Dolu Mazda3 Atmosferik ile Golf Highline Turbo diğer özellikler aynıymış
Dolu dediğimiz mazda 3 power sence ise. O araba da ısıtmalı deri koltuk,bose ses sistemi gibi donanımlar var. Mazda nın dolusu gerçekten dolu.
Dolu Mazda3 Atmosferik ile Golf Highline Turbo diğer özellikler aynıymış
Zaten Opsiyon olarak Golf de 20.000 civarı tutuyormuşDolu dediğimiz mazda 3 power sence ise. O araba da ısıtmalı deri koltuk,bose ses sistemi gibi donanımlar var. Mazda nın dolusu gerçekten dolu.
Zaten Opsiyon olarak Golf de 20.000 civarı tutuyormuş
O günlerde hem Turbo benzinli hem de Atmosferik motor satan markalar vardı ve arada ort 10.000 oynardı. Yani size göre Turbo motor o kadar etmeyebilir lakin ediyor. Ayrıca Opsiyonlar her zaman paketlerden daha pahalıya gelir VW e eklemek yerine Mazdadan çıkarsaydınız o zaman da daha farklı bir tablo karşılardı bu marka stratejisidir bazı markalar daha fazla donanım verirler.
Ki Sohbet kısmında VW in 3.000 değil 7-8000 indirim yaptığı söylendi yani reel olarakta Mazda daha ucuz değilmiş
O dönemde "size göre etmeyebilir ama lakin ediyor" dediğiniz fiyatlara eli yüzü düzgün 2. bir araba alanabiliyordu.
Benim aracım power sense donanıma 1.5 skyactiv normal eski teknoloji atmosferik değil yakıt tüketimi turbo benzinlilerle yarışır seviyede.
Ayrıca sahip olduğu donanımlar çıkartmak istemeyeceğim donanımlar olduğu için kıyası golfün eklenmişine göre yaptım kaldı ki eklenmemişinde de fiyatlar ortada.
Eklemek yerine çıkartmaktan üzerine bir karşılaştırma yapmak istiyorsanız Reflex donanım mazda fiyatlarını inceleyebilirsiniz benzer donanım koşullarını artıyorsanız. Orta paket olan reflexde highline golfte olmayan koltuk ısıtma, kör nokta uyarı sistemi, otomatik fren yapan çarpışma önleme sistemi, anahtarsız çalıştırma gibi özellikler mevcut bu arada.
O günlerde hem Turbo benzinli hem de Atmosferik motor satan markalar vardı ve arada ort 10.000 oynardı. Yani size göre Turbo motor o kadar etmeyebilir lakin ediyor.
Eklenmemiş Golf zaten sizin aracınızla aynı fiyatmış ortada olan o. Bir marka donanım verir diğer marka gider kapıyı halı kaplar reklama bütçe ayırır vs vs. Sonuç olarak zaten halkın geneli Mazda almamış satışlar ortada. Yok sadece kendi özelinizde durumu değerlendiriyor ve Motorunuzun donanım artısını nötrlediğine katılmıyorsanız bu sizin görüşünüz olur. Ben Mazda neden satamadıya cevap olarak söylüyorum yoksa çok defa ifade ettim Atmosferik sevmesem de Mazdayı ben de seviyorum.O dönemde "size göre etmeyebilir ama lakin ediyor" dediğiniz fiyatlara eli yüzü düzgün 2. bir araba alanabiliyordu.
Benim aracım power sense donanıma 1.5 skyactiv normal eski teknoloji atmosferik değil yakıt tüketimi turbo benzinlilerle yarışır seviyede.
Ayrıca sahip olduğu donanımlar çıkartmak istemeyeceğim donanımlar olduğu için kıyası golfün eklenmişine göre yaptım kaldı ki eklenmemişinde de fiyatlar ortada.
Eklemek yerine çıkartmaktan üzerine bir karşılaştırma yapmak istiyorsanız Reflex donanım mazda fiyatlarını inceleyebilirsiniz benzer donanım koşullarını artıyorsanız. Orta paket olan reflexde highline golfte olmayan koltuk ısıtma, kör nokta uyarı sistemi, otomatik fren yapan çarpışma önleme sistemi, anahtarsız çalıştırma gibi özellikler mevcut bu arada.
Ben size katılıyorum hatta 2.0 Atmosferik Mazda kullanmış biri olarak beğeniyorum da sadece daha düşük hacimli atmosferik bana göre değil. Lakin en başından beri söylediğim gibi Konu Mazda neden satamadı üzerine gelişti yani kişisel bakmamak gerekiyor genel eğilimleri kastediyorumKonuya derinlemesine girmek istemiyorum bu başlık yeri de değil, direkt eşdeğer donanımları da bilmiyorum. Motor kısmına takıldığınız için yazıyorum.
Hem atmosferik hem turbo satanlarla Mazda'nın durumu aynı değildi. Megane mesela, 1.6 atmosferik ve 1.2tce motoru aynı anda sattı. Ancak Röno'daki 1.6 eskiden beri olan bir motordu, yeni bir ürün değildi. Mazda'nın skyactive-g motorları yeni ortaya çıkmıştı.
Skyactive çalışmaları hk. yeterli bilgim olmadığı için direkt değerini bildiğim başka bir örnek vereyim, Toyota'nın yakın zamanda ürettiği 1.5 atmosferik motoru var, küçük sınıf arabalarda kullanıyor. 161 milyon euroluk ar-ge sonucunda ortaya çıktı. Hiçbir şirket bu kadar para harcayıp ürettiği yeni motoru, başka firmanın eskiden beri kullandığı motorla aynı fiyatta satmaz. Atmosferik=ucuz olmalı düşüncesi her durumda doğru sonucu vermeyebilir.
