Daha önce bir kere start stop çalıştırmaması ile inceden haber veren akü perşembe gecesi ben kaçıyorum diyerek aramızdan ayrıldı.
İmdadıma
@FuckTheFuelEconomy yetişti hemen bi aktarma ile çalıştırdık aracı.
Aküyü söküp eve çıkartıp şarj etmeye başladık, gece boyu kurtarma modunda şarj ettik 12,5 voltlardan başlayıp sabah 14,9 civarı şarjdan çıkardım.
Sabah taktığımda ne kadar hata varsa hepsini verdi, direksiyonu tam sağ - tam sol tekrar tam sağ yaptığımda düzeldi. Arızaların tamamı gitti.
Gün içinde bir iki kere stop ederek kullanmaya devam ettim ancak son çalıştırdığımda zorlanarak çalıştığı için artık neredeyse ikna olmuştum.
Son bir şans verebilmek adına cuma öğleden sonra yine söktüm aküyü şarja taktım.
12,6 lardan başlayarak 15,1 lere kadar gitti serüven. Cuma saat 16.00'dan Cumartesi sabah 08.00'a kadar şarjda kaldı.
Ama korkarak cumartesi günü aracı kapattım, geri marşı zorlayarak aldı.
Cumartesi ilk marş sonrası zaten start stop ve cruise control arızaya düştü.
Cumartesi günü ikinci marşı zor alması ile birlikte fiyat araştırmasına girdim.
Çekmeköy - Darıca git gel maliyetini eklememe rağmen Apaydınlar gerçekten rakam olarak uygun kaldığı için yol üzerinden
@M.Shadows ve
@Bedirhan dostumu alarak olay mahaline vardık.
Apaydınlarda
@Onemanband hocam sayesinde aklıma geldi, sordum fiyatta makul olunca aldım.
Akü 2024 tarihli 3. quarter üretim. Yani beklemiş, eski akü değil o konuda da sirkülasyon çok olması bence avantaj.
Akümüz değişti, normal bir değişim oldu keşke daha özenli düzenli olsa ancak ekmek buldun ye dayak buldun kaç mantığı ile birlikte değiştirip yolumuza devam ettik.
7-8 Yıllık orijinal ekipman akü ile yollarımızı ayırmış olduk. Bence çok iyi gitti, keşke biraz daha gitseydi.
Apaydınlar 11 Ocak Fiyatları :
Varta N70 12 V 70 Ah 760A EFB 3250₺
Bosch S4 E82 12 V 70 Ah 720A EFB 2950₺
Bullcell 12 V 70 Ah EFB 2000₺
Vartayı tercih ettik, takıp geçtik.
Çay çorba molası sonrasında olaysız dağıldık.
Oldukça sakin sürüş sonrası biraz puan kasmaya çalışmıştım..