Geçmiş olsun hocam, sizin araçta arkada watt bağlantılı süspansiyon önde Standart MacPherson mu var yoksa hiperstrut mu var? Arkadaşım astra j bakıyor da bi sormak istedim.

Geçmiş olsun hocam, sizin araçta arkada watt bağlantılı süspansiyon önde Standart MacPherson mu var yoksa hiperstrut mu var? Arkadaşım astra j bakıyor da bi sormak istedim.
sağolun hocam,

hiperstrut bu torksteer muhabbeti için geliştirilmiş bir sisteme benziyor. OPC, GTC gibi direkt spor odakli üretilmiş modellerde olabilir ama standart astrada olduğunu sanmıyorum.

sport paket tüm J kasalarda arkada watts bağlantısı var, önde ise macpherson tipi. Arkalar tam bağımsız olmadığı için bazı çukurlarda torsiyon sekmesi yaşanabiliyor, ama genel olarak konfor yol tutuş dengesi çok iyi ayarlanmış bir araba.

1000022176.jpg

bizimkinin arka alttakım böyle, watts var yani.

atmosferik olan modellerde düz torsiyon var.

sağolun hocam,

hiperstrut bu torksteer muhabbeti için geliştirilmiş bir sisteme benziyor. OPC, GTC gibi direkt spor odakli üretilmiş modellerde olabilir ama standart astrada olduğunu sanmıyorum.

sport paket tüm J kasalarda arkada watts bağlantısı var, önde ise macpherson tipi. Arkalar tam bağımsız olmadığı için bazı çukurlarda torsiyon sekmesi yaşanabiliyor, ama genel olarak konfor yol tutuş dengesi çok iyi ayarlanmış bir araba.

Ekli dosyayı görüntüle 55098
bizimkinin arka alttakım böyle, watts var yani.

atmosferik olan modellerde düz torsiyon var.
Aftermarket parçalar ile yükseltme olanakları var baya tabi vergiler yüzünden astarı pahalıye geliyor ama değer gibi. Arkadaşım dizel sevmiyor daha doğrusu son yakıt fiyatlarından ve dizelin bakım paraları gözünü korkutuyor, bi kere babasının arabası otomatik dizel (modeli aklıma gelmiyor) bakımlı olmasına rağmen ambeleye kalktı o günden beri nefret ediyor dizelden o yüzden benzinli düşünüyor ama bu kasa benzinlilerde öyle aman aman sağlam değil diye biliyorum. Gönül ister ona 200'lük full+full fantezi paket bulabilelim fakat yok her yere baktım yok, kafayı kırıp opc modelini bile alır ama bakım masrafından korktuğunu bildiğimden ensesine şaplağı koydum fren diskleri bile arşa endama çıkmışken senin neyine diye..

Ekli dosyayı görüntüle 55092
şu gördüğünüz noktadan araç su kaçırıyor. Teyit etmek için biraz kuruladım, tekrardan etrafının su olduğunu gördüm. Buradaki yuvaya gelen hortum direkt olarak soğutma suyunun haznesinden geliyor.

tabi babama söyledim, evimize yakın olan yerde bir usta vardı, oraya götürttü. Usta da hızlıca kontrol etti, oringten kaçırıyor olabilir dedi, ayrıca hortumu sökerse elde kalma ihtimali olabildiği için hazırda hortum olsa iyi olur dedi. Elinde de olmadığı için ve akşam vakti olduğundan dolayı yarına erteledik. Yarın bakımı yapan ustamıza arabayı götürecek babam.

konuyu yarından sonra güncellerim.

edit: kesin bakım esnasında motor kapağını sökerken hortuma zarar verdi çıraklar. Yoksa bakıma girene kadar böyle bir su kaçırma yoktu.
buradan su kaçıran tahliye hortumu orijinal GM ile değişti. Sadece o hortumun fiyatı 2k ₺ , işçilik alınmadı.

tekrar kontrol edeceğiz kaçırma var mı diye. Şuanlık bu kadar.

• Wow
Tepkiler: bt