Antifiriz ve çamurlu su hk.

boris-M5

Profesör
803
Marka
Peugeot
Merhabalar.
Arac 1.5 dizel accent.
Bir süredir araci antifirizsiz direk suyla kullaniyorum ama gecen günlerde fark ettim ki tasirma kabindaki su direk kahverengi camurumsu suya donusmus.
Aracin conta yaktigini düsünmüyorum,buna bağlı olarak antifirizli deniyecegim.
Hangi antifiriz önerirsiniz? Kaç lt? Donma derecesi? Ve son olarak full antifiriz mi koymalıyım ?
Tavsiyelerinizi bekliyorum

Çamurumsu su, soğutma sisteminde pas olduğu anlamına geliyor. Kesinlikle sistemi temizlemeden yada temizletmeden antifiriz kullanmayın. Marka olarak çok önemli olduğunu düşünmüyorum, kırmızı renkli organik antifiriz işinizi görecektir. Soğutma sisteminin ortalama 5-6 litre olduğunu düşünürsek %50 su %50 antifiriz oranıyla değişim yapmaya özen gösterin.

Merhabalar.
Arac 1.5 dizel accent.
Bir süredir araci antifirizsiz direk suyla kullaniyorum ama gecen günlerde fark ettim ki tasirma kabindaki su direk kahverengi camurumsu suya donusmus.
Aracin conta yaktigini düsünmüyorum,buna bağlı olarak antifirizli deniyecegim.
Hangi antifiriz önerirsiniz? Kaç lt? Donma derecesi? Ve son olarak full antifiriz mi koymalıyım ?
Tavsiyelerinizi bekliyorum
sirkeli su ile bir gün bekletip sonra antifirizli suyu koyabilirsin hocam bence..

Aynı durum aracımı aldığımda benim başımdaydı. zamanla o çamurlu pis su sağı solu tıkıyor
yeni antifiriz koymadan evvel berrak su gelene dek sürekli doldur ısıt boşalt yapmanız lazım. bunun için önce termostatı söküp yuvayı boş bağlamak gerek. sonra suyu tamamen boşaltıp yeniden su doldurmak lazım. su biraz ısınınca tekrardan arabayı durdurmadan hava alma tapasını açıp bir yandan su doldurup bir yandan da boşaltmanız lazım. temiz su gelene dek tekrarlanması gerek işlemin. elinizden geliyorsa yapın değilse uğraşacak adam bulmak gerek. herkes uğraşmıyor.

Aynı durum aracımı aldığımda benim başımdaydı. zamanla o çamurlu pis su sağı solu tıkıyor
yeni antifiriz koymadan evvel berrak su gelene dek sürekli doldur ısıt boşalt yapmanız lazım. bunun için önce termostatı söküp yuvayı boş bağlamak gerek. sonra suyu tamamen boşaltıp yeniden su doldurmak lazım. su biraz ısınınca tekrardan arabayı durdurmadan hava alma tapasını açıp bir yandan su doldurup bir yandan da boşaltmanız lazım. temiz su gelene dek tekrarlanması gerek işlemin. elinizden geliyorsa yapın değilse uğraşacak adam bulmak gerek. herkes uğraşmıyor.
evet herkes uğraşmadı ama yağ filtresinin üstünden dediğin gibi berrak su gelene kadar boşalttı,sonra doldurdu.Bu seferde yedek su deposundan su eksiltiyo normal midir?