Araba Fiyatları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ebaza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ebaza

Düz Yol Gazcısı
2
Eskiden araba sahibi olmak bir lükstü onlara ulaşmak bir hayli zordu. Zamanla araba bir ihtiyaç haline geldi ulaşması kolay olmaya başladı. Ne zaman ki yetkililer arabanın insanlar için bir ihtiyaç olduğunu, önemli olduğunu, bizlere keyif verdiğini anladılar o andan sonra arabalar Lüks Bir İhtiyaç haline geldi.

Günümüzde etrafımıza baktığımız zaman her kapıda en az bir arabanın olduğunu görüyoruz. Hatta bazı evlerin önünde iki üç dört. Her neyse... Artık orta ve daha az gelir sahibi insanlar için araba almak imkansız hale geldi. Bu durumdan şikayetçi miyiz ? Evet. Peki bunu düzeltmek için ne yapıyoruz ? Hiç bir şey.

Evet biliyorum üretici firmaya arabaları ucuza vermiyor, devlet vergi düşürmüyor, kur farkı düşmüyor ama yapabileceğimiz bir şey var. Lütfen araç sahipleri araçlarını satarken biraz daha düşünceli olsunlar. İnternet sitelerinde bir sürü satılık araç ilanı var. Onları görüp de "bak adam 30 bine satıyor ben 40 bine satarım" demeyin. hakkı ne ise ona satın. Yarın sizde araba alacaksınız. Sizde " bu ikinci eller de amma uçtu " diyeceksiniz. Bunun sebebi sizsiniz bizleriz. lütfen biraz daha sağduyulu biraz daha insaflı olun.

Yüksek fiyatlardan çok daha vahim ve değinilmesi gereken bir konu var: Paramparça olup 3-5 farklı araçtan kaynatılıp toplanmış "bel altı temizlik boyalı" ilanlar var. Şahsen buna sebep olduğumu da kesinlikle kabul etmiyorum.
Bu arada Merhaba.

Son düzenleme:
Fiyatlar konusunda her şey birbiri ile bağlantılı, Kurların artması ve vergiler, bazı firmaların araçlarını çok değerli görüp aşırı fiyatlarla satması bu nedenle fiyatları genel olarak artırmaları, ikinci eldeki yüksek fiyatlar. Ama en önemlisi de bu fiyatlara araba alan tüketici. Araba satılmazsa mecburen indirime gidilecektir.

hükümet iki konuda işini iyi yapmıyor. 1- eğitim sistemi 2- vergilendirme
2016 yılı çok kötü geçti. hainler dört bir yandan saldırdılar. ekonomimiz kötüye gidiyordu. devletin paraya ihtiyacı vardı. ve yeni vergi sistemi çıktı. eyvallah. devletimiz zora düştüğünde kaldırmasını iyi biliriz. lakin ekonomimiz bu sene gayet iyi. şirketler yaz sezonu ile toplarlanmaya başladı. rusyayla ilişkilerimiz düzeldi. turist geliyor. devlet bir güzellik yapsada vergiyi düşürse. benzin düşse. on numara olur.

2016 yılı çok kötü geçti. hainler dört bir yandan saldırdılar. ekonomimiz kötüye gidiyordu. devletin paraya ihtiyacı vardı. ve yeni vergi sistemi çıktı. eyvallah. devletimiz zora düştüğünde kaldırmasını iyi biliriz. lakin ekonomimiz bu sene gayet iyi. şirketler yaz sezonu ile toplarlanmaya başladı. rusyayla ilişkilerimiz düzeldi. turist geliyor. devlet bir güzellik yapsada vergiyi düşürse. benzin düşse. on numara olur.
Biraz fazla polyannacilik mı olacak bilmiyorum ama iyi düşünmeye çalışıyorum .

Dolar yeniden eski seyrine dönmeye başladı , benzine bizi memnun etmeyecek kadar da olsa indirimler gelmeye başladı , bahsettiğiniz gibi turistler geliyor , Rusya'ya ihracat yapıyoruz ... Bunlar hep iyiye işaret .

Daha fazlası lazım :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biraz fazla polyannacilik mı olacak bilmiyorum ama iyi düşünmeye çalışıyorum .

Dolar yeniden eski seyrine dönmeye başladı , benzine bizi memnun etmeyecek kadar da olsa indirimler gelmeye başladı , bahsettiğiniz gibi turistler geliyor , Rusya'ya ihracat yapıyoruz ... Bunlar hep iyiye işaret .

Daha fazlası lazım :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allaha şükür bu yaz sezonu baya iyi geçecek. Keza ekonomimiz gayet iyi durumda. Borsa rekor üstüne rekor kırıyor. Türkiye güvenli ülke konuma giriyor. Natashalar geliyor gelecek :D

hayır siz bazı sektörlerin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz. benim bir çok sektörden tanıdıklarım var. oturup sohbet ederim. durumlar şu an gayet iyi. turist geliyor. borsa yükseliyor. internetten takip edebilirsiniz
Evet şirketlere kredi pompalanarak varlık fonu denen saçma sapan şey sayesinde dolar belli bir süreliğine düşürülüyor.... TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ....

Evet şirketlere kredi pompalanarak varlık fonu denen saçma sapan şey sayesinde dolar belli bir süreliğine düşürülüyor.... TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ....
yüzde 5 lik büyüme rakamları elde edildi. dünyada 3. yüz bu konuda. hala ne değirmeninden bahsediyorsun. ekonomimiz gayet iyi. dolar 3.49 olmuş.

Ben rakamlara bakmiyorum. Ev alabiliyormuyum istanbulda hayir. Eli yuzu duzgun 0 km araba alabiliyormuyum hayir. Teknolojide birsey alabiliyormuyum kolay kolay hayir. Hukuk sistemi ile bir seyler yapilabiliyormu hayir durum icler acisi.saglik konusunda cebimde param yoksa istedigim gibi yararlanabiliyormuyum hayir ( seker tansiyon hastalari vb ilac durumlari haric saglik sistemi benim isime yaramiyor) egitim sistemi icler acisi durumda toparlanmaya calisiliyor ama daha cok yolumuz var.

hayır siz bazı sektörlerin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz. benim bir çok sektörden tanıdıklarım var. oturup sohbet ederim. durumlar şu an gayet iyi. turist geliyor. borsa yükseliyor. internetten takip edebilirsiniz
Hangi sektörlerde tanıdıklarınız iyi diyor mesela? Geçen hafta bize Antalya'dan gelen mobilya işleri icin calisacagimiz adam boşuna "şuan Antalya'da istediginiz oteli piyasa fiyatının %30 altına alırsınız" dedi o zaman. Biz de piyasanın içindeyiz ama hiç acıcı bir durum yok. Dolar düştü euro hala 4 tl maşallah.

Arttırıyorum Sağlık sistemi.Doktorları ayak altına alıp performans denen saçmalığı önümüze koydular.Muayene ücreti,ilaç parası koydular,İçinde doktor olmayan hastaneler açtılar,Dışarda binlerce işsiz hemşire varken,Hemşiresi olmayan hastaneler oldu.Peki neden hastane açıldı?? Doyurmaları gereken yandaş inşaat şirketleri için. Şebinkarahisara radyoloji servisi olan 8 ameliyathaneli 300 yataklı hastane yapmışlar.Çalışan doktor sayısı 3!! 3 tane pratisyen hekim..
Yolunda giden ya da gelişen tek şey söyleyebilir misiniz??
Sonuç:Araba fiyatlarından çok yaşama hakkınızın elinizden alınışına ses çıkarmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...