Ankara ve Anıtkabir Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İstanbullu

Panpa
7,345
Marka
Hyundai
Merhaba
Eskişehir'i gezdik
Bozcaada'ya gittik

Her Laik Türk gencinin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir Anıtkabir. Günübirlik gidip gelmeyi planlıyorum. Sabahın ilk ışıkları ile Anıtkabir ziyaretimizi yaptık. Peki bundan sonra Ankarada görmeye gezmeye değer yerler nerelerdir. Doğa ile iç içe kahvaltı ve öğlen yemeği yiyebilceğimiz mekanlar nelerdir.
Mutlaka bunu yap şunu ye diyeceğiniz tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Merhaba
Eskişehir'i gezdik
Bozcaada'ya gittik

Her Laik Türk gencinin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir Anıtkabir. Günübirlik gidip gelmeyi planlıyorum. Sabahın ilk ışıkları ile Anıtkabir ziyaretimizi yaptık. Peki bundan sonra Ankarada görmeye gezmeye değer yerler nerelerdir. Doğa ile iç içe kahvaltı ve öğlen yemeği yiyebilceğimiz mekanlar nelerdir.

Gezebileceğiniz yerleri bilmiyorum ama gitmemeniz gereken yerlerden biri Kızılay, ben de Ankara'ya geçerken uğrayanlardanım Anıtkabir'den sonra tam gaz kaçıp uzaklaştım Ankara'dan. Bir daha da umarım gitmem.

Ankara merkezi değilde, ankara cevresinde kızılca hamam varmış. Termal bölge. Altımızda araba var. İlla Ankara merkezi olcak diye bir kayde yok :)

Hocam gezilebilecek yer olarak ankara kalesi var muzelerden hoslaniyorsaniz tam yaninda bi tane buyuk bir muze vardi ama aksam gitmenizi tavsiye etmiyorum tekin bi yer olmuyor kahvalti tarzi doga ile ic ice pek bilmiyorum ama hamamonunde biraz nostaljik mekanlar var cok fazla kisi orayi tercih ediyor muze ve tarih severseniz ulucanlar cezaevi muzesi baya eskiye goturur sizi kizilayin ustunde kugulu park var biraz kargasalidir ama ortami hostur.aklima cok fazla yer gelmedi

Ankara merkezi değilde, ankara cevresinde kızılca hamam varmış. Termal bölge. Altımızda araba var. İlla Ankara merkezi olcak diye bir kayde yok :)
Hocam kizilay cok karmasikdir arabayla pek girilcek bi yer degil bana gore ben batikentte oturuyorum cogu kisi arabalarini metroya birakip oyle geciyo kizilaya

Eymir golu de guzeldir merkeze yakin hava guzelse piknik yapmak icin, segmenler parki, tbmm eski meclisi gezebilirsiniz, ataturkun evi de var, anadolu medeniyetler muzesine de gidebilirsiniz ne istediginize bakar eglenmek icin de park caddesi tarafina gidebikirsiniz kizilayi pek tavsiye etmem

Ankara içinde Hamamönü'ne gidebilirsiniz, Gölbaşı'nda Mogan gölünü gezebilirsiniz. Polatlı'da şehitlik ve Gordion yerleşkesi var orayı gezebilirsiniz. Ya da Beypazarı veya kızılcahamam'a ugrayabilirsiniz. Rotayı doğru ayarlarsanız 1 günde gezebilirsiniz bu noktaların çoğunu

Ayrica anitkabirdeki hediyelik esyalarda. Almanizi onermem cok kalitesiz ve pahalilar kalem anahtarlik vb 1 ayda hepsi bozulup kiriliyor

Arkadaşlar, arabada sadece ben ailem ve kredi kartı olacak. Para yiyeceğim. Piknik ile uğraşamam, Dersiniz, güzel kahvaltı mekanları ve güzel öğle yemeği lokantaları oraya kapak atayım :)

Merhaba
Eskişehir'i gezdik
Bozcaada'ya gittik

ODTU Visnelik, manzarali, ferah orman icinde, nezih bir havuzbasi mekanidir.
Siddetle tavsiye ederim...

http://www.odtumd.org.tr

Kahvaltı için Alacaatlı'da Çalgan'ı önerebilirim.

Öğle yemeği için Atatürk Orman Çiftliği'nde kokoreç veya köfte yiyebilirsiniz. Üstüne de çiftlik dondurması, nefis.
Masabaşı Kebapçısı'nda yemek yiyebilirsiniz Balgat ve Mithatpaşa Caddesi'nde şubeleri var, yemekleri harikadır.
Yalnız buralar haftasonu tıklım tıklım olur, taşar. Malum haftasonları gidecek pek yer yok.

İstanbul'dan gelirken Beypazarı'na, dönerken Kızılcahamam'a uğrayabilirsin. Ters kalıyor birbirine.

Kaleyi, Hamamönü'nü zaten demişler. Gençlik Parkı'nda turlayabilirsiniz isterseniz. Lunapark falan var.

Bunlar haricinde Ankara maalesef gezip görmesi kısır bir şehir. Ben bu sebepten terkettim kendisini :)

Sadece Ümitköy ve Anıttepe şubesi olan Düveroğlu Kebap'a ugramanı tavsiye ederim. Adamlar gerçekten başarılılar. Özellikle lamhacunları baya başarılı. Yanlız bayram dönemlerinde Anıttepe şubesi kapalı olabiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...