Yine çok uzuuuuuuuun zaman öncesinde edindiğim ancak, henüz paylaşma fırsatı bulduğum bir başka konu: A118c araç içi kamera
Psikopatı, dengesizi, acemesi bol olan Türkiyemin trafiğinde, her hangi bir gün, her hangi bir olay, her hangi bir kişinin başına gelebilir.
Böyle bir durumda ya karşıdaki ile dalaşıp başınızı iyicene belaya sokarsınız. Ya da elinizdeki delillere güvenip, denk geldiğiniz ayıya, köprüyü geçene kadar dayı dersiniz. Ama sonra hakkınızı sigorta - kasko şirketleri veya diğer yasal yollardan ararsınız.
Bu noktada "elinizdeki delil" konusu çok çok önemli. Bu konuda ise en büyük yardımcınız günümüzde kullanımı gittikçe artan araç içi kamera olur.
Ben de başıma ciddi bir olay gelmeden gidip Viofo'nun A119C modelinden bir adet edindim.
Cihazın teknik özelliklerinde öne çıkanlar
Kameranın çekim kalitesine dair örnek:
Psikopatı, dengesizi, acemesi bol olan Türkiyemin trafiğinde, her hangi bir gün, her hangi bir olay, her hangi bir kişinin başına gelebilir.
Böyle bir durumda ya karşıdaki ile dalaşıp başınızı iyicene belaya sokarsınız. Ya da elinizdeki delillere güvenip, denk geldiğiniz ayıya, köprüyü geçene kadar dayı dersiniz. Ama sonra hakkınızı sigorta - kasko şirketleri veya diğer yasal yollardan ararsınız.
Bu noktada "elinizdeki delil" konusu çok çok önemli. Bu konuda ise en büyük yardımcınız günümüzde kullanımı gittikçe artan araç içi kamera olur.
Ben de başıma ciddi bir olay gelmeden gidip Viofo'nun A119C modelinden bir adet edindim.
Cihazın teknik özelliklerinde öne çıkanlar
- Mekanik tasarımından dolayı araçta bir kamera takılı olduğunun pek fark edilmemesi,
- Pil yerine kapasite (super cap olarak da bilinir) kullanımı ile ısınmaya karşı dayanıklı olması,
- Kontak çevrildiğinde kayıda otomatik başlaması, kontak kapandığında otomatik durması,
- Sd kart hafızanın dolması durumunda eski videoların üstüne kayıt edebilmesi,
- Acil durumlarda sert fren gibi şeyleri fark edip, ilgili görüntünün silinmeyecek bir dizine kaydedilmesi.
Kameranın çekim kalitesine dair örnek:
Moderatör tarafında düzenlendi: