Arabanıza bindiğinde ÖKÜZ gibi hareket edenler hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alper45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alper45

Panpa
2,322
27
Ben şahsen birinin arabasına bindiğim zaman mümkün olduğunda bir taraflarını kirletmemeye,bir taraflarını kırmamaya veya çizmemeye özen gösteririm.Ancak bazıları var ki koltuğa oturuşu hayvan gibi,arabanın içinde duruşu hayvan gibi,insani bir tarafı yok.Siz bunlar için ne yapıyorsunuz veya ne düşünüyorsunuz?Gece gece aklıma bu geldi,yazmak istedim.Biliyorum pek muhabbet konusu olmadı ama gece gece bu kadar oldu kusura bakmayın :)

Bana ait olana saygı göstermeyenin bana da saygısı yoktur. Mal, mülk için kimsenin kalbini kırmam neticede istemeden, bilmeden zarar veren de olabilir. Ama benim sevdiğime, değer verdiğime, benim olana saygı göstermeyenin de canını yakarım. Ayrıca; bahsettiğiniz hareketleri yapan bir kişi yakın arkadaşınız ise arkadaşınızı yanlış seçmişsiniz, yeni tanıdığınız veya yabancı bir kişiyse de karakterinde sıkıntısı olan birisidir demektir. Bu tarz davranışlar insanların karakteri ve ahlakı hakkında çok güzel detaylar verir. Ona göre davranmakta, seçmekte ve tavır koymakta fayda vardır.

Tereddüt etmem arabadan atarım. Çünkü arabama binen herkes arabam hakkında hassas olduğumu bilir. Zamanında uyarmama rağmen "napacan lan arabadan mı atacan" diyerek beni çiğneyip sigara yakmaya niyetlenmiş arkadaşımı seri şekilde kenara çekip arabadan atmıştım. Yine olsa yine atarım.

Emanet araba verip her verdiğimizde gelen arabanın bir yerlerinin kırık olması çok sinir bozuyor, onun dışında arabaya binmeden evvel söylüyorum zaten genelde arabada kurallarım var ki bu kurallar da çok basit sigara içme ve arabanın içini kurcalayacak bir tipi varsa da arabanın içini kurcalama.
Benim asıl ifrit olduğum arabanın içinin kurcalanması, asla ama asla izinsiz bir arabanın torpidosuna bakmam (baktıysam da o gün tuhaflık vardır bence) ama bazı insanlar var ki, mesela birini arabanın içinde bekliyorsun ya, tek tek arabanın içini kurcalar, bu ne bu ne diye sorar ya deli oluyorum. 5 yaşında değilsin sonuçta, arabanın içinde bana özel veya aileme özel bir şey olabilir veya saklamış olabilirim, neden kurcalıyorsun ki. Söylediğim zaman da amaaaan ne olacak diyorlar, bu insanlardan uzak durun asıl bence, size harbiden hiç saygısı yok bu insanların...

En nefret ettiğim insan tiplerinden biri olarak gelir.Tamam bu malı da mezara götürmeyeceğiz ama benim emeğime saygı göstermemesi demek bu.Araçta sigara içmek isteyeni mi ararsın, içinde bir piknik yapılmamış arabayı mı ararsın, zaten yılllarca eskimiş olan plastiği nazik olmadan kapatıp açıp tırnaklarını kıranı mı ararsın, can sıkıntısından gereksiz yere parçaları kapatıp açanı mı ararsın, elini camdan çıkarıp kaportayı darbuka olarak kullananı mı ararsın, sesi hayvan gibi açanı mı ararsın, araba yanımızda duruken kaputa oturup kaputu yamultanı, çizeni mi ararsın?Kısacası ben birinin aracına bindiğimde(ilk binme hariç-ilk binme sırasında araba merakından dolayı kurcalarım ne yalan söyleyim) ben kendi aracıma ne yapılmamasını istiyorsam aynısını arkadaşlarımın arabasında da yapmamaya özen gösteririm, hatta daha da ileri gidip bu konuda hassas olmayan arkadaşlarımı bile ulan bu araba senin içinde bir şey yeyip içirtme bagajı temiz tut diye fırçalamışlığım dahi vardır.

