1000043153.jpg

Ben yokken bizimkiler tesla ekran taktırmış. Babamın dediğine göre 6gb ram 64gb hafızası var, ekran biraz geç algılıyor, basmatik gibi çalışıyor. Ses performansı orijinale göre daha iyi hâle gelmiş, daha homojen daha net daha doğru. Fiyatı 9-10k ₺ imiş. Geri görüş kamerası da iyiymiş babamın dediğine göre.

1000043152.jpg

Bide aracı çalıştırınca şöyle bir uyarı verdi, bakımla ilgili mi yoksa başka bir şey mi bilmiyorum. Motor arıza ışığı vs. yanmıyordu. Tesla ekranla ilgili de olabilir belki. Olası sebeplerini bilen varsa sevinirim.

Son düzenleme:
1000043553.jpg

1000043552.jpg

Bugün babamın söylemesi üzerine sol ön kapıda derin çizik + ufak göçük gördüm. Tahmin ediyoruzki garaja bisikletle giren çocuklardan biri arabanın üstüne bisikleti devirdi. Başka türlü böyle olma ihtimali zor.

Bide yeni takılan Tesla ekranda şöyle bir sıkıntı var. Normalde multimedya tuşlarının üstünde araç kilitleme, park sensörü, esp off ve start-stop (eco) tuşu vardı. Saydığım ilk üçü yeni tuş takımında var lakin start-stop tuşu yok 😀. Onun yerine bagaj açma tuşu var ama bagaj açma tuşu da bagajı açmıyor. Acaba eco modunun tuşu bagaj kapağı tuşuna mı entegre edilmiş olabilir mi bilmiyorum, çünkü öncesinde eco tuşunda ışık vardı çalıştığına dair, şuanki tuşlarda ekstra ışık yok. Ekrandan araç ayarlarına baktığımda da start-stopa dair bir şey göremedim.

Yani kısaca start-stopu devre dışı bırakamıyoruz şuan, bagaj açma tuşuna basıp öyle deneyeceğim bide aktif mi değil mi diye. Yoksa ekstradan bunun için uğraşacağız.

Son olarak geri görüş kamerası 240p'den hallice ve çok dar bir alanı gösteriyor (telefon gibi). Babam güzel diye anlatınca beklentim yüksekti ama gerçekteki görüntü 💩.