Araba kaçırma anılarınız.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan At
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şimdi konuyu asıl açma sebebim kendi anımı anlatmaktan ziyade arkadaşımınkini anlatmaktı.
9. Sınıfayız, ben kaçırdığımda olan arkadaşım var bir başka arkadaş ve kaçıran arkadaş var. Ben yine iyi kötü biliyordum bu onun 2. kaçırışıydı ilkinde yoktum arabada ama çok kötü kullanıyordu. :D İlk başta yine boş bir dikey park alanıbdan çıkıcaz o da debriyaj kavramaya getirip kullanıyor o gün çok şey yaşadık birkaçını yazayım.

Park alanından çıkarken arabayı kaldırdı geri geri çıkıyor yeteri kadar çıktı biz durup ileri gidicek diye bekliyoruz, bu neredeyse 360 derece geri geri döndü park alanından çıkıcam diye :D. Neyse orayı geçtim 1. Viteste geziyoruz hep 20 30 hızlarında 2 ye atmıyor hiç. Bir ara durduk biraz muhabbet ettik arabada, sonra biraz daha gezelim dedik çıktık, ters yöne girdik ara yol ve geniş sokağa bağlanıyor bu durmadan pat diye çıktı yola o sıra soldan gelen biri vardı uzun falan yaktı bayağı önüne atladığımız için. Tabi biz dalga geçip duruyoruz. Bir ara önde oturan arkadaş "la selo yanlış şeritten gidiyon trafik soldan akıyor dedi(yol tek gidiş geliş)" direksiyondaki arkadaşta haa doğru diyip sol şeride geçti biz gülüyoruz o hala soldan gidiyor zar zor ikna ettik sağa geç diye :D

7 ya da 8.sınıftaydım sanırım tam hatırlamıyorum. Arkadaş Kaçırdı geldi babasının arabasını. 1.3 multijet fiorino. Bakkaldan da cips kola falan bir şeyler almıştık neyse gazladık yani öyle sandık en azından :D ayağı debrajdan çekmeden ikinci vitese atıp patinaj çektirmeler falan o zaman için eğlenmiştik. Kazasız belasız gittik eve çıktık arkadaşlara. Kolanın arabada çalkalanıp köpürebilceği hiç aklımıza gelmedi, bi açtık foss tavana kadar fışkırmıştı o kola:D

15 yaşındayken 2 kere kaçırdım ilkinde ailem şehir dışındaydı annemin arabasını kaçırdım 2 gün boyunca sürdüm geri aldığım şekilde bıraktım ikincisinde babam yurtdışındaydı arabasının anahtarını bıraktığı yeri gördüm yanımda bi arkadaşla gezelim dedik otoparktan çıkarken tamponu hafif sürttüm yinede gezdik geldik aldığımız gibi bıraktık ama babam anladı tabi. Oğlum arabayı kaçırma öğrenene kadar yol boşken sakinken ben sana sürdürürüm dedi o günden sonra kaçırmadım babam öğrendiğimi anladığında yazlıkta tek başıma sürmemede karışmaz oldu. Ehliyet alana kadarda benim sürttüğüm arabayı satmadı ehliyet alınca sen kullanırsın dedi. 110binde B5 1.8t otm highline2 passattı hala özlerim babam sağolsun

Yaşım 15-16 civarları,Babam yeni araba almış,(e60 520d)eski arabası(Opel vectra b 2.0 140)boşa çıkmış.Bir gece evde herkes yatarken bir anda şeytan dürtüsü geldi.Aldım vectrayı dışarıda sürüyorum.Tabi düzgün kullanıyorum gereksiz gazlamıyorum çünkü o zamanlar yeni yeni tek başıma trafiğe çıkmaya başlamışım.Neyse gidiyoruz bir baktım polis çevirmesi. :) Durdurdular ehliyet ruhsat demeden polis memuru "sen kaç yaşındasın evladım,ailenin haberi var mı?" dedi.Polis amca arabayı kaçırdım dedim.Adam baktı baktı "şimdi seni hapse göndereceğiz,bunun cezası büyük."dedi.O an içimdeki korku anlatılamaz.Neyse polis amca anlatıyor tabi sözde başıma neler geleceğini,O sırada, "baban nerede"dedi."Evde yatıyor"dedim.Daha sonra evi aradı polis amca babamı gecenin 2 sinde sahilyoluna getirdi.Babam ikna etmeye çalışıyor arabayı bağlamayın bide bununla uğraşmayalım vs şeklinde.Neyse zar zor babam bir şekilde ikna edebildi polis amcayı.O günden sonra akıllanmam gerekirken bu sefer tam tersine iyice tek başıma sürmeye başladım.O günden sonra bir daha da polis görmedim.Bir erkek çocuğunun başına gelebilecek en kötü şeydir arabayı kaçırdığı ilk gün polis çevirmesine yakalanması :) :)

Hiç kaçırmadım valla, babam benden deliydi ki hala daha deli. Ben sürmesem bile babam rahat durmazdı hadi gezelim derdi ki hala öyle :D Ara sıra ben kullanırdım ama uzun süredir oturmadım direksiyona babam zaten her gün bi atraksiyonla geziyor :D

Yaklaşık 11 yıl kadar önce, arabayı kaçırmaya ilk başladığım zamanlardan birinde gözümü karartıp kız arkadaşımı da alıp Çeşme'de gezmeye çıkmıştım. Bilenler vardır, Çeşme'de gece saatlerinde marina önünden otobana doğru giden yolda sık sık çevirme yapılır ve ben de maalesef kıza hava atma derdindeyken o ayrıntıyı tamamen unuttuğum için o yola girme hatasını yaptım. Şanssızlığıma (ki aslında çekmemeleri şans olurdu) polislerden biri sağa çek işaretini verdi. Ehliyet yok, ruhsat yok, alkol var, arabayı kaçırmışım ki sadece arabayı değil tekneyi de kaçırma huyum olduğu için babamın sabrını fazla sınadığım dönemler, eğer çekilirsem işin sonucunda kız arkadaşımın önünde dayak yemek de var. Yani kısacası olmaması gereken her şeyi kombo yapar gibi arka arkaya sıralamışım, Tekken 5 oynarken yapamadığım komboyu resmen arabayı kaçırdığım gece yapmışım.

Genelin aksine o anda g*t korkusundan mıdır nedir kafam nasıl olduysa çalışmaya başladı, baktım sağa çek komutu veren polis ile alkol, ehliyet ve ruhsat kontrolü yapan polisler ayrı duruyorlar ben de dörtlüleri yakmak yerine sağa sinyali verip polislerden birinin yanına sağ camdan konuşacak şekilde yanaştım. Dalyan'a gitmek istediğimi ama yolu kaybettiğimi, yabancı olduğum için yarım saattir orada dönüp durduğumu söyledim ve gene şansıma tam da umduğum gibi polis iyi niyetli ve yardımsever çıktı. Sonuçta gecenin bir vaktinde avcumun içi gibi bildiğim Dalyan yolunu adama 5 dakikaya yakın bir süre boyunca ayrıntılarıyla ve sürekli sorular sorarak anlattırdım, en sonunda teşekkür edip iyi görev dileklerimi bildirip gazladım. :)

Son düzenleme:
Valla daha hiç kaçırmak nasip olmadı. Zaten bizim 4 arabadan 3u minibüs olduğu için pek fantezi yapamıyoruz. Diğeri de 1.1 uno. Scooterla kapışıyoruz. Yokuşta yaya solluyor zaten. Babam da 30 yıllık şoför aşırı sakın kullanır. Onunda hastasıyım tabi

8.sınıfın sonuydu yani yaz tatili dönemi başlamıştı beni de babam tatilde boş boş geçmesin diye bizim iş yerine beraber bikaç şey öğreneyim diye çalışmaya götüryordu. Her sabah saat 8:45de çıkar 9da işte olurduk ben de dedim ya sabahları erken kalkıp bikaç tur atayım diye düşündüm neyse bigün aldım arabayı bi yüreklendim çıktım ama babamın haberi vardı böyle böyle 2-3 hafta sürdüm her sabah 10-15 dk sonra bi gün sabah ben caddede hız sınırında ilerlerken ara sokaktan bir fiorino aşırı bi hızla zıpladı hemen karşısındaki sokağa geçerken göremedim ve ortadan vurdum ve fiorino savrulup baya kaya kaya gitti konteynıra vurdu tabi ben bi korku bi korku ölüyorum araba da daha sıfır almışız mondeo bi indim led farı sis farı normal far hepsi gitmiş tampon kırılma yoktu ama boya atmıştı ön kaput da hafif kalkmıştı ulan ben ne b*k yicem şimdi dedim aradım babamı geldi ve hiç beklenmedik şekilde canın sağolsun dedi ve işe gittik . Bu arada karşıdaki fiorino haksız olduğunu bildiği için sesini etmedi şirket aracıydı onun zaten n'olcak abi benim arabaya diyemeden babam onu susturdu baya kızdı kaşrı tarafa çünkü kazayı görenler hatanın onda olduğunu söylediler ben baya rahatladım o ara görenler sayesinde öylece geçti gitti bu yaz kısmetse ehliyet alıcam o gün bugündür daha direksiyona geçmedim korkudan.

Arabayı kaçırmak gibi bir düşüncem asla ve katiyen olmadı. Babama ne zaman araba kullanmak istiyorum desem beni İstanbul Park'ın arka yollarına götürür ve bir güzel kullandırır. Araba kaçırmak bana fazla tehlikeli geliyor allah korusun birina çarpsan veya arabayı çarpsan yer yerinden oynar hayatın kayar hadi hepsini geçtim birşey olmadan kaçırsam arabayı yerine koysam ama ailem anlasa onların güvenini sarsmış olurum. Bence böyle fantezilere pek gerek yok zaten herşey yaşı gelince daha güzeldir.

Arabayı kaçırmak gibi bir düşüncem asla ve katiyen olmadı. Babama ne zaman araba kullanmak istiyorum desem beni İstanbul Park'ın arka yollarına götürür ve bir güzel kullandırır. Araba kaçırmak bana fazla tehlikeli geliyor allah korusun birina çarpsan veya arabayı çarpsan yer yerinden oynar hayatın kayar hadi hepsini geçtim birşey olmadan kaçırsam arabayı yerine koysam ama ailem anlasa onların güvenini sarsmış olurum. Bence böyle fantezilere pek gerek yok zaten herşey yaşi gelince daha güzeldir.

O tadı tat ya bi şirket arabası zaten niyazi koy a..na sat sat sat

Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Geçen sene bizim bi arkadaş sınav döneminde yayanin birine çarpıp öldürmüştü çocuğun üniversite sınavı falan gitti tabi baya sıkıntı çekti. Tabi suç yaya da olsa da çocuğun hayatı kaydı gibi bişey. Eğer oluyoda kaçırıyorsaniz 2 kat dikkatli olun derim :(

Ya ben ailemin arabasını hiç kaçırmadım hep yanımdalarken kullandım da dedemin arabasını her fırsatta kaçırırdım neden bilmiyorum ama hala daha haber vermeden aldığım oluyor :D

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...