Bir kişi var . Onla geçen mühabetlerimizin %99 aşağidaki gibidir.
Arabama binildiğinde, son ses müzik açma....! Açmayın yahu , dikkatim dağılıyor. Müziksiz seyehat edemiyorsan binme arabama, Dikkatimi dağıtıyor bu muzik. Sonra inince kapıyı sert kapatır, arkasından Ohaa diye bağırır yavaş kapat yavaş yavaş derim...

İşte tüm bu sebeplerden dolayı iki kişilik bir araba almak istiyorum. Binmek isteyen olursada arabada yerim yok deme hakkım olmuş olur. Arkadaşlarım dikkat ediyor ama arabaya binen daha yaşça büyük insanlar dikkat etmiyor. Geçenlerde arabanın camı yarım açıktı adam kapıyı kapatırken camdan tutup asılıp çekiyor kapıyı. Oraya kapı kolu koymuşlar boşuna değil diyemiyosun işte büyük olunca.

İşte tüm bu sebeplerden dolayı iki kişilik bir araba almak istiyorum. Binmek isteyen olursada arabada yerim yok deme hakkım olmuş olur. Arkadaşlarım dikkat ediyor ama arabaya binen daha yaşça büyük insanlar dikkat etmiyor. Geçenlerde arabanın camı yarım açıktı adam kapıyı kapatırken camdan tutup asılıp çekiyor kapıyı. Oraya kapı kolu koymuşlar boşuna değil diyemiyosun işte büyük olunca.
Büyük konuşmayayım, ben derim.

Çevremde beni tanıyan arkadaş,aile kim varsa ne kadar hasta olduğumu bilir ona göre davranır , emanet araba zaten vermem de almam da çok acil bir şey olmadıkça , o yüzden kimse de istemez. Araca bindiğinde de genelde hassas davranırlar. Beni rahatsız eden bir şey olursa da acımam çekinmem uyarırım. Şansımı zorlarsa da azarlarım. Ben zaten sigara kullanmıyorum, babam içtiği halde uzun yolda bile araçta sigara içmez, buna rağmen içmeye çalışan arkadaşları da durdurur indirir, içtikten sonra tekrar alırım kar kış farketmez :)

Diğer taraftan şunu da eklemek istiyorum, arkadaşım arabamın koltukları krem rengi farkındaysan elin kirliyse eğer neden etrafa sürüyorsun ki elini, farketmeden olur onu anlarım insanız sonuçta hepimizin dalgınlığına gelir canın sağolsun der geçerim ne olacak sanki, çok çok yarım saatimi alır onu temizlemek.
Müzik konusunda da müziksiz yaşayamayan insanlardanım, uzun yolda en az 8-10 saat dinlerim yarım saat dinlemem sonra tekrar 8-10 saat dinlerim o derece yani, ama arabaya biniyorsun yan taraftaki kanallar arasında zap yapmaya başlıyor, 1-2-3 tamam da kardeşim arabadan inene kadar da bir müzik dinlememiş oluyoruz, başım dönüyor artık. Zaten karakter olarak agresif bir insanım, trafikte ölümcül hata yapan insanları görünce deli oluyorum, sırf onun için sakız çiğneyerek araba kullanıyorum artık, sen bunu yapınca agresyonum iyice artıyor sonra da sen niye bu kadar sert araba kullanıyorsun oluyor işte...

Baya bi insani sirf yukarida deneyimlerini belirtmis arkadaslarin basina gelenlere benzer durumdan direk sildim.olay sadece benim manyak olmamdan da degil ustelik yeni tanistigin adamin araba hassasligini bilmesen bile taksi veya iett gibi kullanmazsin.bu insanin karakterinide gosterir.karsindaki insanin malına deger vermedigin veyahut kucumsedigin anlamina gelir. Boyle dusuncesiz insanlardanda uzak durmak lazim.

