Acemi şöförlere tavsiyeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim çok aydınlatıcı oldu
peki araç bakımı konusunda bilgi verebilecek var mı yapılması gerekenler yapılmaması gerekenler
kaza durumunda yapılması gerekenler vs.
Aldığın yere bakımı hangi aralıklarla yapalım diye sor, dediklerinden 2000 km erken götür.

motor soğukken 3000 deviri geçme, su sıcaklığı göstergesi ortaya gelince istediğin kadar devir çevirebilirsin.

frenler veya motor sıcakken su dökmek gibi bir hata yapma.

Bazı arabaların hız göstergesinde iki tane kırmızı çizgi olur genelde 50 ve 30 km/h'i gösterir o şehir içindeki kasislere hangi hızla girmen gerektiğini söyler ona dikkat et (mokkada 30 ve 50de var ben büyük kasisleri 20de küçükleri 50de geçiyorum).

kış geliyor, motoru çalıştırdıktan sonra 30 saniye rölantide ısınmasına fırsat ver, cam ve aynalardaki buzları temizlemeden yola çıkma, kar lastiğin yoksa trafiğe hiç çıkma (gece lastik değiştirmek için çık sadece).

bide aracına yanlış yakıt doldurulursa sakın motoru çalıştırma, çalıştırdıysan da kapat ve eline fişi alıp aldığın yeri ara, petrollerin bu durumlara karşı kaskosu oluyor.

kazada ne yapılır bilmiyorum bir kez küçük kaza yaptım ama yaralandıysan sadece ambulans çağır polis zaten ayağına gelip tutanağı tutar gerisi de kasko falan işte onu yakınların bile senin yerine halleder diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: Panzer

Zulfadli

Mehmet
Profesör
1 Eki 2016
103
193
1,185
Ankara
Marka
Hyundai
Me

mercekli xenon far milletin gozunu almaz hata yapmissin almayarak yolda gordugun sonradan takılsa farlara benzemezdi o xenon far
Mercekli far göz almaz düşüncesi bence tamamen balon.Defalarca başıma geldi özellikle rampa yukarı çıkan araç karşıdan gelirken suspansiyonu salınıma girdikce kesilme cizgisi sürekli yukarı aşagı yaparak gözüme flaş etkisi yapıyor.Zaten yolların hali belli.Arkadan gelirkende her yamada,dalgalanmada selektor hissi uyandırıyor mercekli farlar.
 

Zulfadli

Mehmet
Profesör
1 Eki 2016
103
193
1,185
Ankara
Marka
Hyundai
Virajlarda yavaş girmesine rağmen aynaya bakmadan viraj içine saplar direksiyonu bizim halk.(Sinyal beklentimde kalmadı artık.)Trafiği takip edip şeritleri babasının tarlası gibi kullananları gördüğün zaman bu tür durumlarda mutlaka uyarıyla yaklaş yanlarına(selektör,korna,varex :D vs)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Panzer
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım