Merhaba...Aslında rusların ya da hava koşullarının trafiği olumsuz etkileyen iklimlerin ülkelerinde bu donanımlar standart iken bizde biraz ekstra olarak görünüyordu.. Fakat son zamanlarda bilinçli kullanıcıların sayısında ciddi bir artış oldu..Pek çok kullanıcı, olsun diye almıyor da aktif olarak kullanıp işe yarayacağı koşulları göz önünde bulundurarak alıyor..Ben de aracıma ne yapsam ne yapsam diye düşünürken, 2 yıl önce yurt dışından aldığım Valeo'nun şerit takip asistanlı, yorgunluk tespit sistemli ve kaza kayıt kamerasına sahip ürününden almıştım.. Ürünün çok güzel özellikleri var. Üstelik valeo.. Türkiye'de sağlayıcıları olsa da biraz fiyat olarak pahalı gelebilir...
Ürün adı ; Valeo Guideo bildiğim özellikleri şöyle;
-Kesik çizgili ya da düz çizgili şeritlerde, sinyal vermeden sağ ya da sol şeride yaklaştığınızda uyarıyor, geçtiğinizde uyarıdan sonra bayan anons ile şeritten ayrıldınız lütfen dikkat şeklinde uyarı veriyor..
-Trafikte, kırmızı ışıkta bekliyorken örneğin; sizin önünüzdeki araç hareket ettiğinde, eğer siz onun hareketinden 3 sn sonra da durmaya devam ederseniz; sizi akustik bir sesle uyarıyor.
-Yorgunluk tespitte de; eğer cihazınız aktif olarak açıksa ve açık halde 1 saat sürüş yaptığınızda 1 saat sürüş tamamladınız diye sesli anons oluyor 2 saat ve üstünde de lütfen mola verin şeklinde anons veriyor..
-Ürün 30 sn lik 30 video kayıt ediyor ve usb ile pc ye görüntüler aktarılabiliyor. Kaza kayıt tutanağına da ek olarak verilmesi için...Bunun dışında sadece siz istediğinizde de 30 sn lik video çekebiliyor.. Uyarıcısı normalde kendi algılıyor ama ben ESP ve ABS sigortasına paralel aldım.. Tetikleme yaptığında yani ESP lik bir durum olduğunda örneğin 30 sn boyunca video kaydediyor.. 2-3 özelliği daha var..Bana kalırsa alacaksanız böyle bir şey tavsiye ederim... Eğer almayacaksanız bence orta halli bir android telefonu sabit kamera olarak kullanın derim...