Tereddüt etmem derim. Hemcins, karşı cins, büyük, küçük hiç fark etmez. :/

Tereddüt etmem derim. Hemcins, karşı cins, büyük, küçük hiç fark etmez. :/
Biyolojik yaşın saygı konusunda hiç bir önemi yok benim gözümde. Kimse özel bir çabayla yaşlanmıyor, yaşa göre saygı göstermem gerekseydi çınar ağaçlarının karşısında esas duruşa geçmem gerekirdi. Saygı dediğin hak edilir ve alınır. İnsanoğlu yaşının getirdiği büyüklükten değil, karakter ve davranışlarındaki büyüklükten dolayı saygı beklemeli ve göstermeli. O sebeple bu tarz davranışları düşünmeden yapan insanlar kim olursa olsun uygun dille eleştirir, yüzüne söylerim.

Biyolojik yaşın saygı konusunda hiç bir önemi yok benim gözümde. Kimse özel bir çabayla yaşlanmıyor, yaşa göre saygı göstermem gerekseydi çınar ağaçlarının karşısında esas duruşa geçmem gerekirdi. Saygı dediğin hak edilir ve alınır. İnsanoğlu yaşının getirdiği büyüklükten değil, karakter ve davranışlarındaki büyüklükten dolayı saygı beklemeli ve göstermeli. O sebeple bu tarz davranışları düşünmeden yapan insanlar kim olursa olsun uygun dille eleştirir, yüzüne söylerim.
Tam benim kafa işte abi, yapılan bir hata varsa ben de büyük falan dinlemiyorum söylüyorum sonra suçlu ben oluyorum, o senden büyük hatalarını mazur gör diyorlar da bir hata yapmışsın ben seni uyarıyorum, bunun yaşla falan alakası yok, bir hatan var o hatayı düzelt.

Tam benim kafa işte abi, yapılan bir hata varsa ben de büyük falan dinlemiyorum söylüyorum sonra suçlu ben oluyorum, o senden büyük hatalarını mazur gör diyorlar da bir hata yapmışsın ben seni uyarıyorum, bunun yaşla falan alakası yok, bir hatan var o hatayı düzelt.
Neticede herkes kusurludur. Herkes bilerek ya da bilmeyerek hata yapabilir ve bunların bir kısmı hoşgörüyle karşılanıp mazur görülebilir. Ama çoğu koşulda saygısızlığın mazereti olmaz. İnsanlar, birbirini deli gibi sevenler insanlar için bile bir arada yaşayabilmenin ilk koşulu sayıdır. Saygı yoksa geriye kalan her şey yalandır ki hiç tanımadığın ya da az tanıdığın insanlar arasında saygının yeri daha fazla önem arz eder. O sebeple saygısızlığa sebep olan davranışları karşıdaki kişiye yaşı ne olursa olsun uygun dille söylemek gerekir. Ben de bu düşünceye katılıyorum.

sonuna kadar katılıyorum.

Atmam arabadan ben böyle bir terbiyeyle büyümedim.Kirletirse uyarılarıma rağmen indiğinde bir daha binemez bu kadar basit.Bu zamana adar bir arkadaşım ısrar etti sigara içelim diye.Çektim kenara hızlıca, ver bi dal bana da dışarda içelim dedim.Dışarda içtik yola devam ettik.Arabalarımız değerli duygusal bağlarımız var ve çevremizdekiler bunu bilmeliler çözüm arabadan atmak değil.Bu çok büyük bir saygısızlık ve seviyesizlik bence

Atmam arabadan ben böyle bir terbiyeyle büyümedim.Kirletirse uyarılarıma rağmen indiğinde bir daha binemez bu kadar basit.Bu zamana adar bir arkadaşım ısrar etti sigara içelim diye.Çektim kenara hızlıca, ver bi dal bana da dışarda içelim dedim.Dışarda içtik yola devam ettik.Arabalarımız değerli duygusal bağlarımız var ve çevremizdekiler bunu bilmeliler çözüm arabadan atmak değil.Bu çok büyük bir saygısızlık ve seviyesizlik bence
Hızlı ve Öfkeli deki sistem olacak doktor. Basacaksin düğmeye, yandaki direk uçacak :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...