Araba Fiyatları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ebaza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler, arkadaşlar bu ülkede hatta tüm dünyada vatandaşların, aynı milletten insanların birbirlerinin kalplerini kırmalarına değmeyecek yegane şeylerden biri siyasi insanlardır. Emin olun siyasetçiler bizim ne eleştirilerimizi ne de övgülerimizi zerre önemsemiyor. Cebini dolduran, yedi ceddine yetecek parayı banka hesaplarına istifleyen istifliyor bile. O sebeple siyasetçiymiş, futbolcuymuş, takımmış v.s bunlar için aynı milletten insanların birbirini kırmasına, araya nifak sokmalarına lüzum yok. Bu siyasilerin hepsi gidicidir, kalıcı olan bir tek bizleriz.

Beyler, arkadaşlar bu ülkede hatta tüm dünyada vatandaşların, aynı milletten insanların birbirlerinin kalplerini kırmalarına değmeyecek yegane şeylerden biri siyasi insanlardır. Emin olun siyasetçiler bizim ne eleştirilerimizi ne de övgülerimizi zerre önemsemiyor. Cebini dolduran, yedi ceddine yetecek parayı banka hesaplarına istifleyen istifliyor bile. O sebeple siyasetçiymiş, futbolcuymuş, takımmış v.s bunlar için aynı milletten insanların birbirini kırmasına, araya nifak sokmalarına lüzum yok. Bu siyasilerin hepsi gidicidir, kalıcı olan bir tek bizleriz.
öyle abi tabi ki. ama ben kimseye hakaret etmedim. sadece fikirlerimi yansıtmaya çalıştım. uzatmaya da gerek yok bence.

öyle abi tabi ki. ama ben kimseye hakaret etmedim. sadece fikirlerimi yansıtmaya çalıştım. uzatmaya da gerek yok bence.
Malum ülkenin durumu her alanda gergin. Vatandaşın da pek mutlu olduğu, rahat yaşadığı söylenemez. O yüzden bu haller herkesi geriyor, herkese etki ediyor. O sebeple dediğin gibi hakaret olmasa bile muhakkak gerginlik çıkabiliyor. Bundan dolayı bu mevzuların uzatılmaması daha hayırlı diye düşünüyorum.

Daha önce forumda farklı bir başlıkta aşağıdakileri yazmıştım. Linki paylaşayım, mesajın bir kısmını da alıntılayayım:
https://www.otopark.com/forum/threads/benzine-yılbaşı-zammı-geldi.2714/page-7#post-53169
.... GSYİH'nin artış sebebi herkesin bildiği anormal gelir dengesizliği nedeniyledir. Aşırı zenginler ve gelirleri değerlendirme dışı kalacak kadar az yoksul nüfus da inanılmaz düzeyde.
Artan ihracat kısmı külliyen yalan. Yalan burada söylenmiyor, hükümetin kontrolündeki kaynaklardan üretilen bilgiler.
Düşen enflasyon kısmı da ayrı bir bomba. Borsada oynayacak kadar iyi ekonomi bilgim yok ama enflasyon oranlarının çok kolay manipüle edilebildiğini biliyorum. Ülke ekonomisi yıllardır karayolu projelerinin de içinde bulunduğu inşaat sektörü sayesinde ayakta tutuluyor. Bakın hizmet sektörü demiyorum, sadece inşaat. Çünkü endüstriyel üretim veya hizmet karşılığı maddi gelir sağlamak ülkelerin ekonomi politikalarındaki temel tercih unsurlarıdır. Üretim yok, e hizmet de yalan. Nereye kadar gidecek?
İş hacmi kısmı da ayrı bomba. Bu kadar kapatılan fabrikalayla iş hacmi nasıl büyüyor? İş hacmi x2 ise, nüfus x5 olmuş durumda. Yukarıda dediğim gibi, nitelikli ve niteliksiz iş gücü şu anda inşaat sektöründe. IT bile inşaat sektöründen ciddi fayda sağlıyor. İnşaat bir yerde elbet bitecek çünkü sürdürülebilir değil.

Komünizmin insan doğasına aykırı, karıncalar için filan uygun olan ütopik bir sistem olduğunu düşündüğüm için liberal ekonomiyi ben de desteklerim. Ama devletin belli sorumluluklarını yine yerine getirmesi gerekir. Liberal ekonomi devlet tarafından doğru yönetilmezse yağma ekonomisine dönüşür. Bkz. Türkiye.
...
Başlık altında okuduklarıma dayanarak birkaç şey daha ekleyeyim. Sağlık sektörüne 2017 yılı boyunca bayağı yüklü para gömmek durumunda kaldım. Ben o parayı gömmemiş olsam muhtemelen şu anda kanser vücudumun muhtelif yerlerine yayılmıştı vs.vs. Maalesef bu imkanı olmayan, yaratamayan bir sürü insan var. Ha ben de çok refah içerisinde değilim, karşılığında arabam kaç zamandır arızalı şekilde yatıyor. Kimse sağlık sektörü iyi demesin, kalpler kırılır.
Turizmi şu aralar tutabildiği kadar ayakta tutan müşteriler Arap turistler. Eskiden tüm dünyaya hitap eden ülkemiz, artık sadece Arapların kontrolsüz para saçmasına bel bağlamış durumda. Katar'dı, Suriye'ydi, taraftı tarafsızlıktı filan derken sonunda illa ki turizm sektörü o taraftan da darbe yiyecek. Yani turizmde de taşıma suyla değirmen dönüyor.

