merhaba arkadaşlar antifiriz aracı nasıl soğutur yani mesela örnek veriyorum -100 derecelik antifirizle -50 derecelik antifirin soğutması aynı mı antifirizin kalitesini nasıl anlarız,bir de araca direk sadece antifiriz koyarsak ne olur?
Su, aracı nasıl soğutuyorsa antifriz de aynı şekilde soğutur. İşin aslı; antifriz, suya katılan bir katkıdır. Klima gazı gibi soğutucu bir etki düşünmeyin.merhaba arkadaşlar antifiriz aracı nasıl soğutur yani mesela örnek veriyorum -100 derecelik antifirizle -50 derecelik antifirin soğutması aynı mı antifirizin kalitesini nasıl anlarız,bir de araca direk sadece antifiriz koyarsak ne olur?
Sistemi tamamen saf suyla doldurup fan açtırıp sonrasında tekrar sistemi boşaltıp antifiriz-saf su karışımını koyabilirsiniz. Böylece daha sağlıklı ve uygun maliyetle halletmiş olursunuz.Forumdaşlar çok güzel anlatmışlar. Ellerinize sağlık.
Benden de bir soru gelsin o zaman. Aracımda şu an musluk suyu var.(+antifriz tabiki). Ben komple saf su + antifriz yapacağım sistemi. Fakat usta tüm suyun komple boşalmadığını, illaki içeride biraz musluk suyu kalacağını söyledi. Bunun sizce çok bir etkisi olur mu ? Tahminimce %90 saf su % 10'da musluk suyu olur gibime geliyor. Yoksa komple değiştirmek için o çileli yollara mı girmeli ?
Aracı hiçbir zaman antifrizsiz bırakmadıysanız musluk suyunun size bir zararı olmayacaktır. Bu zahmete girmenize hiç gerek yok. Ayrıca bu işin en ideali sulandırılmış (seyreltilmiş) ürünlerin satın alınmasıdır. Çünkü bu işlemde musluk suyu yerine kullanılacak en doğru materyal saf su değil, deiyonize sudur. Onu da nasıl bulursunuz hiçbir fikrim yok. =)Forumdaşlar çok güzel anlatmışlar. Ellerinize sağlık.
Benden de bir soru gelsin o zaman. Aracımda şu an musluk suyu var.(+antifriz tabiki). Ben komple saf su + antifriz yapacağım sistemi. Fakat usta tüm suyun komple boşalmadığını, illaki içeride biraz musluk suyu kalacağını söyledi. Bunun sizce çok bir etkisi olur mu ? Tahminimce %90 saf su % 10'da musluk suyu olur gibime geliyor. Yoksa komple değiştirmek için o çileli yollara mı girmeli ?
Hocam bazı bölgelerdeki musluk suyu aşırı kireçli. Misal kırşehirde çaydanlıkta katman katman kireç tabakası oluşuyor kısa bir süre sonra. Kendim zor durumda kaldığımda içme suyu kullanmıştım ama bulunduğum bölgenin suyu kireçli olduğundan koymuyorum.Aracı hiçbir zaman antifrizsiz bırakmadıysanız musluk suyunun size bir zararı olmayacaktır. Bu zahmete girmenize hiç gerek yok. Ayrıca bu işin en ideali sulandırılmış (seyreltilmiş) ürünlerin satın alınmasıdır. Çünkü bu işlemde musluk suyu yerine kullanılacak en doğru materyal saf su değil, deiyonize sudur. Onu da nasıl bulursunuz hiçbir fikrim yok. =)
İçinizin rahat etmesi bakımından örnek olarak; benim bildiğim 2013 yılından beri musluk suyundan başka su görmemiş gariban arabamdan çıkan devirdaim pompasının içindeki kireç/pas durumunu aşağıdaki postta görebilirsiniz.
Opel Corsa C 1.2 Club
Bugün İzmit oto sanayide GoodYear bayiine görüş almak için gittim. Durumu anlattım. kaç sezondur kullandığımı, sürekli mi kullandığımı, kaç km olduğunu filan sordular, lastiği de biraz incelediler. Normal dediler, bu lastiklerin ömrü 40k km kadar, sizinki de artık bitmiş dediler. EfficientGrip...otopark.com
Geçenlerde termostatı söktüğümüzde o da aynı şekilde pırıl pırıldı. Ne bir pas belirtisi vardı, ne de kireç...
Abi kesinlikle katılıyorum aynı şekilde bende örnek fotoğraf ekleyeyim konudan alıntıAracı hiçbir zaman antifrizsiz bırakmadıysanız musluk suyunun size bir zararı olmayacaktır. Bu zahmete girmenize hiç gerek yok. Ayrıca bu işin en ideali sulandırılmış (seyreltilmiş) ürünlerin satın alınmasıdır. Çünkü bu işlemde musluk suyu yerine kullanılacak en doğru materyal saf su değil, deiyonize sudur. Onu da nasıl bulursunuz hiçbir fikrim yok. =)
İçinizin rahat etmesi bakımından örnek olarak; benim bildiğim 2013 yılından beri musluk suyundan başka su görmemiş gariban arabamdan çıkan devirdaim pompasının içindeki kireç/pas durumunu aşağıdaki postta görebilirsiniz.