Mazdanin indirim yapmadigini nereden biliyorsunuz peki ?O günlerde hem Turbo benzinli hem de Atmosferik motor satan markalar vardı ve arada ort 10.000 oynardı. Yani size göre Turbo motor o kadar etmeyebilir lakin ediyor. Ayrıca Opsiyonlar her zaman paketlerden daha pahalıya gelir VW e eklemek yerine Mazdadan çıkarsaydınız o zaman da daha farklı bir tablo karşılardı bu marka stratejisidir bazı markalar daha fazla donanım verirler.
Ki Sohbet kısmında VW in 3.000 değil 7-8000 indirim yaptığı söylendi yani reel olarakta Mazda daha ucuz değilmiş
Bu ulkede klimasiz golf alanlar oldu zaten sasirmamak lazimEklenmemiş Golf zaten sizin aracınızla aynı fiyatmış ortada olan o. Bir marka donanım verir diğer marka gider kapıyı halı kaplar reklama bütçe ayırır vs vs. Sonuç olarak zaten halkın geneli Mazda almamış satışlar ortada. Yok sadece kendi özelinizde durumu değerlendiriyor ve Motorunuzun donanım artısını nötrlediğine katılmıyorsanız bu sizin görüşünüz olur. Ben Mazda neden satamadıya cevap olarak söylüyorum yoksa çok defa ifade ettim Atmosferik sevmesem de Mazdayı ben de seviyorum.
Golf e göre bakarsak da mesela DSG o dönemde ekstra 10-15.000 Tl idi ve size göre eli yüzü düzgün bir araba parası lakin millet o parayı verdi aldı. Kimisine göre arızalıdır kimisine göre çok iyi bir şanzımandır hakeder
Ben size katılıyorum hatta 2.0 Atmosferik Mazda kullanmış biri olarak beğeniyorum da sadece daha düşük hacimli atmosferik bana göre değil. Lakin en başından beri söylediğim gibi Konu Mazda neden satamadı üzerine gelişti yani kişisel bakmamak gerekiyor genel eğilimleri kastediyorum
Kendisi aldığı fiyatı yazmış çünküMazdanin indirim yapmadigini nereden biliyorsunuz peki ?
Şuanda öyle lakin o günlerde yıldızının parlama ihtimali varken Motor da çok kaybettirdi. Servis sayısı kısıtlı Suzuki bile otomobil sattı Mazda mı satmayacaktıDiğer konuda yazdığım gibi, Mazda ve Volkswagen markalarının satış adetlerini atmosferik motor-turbo motor konusuna dayanarak açıklayabileceğinizi düşünmüyorum. Motora ve şanzımana gelene kadar daha bir çok etmen var.
Valla genelde 5 10 arasi indirim yapiyorlar cunku satis yokKendisi aldığı fiyatı yazmış çünkü
Mazda'nın çok satmamasının tek sebebi var: Çok satmak istememesi. Modellerin tanıtımları üzerine yaptıkları organizasyonlar da hep mevcut müşterilerini korumaya yönelik, yeni müşteri arayışları neredeyse hiç yok....Lakin en başından beri söylediğim gibi Konu Mazda neden satamadı üzerine gelişti yani kişisel bakmamak gerekiyor genel eğilimleri kastediyorum
Yoksa adam Lpg takmak için Atmosferik ister ona aynı paraya turbo verseniz yine almayabilir. Diğer adam algı peşindedir Mazdayı hiçbir koşulda almayabilir. Diğeri sürüş keyfi ister Mazdaya daha fazla para da verir. Biri için Donanım önemlidir diğeri için değildir
bazı güzel alman arabaları
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ben de dedim aynı şeyi de bazıları için Amerikanmış.Hocam dikkat ettim de hiç Ford paylaşmıyorsun.
Ford ve Opel (Gm dönemi) bir tane ortak yönleri var. O da marka içi özgürlük. İkisininde merkezi Amerika olmasına rağmen. 2 markaya da siz kendi argenizi ve teknolojinizi geliştirin gerekirse biz sizin geliştiklerinizi kullanırız oldu. Avustralya'daki Holden Çin ve Amerika'daki Buick,Cadillac olarak satılan bir çok araba ya direk Opel ya da Opel'in geliştirdiği şaseler üzerine kuruluydu.
Ford'un Avrupa daki ilk merkezi İngiltere oldu. O dönemde Almanya da Köln de fabrikaları var. 1998 yılında İngiltere de olan merkez Almanya Köln taşında ve günümüzde de hala orada geliştirmeleri devam ediyor. İnsanlar Ford'u ilk çıktığı ve ana merkezi Amerika olduğu için Amerikan sanıyor. Haklılar ama bizim çok severek bindiğimiz bir çok Ford'da (Focus,Fiesta) gibi hepsinin Arge si Almanya temelli. Yani benim düşüncem Ford'u direk amerikan demek yerine modellerini Alman Ford'u ve Amerikan Ford'u olarak ayırmak gerektiğini düşünüyorum.
Yakın zamanda Ford emisyon kurallarından dolayı yeni Focus RS üretilmeyeceğini açıkladı. Bu üzücü haberden dolayı Focus Rs fotoğrafları benden gelsin
Ekli dosyayı görüntüle 25612
Ekli dosyayı görüntüle 25613
Ekli dosyayı görüntüle 25614