Air süspansiyon.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kagan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kagan

Driver
Panpa
1,263
Go-Kart'ta, motosiklette viraja yatarak girdiğimizde daha hızlı dönüyoruz ya hani. İşte arabaya air süspansiyon yaptırıp örneğin sağa dönerken sağ tarafı pıstırsak aynı etki gerçekleşir mi sizce? (Trol falan değil baya ciddi ciddi soruyorum.)

Konuya girmeden şunu belirtmem lazım bence gokartlarda virajın içine yattığımız için degil aks aralığının çok az olması ayrıca süspansiyon olmaması ve ağırlık dağılımının dengeli oluşu sayesinde aracın belirli bir hıza kadar çok sert ve ani dönüşlere el verişli olduğuna inanıyorum.Sizin sorunuza gelecek olursam yine kendi görüşüm Dediğiniz gibi Air süspansiyonla Ağırlığı viraj içine aktarabilseydik daha yüksek hizlarla dönmemiz mümkün olurdu fakat bu teoride.eğer pratiğe dökecek olursak ilk olarak o kadar hızlı tepki verecek air sistemi yapmak çok zor ayrıca aracı döneceğimiz yöne yatırdığımızda yatan tarafın altından az dışta kalan tarafın altından ise çok hava geçeceği için spin,takla atma gibi olaylar başımıza gelebilir

Son düzenleme:
Motosikletteki mevzu kontra tekniği, sadece iki tekerlekli araçlar için geçerli. Go kartta yatarak daha hızlı dönülmesi de pek mantıklı gelmedi ama fark olsa da hissedilmeyecek kadar az olur.

Go-kart hissi istersen mini düşünebilirsin minide suspansiyon sistemi var ama yalandan :D

valla çoğu sürücün virajda araba kaydığında reflexleri bile o ani harekete yetmiyor bu sistem nasıl olacak ki :D

Motosikletteki mevzu kontra tekniği, sadece iki tekerlekli araçlar için geçerli. Go kartta yatarak daha hızlı dönülmesi de pek mantıklı gelmedi ama fark olsa da hissedilmeyecek kadar az olur.
Oluyo oluyo yaşadığım yerde çin malı go-kartlar var öğrenmek için uzun süre orada kullanmıştım, araba dururken bile spin atabiliyor o kadar tutuşu kötüydü. Pistteki uzun virajda yatmak baya bi işe yarıyordu yoksa o virajdan hızlı çıkmak için girişte drifti başlatıp içeride saniyede 20 kez kontra-gaz vermek gerekiyor :D

go kartta viraj içine yatmadaki fayda ağırlık merkezini az da olsa virajın içine doğru kaydırmak olabilir aşırı bi faydası olacağını zannetmiyorum ama az da olsa farkedebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...