Ailenin Yeni Üyesi Volkswagen Passat

Hayırlı olsun hanenize. Bence en optimum arabalardan birisi Passat B8. Geçen ay B8,5 görünümlü ön far aldık abimin B8 Variant'a, arabanın kaderi bir anda değişti. Variant için stop bulamadığımızdan onu es geçmek zorunda kaldık ama set olarak değiştirince araba nesil atlıyor resmen. Soket sokete kendimiz taktık, aklınızda bulunsun o da :) Tekrar hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.

Not: Fiyat 15K'ya Tuzla'da bir tuningciden aldık.

Hayırlı olsun hanenize. Bence en optimum arabalardan birisi Passat B8. Geçen ay B8,5 görünümlü ön far aldık abimin B8 Variant'a, arabanın kaderi bir anda değişti. Variant için stop bulamadığımızdan onu es geçmek zorunda kaldık ama set olarak değiştirince araba nesil atlıyor resmen. Soket sokete kendimiz taktık, aklınızda bulunsun o da :) Tekrar hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.

Not: Fiyat 15K'ya Tuzla'da bir tuningciden aldık.
Teşekkür ediyorum hocam,

Kesinlikle far, stop, multimedya ve bilimum retrofiti yapmayı düşünüyorum. Çok uçuk olmayan rakamlara çok güzel donanımlar ekleniyor.

En basitinden keyless go çok makul fiyatlara yapılabilecek kullanışlılık açısınıdan çok hoşuma giden donanımlardan.

Bunların hepsi duygusal sıkıntılara dayandığı için biraz vakit geçmesi gerekiyor :)

Önce lastik alıp, gerisini far stop ile ilerletmeyi düşünüyorum.

Bu arada tuningcinin ismini paylaşırsanız bi bakmak isterim :)

Teşekkür ediyorum hocam,

Kesinlikle far, stop, multimedya ve bilimum retrofiti yapmayı düşünüyorum. Çok uçuk olmayan rakamlara çok güzel donanımlar ekleniyor.

En basitinden keyless go çok makul fiyatlara yapılabilecek kullanışlılık açısınıdan çok hoşuma giden donanımlardan.

Bunların hepsi duygusal sıkıntılara dayandığı için biraz vakit geçmesi gerekiyor :)

Önce lastik alıp, gerisini far stop ile ilerletmeyi düşünüyorum.

Bu arada tuningcinin ismini paylaşırsanız bi bakmak isterim :)
Linki bu hocam: Sarı Site

Size duygusal konularda sıkıntılarınızı bir an önce aşmanızı diliyorum o zaman :D

Gariban spec

IMG_3065.jpeg

Octaviada bulunan araç kamerasını sökmüştüm satarken, henüz passata takmaya fırsat bulamamıştım.

Geçen gün ileri seviye ahlak seviyesine sahip insan evladı olduğunu düşünmediğim biri tampona sürtüp kaçmış, dedim tembelliği bırakıp artık kamera montaj işini tamamlamalıyım dedim.

Öncelikle ihtiyacımız olan aparatlar,
Bir adet araç kamerası :)
Ben viofo A119 V3 modelini kullanıyorum.
Park halinde de kayıt almak istediğim için, bunun park modülüne ihtiyacımız var.
Sigortadan elektrik alacağımız için ve bunun ben muntazam olmasını istediğim için fuse tap aparatı.
Karga burun, falçata, pense, yan keski, trim sökme aparatı, elektrik bandı, bez bant gibi gibi bir çok ıvır zıvırı yanıma aldım.

1729751747689.png

Park modülünün enerji kablosunu sigorta kutusuna bağlamak için fuse tap denen aparatlardan kullandım ben, direkt 5V sigorta bacağına bağlayarakta alabilirdim ancak temiz olsun, nizami olsun istedim.

Ben yedekli bulunsun başka bir şeye daha lazım olur diye fi tarihinde 4 er tane mini ve ATC olandan almışım. Onlarda baktım benim sigorta kutusuna uyuyor içlerinden bir tane mini alarak direkt onu kullandım.

1729752021419.jpeg

Mini olan fuse tap aparatı diye geçiyor aparatın (mavi tarafına) ucuna park modülünün kırmızı kablosunu taktım, ucunda bulunan mavi yeri penseyle sıkıyorsunuz ve tutuyor. Aslında oldukça kolay.

Ben üzerine bir tur elektrik bandı, sürekli hareket halinde, vibrasyona maruz kalacak sonuçta araba.
Elektrik bandının üzerine de bir tur bez bant geçtim ki zamanla yapış yapış vs olmasın.

1729752190368.png

Sigorta kutusuna erişmek için, solda bulunan çekmeceyi söktüm.

Sigorta Kutusuna Erişim Linki

Ve sigorta kutumuz karşımızda

1729752638542.jpeg

Burada ihtiyacımız olan araba kapansa bile sürekli elektrik gelen bir sigorta. Bunu bulmamız gerekiyor. Manuel kontrol kalemi veya tel ucuna bağlanmış ampulle falan bulabiliriz ama sigorta şemasının açıklamalı olan kısmı ile halletmek istedim işimi.

Buradan bakarak 8 numaralı sigortadan elektrik almaya karar verdim.

-U31- Anti-theft alarm sensor
-WX1- Anti-theft alarm sensor
-J745- Light for front left door contour lighting
-L251- Light for rear left door contour lighting
-L253- Light for front right door contour lighting
-L252- Light for rear right door contour lighting

Bu maddeler sürekli burada olduğu için elektriği buradan almaya karar verdim.

1729755019561.jpeg

Fuse tap ile ilgili sigortaya bağladım, şasiyide solda gördüğüm vidayı gevşetip altına siyah kabloyu iteleyiverip vidayı sıktıktan sonra kablolama yapmadan testlerimi yaptım ve doğru sigortadan elektrik aldığımı sağlamış oldum.

Doğru çalıştığını anlayınca kablolama işini hallettim.

Kablolama işini az önce bulduğum bu videoda ki gibi yapmıştım bende. O anın fotoğrafını çekmemişim.

1729755345121.png

İlgili video

Kablolama işini tamamlayınca fazla kabloları sigorta kutusunun orada önce ayrı ayrı kablo tutacakları ile topladım, sonra trim sesi yapmasın araba sonuçta hareketli diye bir iki tur bez bant döndüm.

1729759769728.jpeg

1729759831224.jpeg

1729759860502.jpeg

1729759930920.jpeg

Sadece hoşuma gitmeyen kısım ise aynanın soluna montajlamam oldu.

İlk başta yine octide olduğu gibi sağa yapıştıracaktım ancak, orada eski sahibinden kalma hgs etiketi var. Onu sökmeye üşendim diye sola taktım.

Bu seferde ayna ayarı bi ince kayık oldu hoşuma gitmedi, gece 12 olmasa onu toparlayacaktım. Tekrar sağa alacaktım.

Onu geniş bir zamanda tekrar ufak revize ile düzeltmeyi düşünüyorum.

Yüksek mb'li fotoğraf yüklediğimde sayfa hata vermekte ancak hata detayı bulunmamakta.
Ihım ıhım değerli adminler dikkatinize.
@Bedirhan @Berkin

Son düzenleme: