Arabanızda sevmediğiniz sesler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alfhonso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cam yarı açıkken kapıyı kapattığında çıkan o ses varya, ulan camı kırdım mı acaba diye düşünüyor insan. Birçok arabada var bu, octaviada rahatsız edici düzeyde değil ama accentte bayağı camın sallandığını falan hissediyorsun.
Soğuk havalarda çoğu vag grubunda olan şey, ön amortisörlerden gelen gacırtı sesi. Kamyonete binmiş gibi hissediyorum öyle olduğunda.
Çukura çok sert girip bam güm etmesi, çalışma eşiğini aşmak yani.
Trim sesi çoğu insanı rahatsız ediyor ama beni çok rahatsız etmiyor açıkçası ama kaporta parçası oturmaz ve her yerde bam güm vurur ya ona sinirlenirim işte sadece. Bir ara bagaj kapağından geliyordu octaviada sonra kendiliğinden durdu sonra da boyaya girdi araba, fitili falan değişti galiba tamamen ortadan kalktı.
Bagaj kapağı demişken bagaja takılan plakalar oluyor ya, bazıları iyi tutturmaz onu, bagajı kapattığında plakalık sallanır ona deli olurum.
Geri vitese takarkenki o meşhur ses.

Son düzenleme:
Soğuk hava da dizel motordan gelen kaba ses, amortisör çalışma eşiğinin bittiğinde bam güm yapması. Bunların dışında pek rahatsız etmiyor ama çok bozuk yollardan geçince arka sütundan trim sesi gelmesi.

Klasik, trim sesi:)Ön kol dayamadan ve üst torpido kapağından geliyor bazen ve bagajı sert kapatınca plakanın gövdeye çarpıp çıkardığı tıkırtı:D
Edit: su dolu çukurlara girince suyun davlumbaza çarpıp cıkardığı sesler, bazen korkutuyor:D

Son düzenleme:
Passat'ın B sağ sütunundan gelen çok hafif tıkırtılar ve opsiyonel olarak alınan arka kapı perdelerinden gelen sesler sessiz sakin giderken canımı sıkabiliyor. Tiguan'ın şeytan kulağına kurşun ses konusunda herhangi bir problemi yok.

Devir daim kayışı mıdır nedir düşük devirde ondan aptal bi gıcırtı sesi geliyo bide motordan sürtünme sesi ve akış sesi karışımı gibi bi ses geliyo, biraz endişelendiriyo ama henüz bir şey olmadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...