Opel Corsa C 1.2 Club
Bugün İzmit oto sanayide GoodYear bayiine görüş almak için gittim. Durumu anlattım. kaç sezondur kullandığımı, sürekli mi kullandığımı, kaç km olduğunu filan sordular, lastiği de biraz incelediler. Normal dediler, bu lastiklerin ömrü 40k km kadar, sizinki de artık bitmiş dediler. EfficientGrip...otopark.com
Geçenlerde termostatı söktüğümüzde o da aynı şekilde pırıl pırıldı. Ne bir pas belirtisi vardı, ne de kireç...
1. Fotoğraf motor bloğunun su yeri (termostatın yeri)
2. Fotoğraf üzerinden söktüğümüz termostat
Ekli dosyayı görüntüle 36396
Ekli dosyayı görüntüle 36397
Klimanın tahliye suyudur. En kaliteli antifriz suyu olur kendisi."deiyonize su" istiyorum deyip bir dükkana girdiğimi hayal edemiyorumsilikon sprey istedim cam fitilleri için, wd40 dır abi o öyle bişi yok demişti satıcı
![]()
Kendinde çok rahat değiştirirsin ben 30-40 dakikada tüm sistemi devridaim yaptırarak değiştirmiştim. @M.Shadows sürekli yarım gaz çeyrek gaz gibi basarak araca fan açtırdı, ben dönüş hortumunu genleşme kabından ayırıp genleşme kabından sürekli saf su ekleyerek 10-15 dakika devridaim yaptırmıştım. Sürekli yeni su ile besledim anlayacağın. Daha sonra içeride ki tüm su saf su olduğunda yine hortum boşa akarak, üzerine antifriz ekleyip, seviyesine geldiğinde hortumu yerine taktım.@bt ve @mete25 teşekkür ederim. Araç bir senedir bende, benden öncesinde de uzun süre servis bakımlı binilmiş. Umarım o yola hiç girmemişlerdir.
20 litre saf suyu hazırladım. Artık yapabildikleri kadar arındırırız diyelim. Deiyonize su olayına hiç girmiyorum.
Bende Castrol Radicool NF aldım. Elden almak istedim ama hiç bir yerde yok meret. İnternetten çektik bakalım.
Su, antifriz yağ bakımına beraber giricez haftaya, ne kadar işçilik vereceğiz muamma. Aracı kendim kaldırabilsem direk kendim de değiştireceğim de, var mı önerisi olan kolay yoldan bi değişim yapalım.
Yanıma ben gibi bir deli bulsam komple yağ filtre işine giricem de, etrafta herkes bunalmış durumda.Kendinde çok rahat değiştirirsin ben 30-40 dakikada tüm sistemi devridaim yaptırarak değiştirmiştim. @M.Shadows sürekli yarım gaz çeyrek gaz gibi basarak araca fan açtırdı, ben dönüş hortumunu genleşme kabından ayırıp genleşme kabından sürekli saf su ekleyerek 10-15 dakika devridaim yaptırmıştım. Sürekli yeni su ile besledim anlayacağın. Daha sonra içeride ki tüm su saf su olduğunda yine hortum boşa akarak, üzerine antifriz ekleyip, seviyesine geldiğinde hortumu yerine taktım.
Yakında astra h için tekrar yapmam gerekiyor aynı işlemi.
Klimanın tahliye suyudur. En kaliteli antifriz suyu olur kendisi.
Toz girmemesi için kapaktan bir delik açıp 5ltlik bidona giriş yapmasını sağlarsanız süzmeyede gerek kalmaz. Ütüde ve salon çiçeklerinde de kullanıma uygundur. Özellikle menekşeler, hoyalar ve orkideler çok severben ofis de ki klimaların suyunu kullanıyorum.. o zaman iyiymiş.. süzüyorum bide...
Toz girmemesi için kapaktan bir delik açıp 5ltlik bidona giriş yapmasını sağlarsanız süzmeyede gerek kalmaz. Ütüde ve salon çiçeklerinde de kullanıma uygundur. Özellikle menekşeler, hoyalar ve orkideler çok sever
Kendinde çok rahat değiştirirsin ben 30-40 dakikada tüm sistemi devridaim yaptırarak değiştirmiştim. @M.Shadows sürekli yarım gaz çeyrek gaz gibi basarak araca fan açtırdı, ben dönüş hortumunu genleşme kabından ayırıp genleşme kabından sürekli saf su ekleyerek 10-15 dakika devridaim yaptırmıştım. Sürekli yeni su ile besledim anlayacağın. Daha sonra içeride ki tüm su saf su olduğunda yine hortum boşa akarak, üzerine antifriz ekleyip, seviyesine geldiğinde hortumu yerine taktım.
Yakında astra h için tekrar yapmam gerekiyor aynı işlemi.