Ailenin Yeni Üyesi Volkswagen Passat

Kesinlikle bunlara bende katılıyorum ancak duygusal sebeplerden ötürü henüz hareket edemedim.

Eğer replika far seti alırsam B8 15-20 ₺ bandında geziyor.
Orijinal çıkma bulabilirsem B8 30-35 ₺ civarında.
Darfort sadece jant 25 ₺ civarında
MIB 2.5 Multimedya 30-35 ₺ civarında.
Hayalet gösterge 35-40 ₺ civarında.
E o kadar yaptık, iç güdüsel adaptif cruise controlümüz olmasın mı pacc diye geçiyor yanılmıyorsam bi 20 ₺ de o tutar.

Tam uzun süre binilecek kıvama gelir araba. Kesinlikle katılıyorum. Özellikle navigasyonu hayalet ekranda gösterme işi çok keyifli hale geliyor.

Biraz rahatlayabilirsem maddi anlamda ufak ufak başlayacağım. Aslında 17 inç Istanbul jantlara kışlık alma sebebim yaza girişte 18 datford takarım niyetiyleydi ama bakalım. Olur mu olmaz mı zaman gösterecek.
Duygusal sebepler sahiden can sıkıyor. İyi bir bütçe ayırmak gerekiyor. Eğer uzun soluklu binmeyi dusunuyorsan bir kaç yıl içinde ufak ufak halledilebilir gibi duruyor. Ama farlarin replikasina dikkat et hocam arıza, menzil sorunu vs gibi şeyler çokça görülebiliyor. Eğer zaten tüm bunları araca yapabilirsen eminim uzun yıllar zevkle binersin.

IMG_5073.JPG
IMG_5081.jpg

Daha önce bir kere start stop çalıştırmaması ile inceden haber veren akü perşembe gecesi ben kaçıyorum diyerek aramızdan ayrıldı.
İmdadıma @FuckTheFuelEconomy yetişti hemen bi aktarma ile çalıştırdık aracı.

1736750135341.jpeg

Aküyü söküp eve çıkartıp şarj etmeye başladık, gece boyu kurtarma modunda şarj ettik 12,5 voltlardan başlayıp sabah 14,9 civarı şarjdan çıkardım.

1736750214476.jpeg

Sabah taktığımda ne kadar hata varsa hepsini verdi, direksiyonu tam sağ - tam sol tekrar tam sağ yaptığımda düzeldi. Arızaların tamamı gitti.

IMG_5171.JPG

Gün içinde bir iki kere stop ederek kullanmaya devam ettim ancak son çalıştırdığımda zorlanarak çalıştığı için artık neredeyse ikna olmuştum.

Son bir şans verebilmek adına cuma öğleden sonra yine söktüm aküyü şarja taktım.

IMG_5183.JPG

IMG_5191.JPG

12,6 lardan başlayarak 15,1 lere kadar gitti serüven. Cuma saat 16.00'dan Cumartesi sabah 08.00'a kadar şarjda kaldı.

Ama korkarak cumartesi günü aracı kapattım, geri marşı zorlayarak aldı.

Cumartesi ilk marş sonrası zaten start stop ve cruise control arızaya düştü.

IMG_5205.JPG

Cumartesi günü ikinci marşı zor alması ile birlikte fiyat araştırmasına girdim.

Çekmeköy - Darıca git gel maliyetini eklememe rağmen Apaydınlar gerçekten rakam olarak uygun kaldığı için yol üzerinden @M.Shadows ve @Bedirhan dostumu alarak olay mahaline vardık.

Apaydınlarda @Onemanband hocam sayesinde aklıma geldi, sordum fiyatta makul olunca aldım.

Akü 2024 tarihli 3. quarter üretim. Yani beklemiş, eski akü değil o konuda da sirkülasyon çok olması bence avantaj.

IMG_5212.JPG
IMG_5213.JPG

Akümüz değişti, normal bir değişim oldu keşke daha özenli düzenli olsa ancak ekmek buldun ye dayak buldun kaç mantığı ile birlikte değiştirip yolumuza devam ettik.

7-8 Yıllık orijinal ekipman akü ile yollarımızı ayırmış olduk. Bence çok iyi gitti, keşke biraz daha gitseydi.

Apaydınlar 11 Ocak Fiyatları :
Varta N70 12 V 70 Ah 760A EFB 3250₺
Bosch S4 E82 12 V 70 Ah 720A EFB 2950₺
Bullcell 12 V 70 Ah EFB 2000₺

Vartayı tercih ettik, takıp geçtik.

IMG_5217.JPG

Çay çorba molası sonrasında olaysız dağıldık.

IMG_5224.jpg

Oldukça sakin sürüş sonrası biraz puan kasmaya çalışmıştım..

Son düzenleme:
Sabah taktığımda ne kadar hata varsa hepsini verdi, direksiyonu tam sağ - tam sol tekrar tam sağ yaptığımda düzeldi. Arızaların tamamı gitti.

Ekli dosyayı görüntüle 49004

Vartayı tercih ettik, takıp geçtik.

Sağ sol çevirme muhabbetini bilmiyorum. Aklımızın bir köşesinde dursun.

Varta iyidir en azından 4-5 yıl sorunsuz götürecektir. Güle güle kullanın. Olaylara karışmayın.

Son düzenleme:

Varta iyidir en azından 4-5 yıl sorunsuz götürecektir. Güle güle kullanın. Olaylara karışmayın.
Aynen köşede durması gereken bir bilgi, varta götürür inşallah bakalım ama 4-5 yıl bende kalmaz gibi araba. Teşekkür ediyorum, olaylara karışmıyoruz olayın ta kendisiyiz hatatat

• Haha
Tepkiler: g.c.

Sağ sol mevzusunu geçen sene octinin aküsü zayıflayınca araba tüm elektriğini kestikten 3-5 dk sonra söküp şarja çıkarttım şarj sonrası tüm arızaları yakınca korkuyla forumları vs tararken denk gelmişti sağ sol yapınca akünün yaktığı tüm arızalar silindi öyle öğrendik. Ayrıca vag grubu araçlarda yeni akü takıldığında kodlamayala araca tanıtılması gerekiyor.