Beğendiğim bir yorum oldu, buna ek olarak bizim insanımızın bir parçayı bozulunca değiştirme huyu olduğu için de bu gibi araçlar yok oluyor. Kritik parçaları değiştirmek için bozulmasını beklemeyeceksin.
Evet, bozulunca değişme huyu sayesinde masraflar katlanıyor.
Bir de ben yazayım
yedi ay içinde değiştirdiğim parçaları. Bunların bir kısmı bozulunca değişti, çoğu önlem amaçlı. Benden önceki sahiplerinin debriyaj değiştirip iki kez de kapak açıp yaptırmış olmalarını bir kenara bırakıyorum. Bu araç da
en iyi bilinen bir Alfa ustasında bakım kaydı olan bir araç olarak alındı.
Triger Seti ve V Kayışı
Varyatör Tamir Takımı
Devirdaim Pompası
Termostat
Radyatör Alt-Üst Hortumu
Yedek su depo hortumu, kalorifer hortumları
Egzoz spirali
Arka Amortisörler, Toz körükleri
Arka Denge(Tandır) Kolları
Arka Kısa ve Uzun Salıncaklar, Z Rot ve Takozları, Arka Aks Mil Burcu
Ön Amortisörler, takozları ve toz körükleri
Ön Alt ve Üst Salıncak
Rot mili ve başları
Vites çanağı ve topuzu
Motor sol ön ve travers takozu
Motor üst takozu
Flap motorları
Klima paneli
Sol arka kapı kilit mekanizması
Kapı fitilleri
Cam açma tuş takımı
2.0 TS Yazısı
Egzoz ucu
Gaz kelebeği hortumu
Sağ iç stop lambası
Havalandırma ızgaraları
Daha da yapılması gereken bir sürü işi vardı bana göre. Şunları günümüz fiyatlarında bir alt alta yazıp toplayalım
Bu arabayı almadan önce sayfadan gönderi paylaştım. Aracı konusunda iddialı olanların arabasına baktım. En az altı yedi tane gezdim. Hepsi de kendine "alfisti" diyen insanlar. Bir tanesi hariç hepsinde en az altı kalem parça sayarım değişmesi gereken. Sorsan hepsi müzelik.
Sonradan anladım ki arabasına baktığını düşünenlerin çoğu, aslında doğru dürüst başka bir örnek görmediği için kendi aracını müzelik zannediyor. Çok sıkıştırınca "abi kaç yaşında araba" ya yatıyorlar. E hani müzelik diyordun az önce ? Konuşurken veya fiyatta müzelik, kondisyona gelince "kaç yaşında araba". Ben de o yüzden, biraz da toplamak için almıştım. Keyfini çıkardım. Daha da toplasam da günün sonunda bir "156 2.0 ts" olacağı için sattım. O yüzden, ne olduğunu da gayet iyi biliyorum. Bu "Alfa abii yaa" bakış açısına karnım tok.
@racer Her şeyi bir kenara bıraktım, viraj kabiliyeti ve his olarak Alfa iyi de, geri kalan bütün markalar araba vasfı olarak çöp değil. 156'dan bahsediyoruz. Alfa'nın, genel kullanıcı kitlesine hitap eden, en çok satan arabası.
Bütün bunlardan ötürü, parasına göre keyifli arabadır. Biraz uğraşmayı da sevenler alıp binebilir. Fakat genel olarak forumları okuyan zanneder ki, 156 1.6 twin spark aslında gizli GTA. Diğer arabalarda da illa bir şeyler çıkıyor ama alfa kadar "bakım görmesi lazım abi" değiller. İtalya'da bile bu kadar takmıyorlar. Değer gören Alfa'lar bambaşka modeller.