Herkese merhabalar. Otomobil dünyasından çok anlamayan biriyim nasip olursa ilk arabamı alacağım. Üst sınır 70000 ₺ olacak. Köyde yaşıyorum hafif engebeli arazide kullanabileceğim otomobil tavsiyeleriniz ne olur? Teşekkürler.
Bozuk yola alt takımı biraz hassas olabilirFocus hakkında ne dersiniz
Focusların zaten kronik direksiyon kutusu ses yapma problemi var. Öyle çakıllı, bozuk yollarda lokurtular eşliğinde gidip durursunuz. Ön takım yeterince sağlamdır ama direksiyon kutusu su koyuverir.Focus hakkında ne dersiniz
Aslında en mantıklı tercih Berlingo connect olur çünkü hem dizel olur hem yepyeni olur hem parçası ucuz ustası bol arızası az olur. Otomobil geçsin istiyorsanız Duster olabilir yok illa binek olsun diyorsanız hangi araç olursa olsun tam uymaz ama Egea ve Focus ayrıca Subaru dan uzak durun ne olacağı hiç belli olmaz
Virgül koymayı unutmuşum suan düzelttim. Aslında Egea ve Focus öneririm fakat Subarudan uzak durun demek istemiştimAslında Egea engebeli bozuk yol kullanımına çok uygun Bursa fabrikasından Okan Altan banttan çıkan egeyaya binip dünya turu yapmıştı ve Amerika kıtasında bir yerde dağ yolundan kestirmeden giderken aşırı bozuk yollardan geçmişler en çok şaşırdığı ve beğendiği özelliklerinden birinin aşırı kötü yolda alt takımın yolda bırakacağını düşünmelerine rağmen sapa sağlam sorunsuz yolculuğa devam etmelerini sağlamış olmasıymış. Youtubede videoları var.
Tam dediğiniz gibi dağ tepeden ziyade bozuk asfalt toprak yolda kullanacağımO zaman dacia duster(bunun vergisi fazla mı bilmiyorum), fluence, 301 gibi bilinen fransız arabaları sizin işinizi görür. Anladıüım kadarıyla dağ tepeden ziyade kötü asfalt-toprak yolda kullanacaksınız. Altı yerden az bi yüksek olsa işinizi görür herhalde