Fluence, Megane çıkıyor önüme ilanlarda ama tipi vesaire hoşuma gitmiyor. Gönlümden Jetta geçiyor ama dsg ve aracın donanımı hakkında şüphelerim var. E Peugeot 508 güzel araç konfor ve donanım olarak fakat şanzımandan çok şikayetçiler. Tecrübesizlik ve konuya hakim olmayımışım kafamı aşırı karıştırdığı için sizlere danışmak istedim, şimdiden teşekkürler.