Amerikanın Çöpe Attığı Arabaları 308,000 tlden Satılması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
En cok guldugumde dsg dsg diyip yillarca insanlara ariza cektirdiler forumlar dolup tasti ariza haberleri ile. Dedilerki tsi lar oyle guzel boyle guclu super falan hepsi yag yakti. Ornegin atmosferik motorlar daha yavas olabilir ama ben 20 bin km zorlarim belki yag degisir o 5 bin km de yag eksiltir. Sinan bu yuzden tsi sevmez zaten ama nafile kime ne anlatayim ben simdi.
Çok uzağa gitmeye gerek yok, tüplü ve 240 bindeki Hitler motorlu octaviamızın yağ değişimini geçirdik, 13k km kullandık ve gördüğümüz kadarıyla yağ yakmamıştı, bir iki tık eksiltmişti ki 240 binde ve tüplü olduğunu göz önüne alırsak hiçbir şey, eklemeye gerek bile yoktu. Tamam bizim motor çok güçlü olmayabilir ama çok sorunsuz ve bizi tatmin ediyor gidişiyle çok da kötü değil.
 
Skoda 2011 model dsglerin %41i arizalanmiş
2012 dsglerin %38i
2013 dsglerin %24u
2014 dsglerin %15
2015 dsglerde %5 i arizali

Yani km artikca 4 senede arabanin dsg patlatma olasiligi %50 ye yakin..

Sifir satilan arabalarin istatistiginin bir onemi yok.
Seat forumunda birinin çektiği videoda söylediğine göre 2011 model ve öncesindeki dsg ler bayağı sıkıntıymış. Sonradan arıza oranı azalmış biraz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche
Yahu bana 2016 yilinda satilan arabanin ariza oranlarini soyluyorlar. Bana 50000 km yi tamamlayan arabalarin ariza oranini soyleyin. 21000 km dsg titreyen polosu olan arkadasim var. Satti kurtuldu.
 
İnsanlar, bmw 1 serisinden 7 serisine kafar ZF hp8 türevi şanzımanlar kullanır. Tork konverterlidir. Ama kimse bu çok yavaş, ay bu çok eski yada çok yakar demez. Adamlar hile yapmadan A+ ekonomi notu alır.
Dahada önemlisi, Kimse demez, bmw silkeleniyor, kalkışta titriyor, baskı balatası değişti gibide dialog göremezsiniz. Hayla yollarda hp5 şanzımanlı e39 e38ler modelleri yürümeye devam eder. değerinide kaybetmez.
 
Skoda 2011 model dsglerin %41i arizalanmiş
2012 dsglerin %38i
2013 dsglerin %24u
2014 dsglerin %15
2015 dsglerde %5 i arizali

Yani km artikca 4 senede arabanin dsg patlatma olasiligi %50 ye yakin..

Sifir satilan arabalarin istatistiginin bir onemi yok.
Merak ettiğim bir nokta var Ali abi;
Servisler bazen de bu tip arızaları kullanıcı hatası sayıyorlar ve müşteri yine mağdur oluyor. Bu kullanıcı hatası dsg arızaları da bu oranlara dahil mi? Dahil değilse gerçekçi rakam daha da fazladır
Not: bahsettiğim şey üretim hatası olup da servisin para tırtıklamak için kullanıcı hatası saydığı vakalar
 
konunun vw ile alakası ne? 2002'de vergiler neredeydi? şimdi nerede? bu ülkeyi 15 senedir kimler yönetiyor? ekonomik sosyal olarak vardığımız nokta ne? eleştirirken neyi eleştireceğimizi bilsek biraz gözlerimizi açsak bu noktada olmazdık zaten. vergilerinin oranını konuşmuyoruz da araba fiyatı konuşuyoruz hem de skandaldan etkilenmemiş motoru o motorlardan gibi göstererek. gereksiz bir başlık olmuş. şikayet edenlerin yapması gereken 15 senedir içinde bulunduğumuz boktan bizi kurtarmak için demokratik hakkı olan oyunu akıllıca kullanması olur
 
Sen çok yanlış geliyorsun, ben neyini araştırayım motor emisyonunun. Fiyata bak, habere bak, sanki benmi koydum euro 5 6 7 standartını.
Abi ben sana motorun emisyon skandalından etkilenmediğini söylüyorum, fiyat ile ilgili bişey demedim ki?! Fiyatı zaten uçuk ötesi ona kimsenin itirazı olamaz. Emisyon konusuna gelince adamlar suclu ve suçlarını kabul ediyorlar fakat bi suç işledier diye arabayı bedava satacak değiller ya. Onu da geçtim eğer ülkemizdeki astronomik vergiler olmasaydı bu araba zaten bu fiyatlara gelmezdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...