Ankara'da benzin istasyonu önerisi(gerçekten deneyimleyen arkadaşlar içeri)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RYAN7R

Özg
Panpa
4,160
29
Marka
Yok
Arkadaşlar iyi yakıta toplumca açız, hem pahalı yakıt kullanıyoruz hem de dandik ürün alıyoruz. İlk zamanlar shell alıyordum, sonra total e geçtim, en son bp de karar kılmıştım ki araba yüksek derecede retard verdiği için bp den de soğudum. Aslında şu an bp ve opet iyi deniliyor. Shell'den gerçekten deneyimleyen arkadaşlar uzak durulması gerektiğini söylüyor, hatta vpower baya sıkıntılı imiş. Şimdi benim acilen iyi yakıt satan bir istasyon bulmam gerekiyor çünkü gaza oturduğumda anlık şıkırtı sesini rahatça duyabiliyorum. Bana firmadan daha çok önemli olan yer istasyon. Şu firmanın şu istasyonu çok iyi diye önerdiğiniz yerleri merakla bekliyorum.

Eskişehir yolu Yaşamkent çıkışındaki ve Çayyolu içindeki BP (hatta Çayyolu şubesinin sol ön pompası) Ankara'nın en iyi benzinini alabileceğin yerler. Test edildi, üstelik ölçüldü ve onaylandı.

Valla Shell alıyorum yıllardır, hiç bana mısın demedi.

Eskişehir Yolu'ndaki Ağaçlı Shell, Shell'in kendi istasyonu. Bilkent Shell'de aynı şekilde. Bir sıkıntı yaşamadım.

Total'de ve Opet'te araba girmiyor resmen ve inanılmaz fazla yakıyor.

BP bir iki kere denedim. Rolantide titreme yaptı. Ama Konya Yolu'ndaki BP'den aldım. Hiç bizim oradaki BP'leri denemedim (çayyolu).

Shell'in kendi istasyonlarında bir sıkıntı yok. Ama BP denerim depo bitince şöyle çeyrek depo kadar.

Ben de yıllardır Şile Yolundaki Shell'den alırım bir sıkıntı yaşatmadı. Hatta V-Power alıyorum hep. Bir kere Opet'ten aldım hiç memnun kalmadım..

Valla Shell alıyorum yıllardır, hiç bana mısın demedi.

Eskişehir Yolu'ndaki Ağaçlı Shell, Shell'in kendi istasyonu. Bilkent Shell'de aynı şekilde. Bir sıkıntı yaşamadım.

Total'de ve Opet'te araba girmiyor resmen ve inanılmaz fazla yakıyor.

BP bir iki kere denedim. Rolantide titreme yaptı. Ama Konya Yolu'ndaki BP'den aldım. Hiç bizim oradaki BP'leri denemedim (çayyolu).

Shell'in kendi istasyonlarında bir sıkıntı yok. Ama BP denerim depo bitince şöyle çeyrek depo kadar.
Hocam motor içindeki tortular o yüzden oluşmuş olabilir sizdeki. Pompaların dibinde birikmiş tortular her benzin konulduğunda o pompa içindeki benzine karışıyor, çökmesine fırsat vermeden hemen başka arabaya konulunca da benzin tortulu alınmış oluyor. Kalabalık istasyonların bu sıkıntısı var. Hem Yaşamkent dönüşündeki hem Çayyolu içindeki BP'ler çok sık kullanılmadığı için bu tortu olayı minimal oluyor. İkincisi de iki istasyonun da benzin kalitesi iyi. Bir fark hissedemeyebilirsiniz kısa vadede ama uzun vadede sağlıklı işte, demeye çalıştığım o.

Yaşamkent BP yolum düştükçe alırım, gerçekten iyi ama 20-30 km mesafede :) Konya yolu BP'den alıyorum epeydir, aslında BMW nin yakıtı düşerken çekişi arttı. Önceden dikmen vadisi shell den alırdım hep, gene shell in kendi istasyonu orası, yüksek yakıt sarfiyatı ve çekiş düşüklüğü sebebi ile bıraktım. Şimdi benim Golf'e yazılım yaptırdım, yakıtım konya yolu bp, araba birden gaza oturunca işeme sesi yapıyor, demekki yakıtın oktan baya düşük. Ayrıca us performance utku firma olarak bp ve opet önderdi. Nedeni şu dedi, bunlar bi araba yüklemişler, depo full shell v power doluymuş, arabadan bir türlü güç alamamışlar, sonra depoyu söküp boşaltıp (şaşmaz)opet koymuşlar ve bütün sorunlar kalkmış, aynı kişi bp den de yakıt alınca sıkıntı yaşamamış ve ayrıca shell fuelsave alınca da yaşamamış, ilginç. Neyse, şimdi bu depo bitsin, 50 şer liralık bi kaç istasyon deneyeceğim golf te, beğendiğim firmada fulleyip motul fuel system cleaner ekleyeceğim depoya, şu an yakıt filtresi yeni değişti zaten. Belki ethanol ve toluen katkıları kullanabilirim oktan arttırmak için. Şimdilik bi eskişehir yolu reis bp deneyeyim. Sonra shell deneyeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...