Gelelim otomotive... Şimdi benimle birlikte birkaç arkadaşın daha bahsettiği gelir dengesizliğine bakarsak, ülkedeki gelirin yarısından fazlasını elinde barındıran %1'lik kesime hitap edecek lüks araçlar mevcut. Hatta Lexus gibi bazı markalar da piyasaya yeni yeni girmeye karar veriyor. Geriye kalanlar için birazcık lüks bir aracı kullanmanın tek yolu çalıştığı şirketin tahsis etmesi olur. Hatta pek çoğumuz vasat filo araçlarına bile sahip olamıyoruz, çalıştığımız şirketler sayesinde binip kullanabiliyoruz.

Özetle, ben de ülkenin içinde bulunduğu durum hakkında karamsar olanlardanım. Geleceğe yönelik umut ışığı da göremeyenlerdenim. Bunun üzerine uzun tartışmalar yapılabilir ama yeri değil. :)

deveyi diken insanı öpen seviyorsunuz bu hayatı :) hayır bir kere zaten bir insana reis demek nedir? nasıl yediriyorsunuz bunu egonuza,karakterinize? insan bir kere her şeyden evvel der ki; "sen kimsin? senin benden ne farkın var? ben de senin hayatına sahip olabilirim,servetine,gücüne sahip olabilirim. senden neyim eksik?sen bugün oradaysan benim sayemde oradasın,benim paramı yiyorsun. ailemin çoluğumun çocuğumun rızkından kesip saltanat sürüyorsun." ama işte.. maalesef bazıları köle olarak doğuyor. beynine kölelik kodlanmış. ondan düşünmesini,karar almasını,hareket etmesini bekleyemezsin. O ancak parmak ile gösterilen istikamete gitmesini bilir. çünkü kendisi karar alabilecek,hayatını,kişisel haklarını koruyabilecek donanıma sahip değildir. ona var olduğundan beri reislere,kendinden büyüklere,örflere,adetlere,toplumun yerli yersiz doğru yanlış kurallarına itaat etmesi öğretilmiştir. reisler öl derse ölür. sus derse susar. git derse gider. kal derse kalır. sokağa çık derse çıkar. çıkma derse çıkmaz. reisleri ne derse inanır çünkü düşünme yetisi maalesef yoktur, beynin o lobu gelişmemiştir..

Geçen Ağustos ayında her şey dahil (ekstra donanımlar + koruyucular + cam filmi) 85300 TL'ye aldığım araba şu anda aynı donanım ve ekstralarla 110 binin üstüne geliyor. Daha da bir şey demiyorum...

Not: Ekonominin iyi olduğunu iddia edenlerle tartışmayı 2008 yılında bıraktım.

Son düzenleme:
deveyi diken insanı öpen seviyorsunuz bu hayatı :) hayır bir kere zaten bir insana reis demek nedir? nasıl yediriyorsunuz bunu egonuza,karakterinize? insan bir kere her şeyden evvel der ki; "sen kimsin? senin benden ne farkın var? ben de senin hayatına sahip olabilirim,servetine,gücüne sahip olabilirim. senden neyim eksik?sen bugün oradaysan benim sayemde oradasın,benim paramı yiyorsun. ailemin çoluğumun çocuğumun rızkından kesip saltanat sürüyorsun." ama işte.. maalesef bazıları köle olarak doğuyor. beynine kölelik kodlanmış. ondan düşünmesini,karar almasını,hareket etmesini bekleyemezsin. O ancak parmak ile gösterilen istikamete gitmesini bilir. çünkü kendisi karar alabilecek,hayatını,kişisel haklarını koruyabilecek donanıma sahip değildir. ona var olduğundan beri reislere,kendinden büyüklere,örflere,adetlere,toplumun yerli yersiz doğru yanlış kurallarına itaat etmesi öğretilmiştir. reisler öl derse ölür. sus derse susar. git derse gider. kal derse kalır. sokağa çık derse çıkar. çıkma derse çıkmaz. reisleri ne derse inanır çünkü düşünme yetisi maalesef yoktur, beynin o lobu gelişmemiştir..
Hülocular gelmeden...

Daha önceden de buna benzer bir başlıkta belirtmiştim. Maalesef bu reis, aga v.s sıfatları ve bu şahısların peşinden, izinden sorgulamadan gitme eğilimleri Osmanlı zamanından bize kalan ve tarih boyunca da değiştiremediğimiz yegane kötü yanlarımızdan biri. Atatürk üstüne basa basa her eserinde ve her cümlesinde Türk halkına olan güvenini ve bu halkın kendi kendini yönetebilecek kudrete sahip olduğunu belirtirken, halk buna kendisi pek inanmadı. Maalesef bizim insanımız kendisi yerine düşünen ve karar veren tek adamcılık zihniyetine fazlasıyla aşina. Demokrasiymiş, özgür düşünceymiş, bireysellikmiş falan bunlar hikaye. Yozlaşmış kültürü ve adetleri eğitim ve öğretim ile terbiye edemediğin vakit bu sonuçların alınması kaçınılmaz.

Bence bu konu hakkında siyaset yapmak anlamsız herşey ortada ekonomi ne kadar güçlü ve iyi olursa olsun yaşam pahalı olduktan sonra ne önemi var. Bizi kıskanan batının yaşam sıtandartlarına asla erişemiyeceğiz bizim ülkemizde ayda bir tavuk yemek bile lüks hale geldi daha ne olsun arkadaş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...