Uzun süre budget ve central ile çalıştım.
Budget fiyatları aşırı coşturunca Central'dan bir deneme yaptım. Memnun kaldım, devam ettim.
Firmalar genelde size aracı direkt olarak değil grup olarak kiralar. İnternetten yapılan rezervasyonlarda durum böyledir. Teslim almaya gittiğinizde o grupta hangi araç boşta ise size onu verirler. Eğer hiç müsait yoksa firma size bir üst gruptan araç verir. Kurumsallarda durum böyle.
Central özelinde şöyle bir durum var. İnternetten rezerve yaptığınızda direkt aracı seçiyorsunuz. Clio seçtiyseniz, clio. Polo seçtiyseniz polo sizin için hazırlanıyor.
Kaza durumunda tutanak tutulursa hiç bir sorun yaşamazsınız. Kimin kusurlu olduğunun bir önemi yok. Tutanaksız hasarlarda size fatura ederler. Bunun önüne geçmek içinde firma kendi sigorta paketlerini devreye sokar. Satın alım esnasında size sundukları güvence paketleri bunlardır. Örneğin cam kırıldı, lastik patladı. Bunlar sizin cebinizden çıkar. Eğer bi güvence aldıysanız bunları firma kendisi karşılar. Örnek veriyorum 30 liralık bir güvence paketi aldınız diyelim. Buna karşılık size 1000 liralık bir hasar durumunda sorun yaşatmazlar. Üstüne çıkarsa yine size fatura ederler. Birde bu 30 lirayı kiraladığınız günle çarparlar. Yani 5 gün kiraladıysanız 30X5:150 tl olarak ödeme alırlar.
İlk defa kiralama yaparsanız, bazı firmalar findeks kredi notunu sorgular, bazıları uçuş bileti sorgular. ( hava limanları şubeleri için ) Bu ikisini sağlayamazsanız araç vermezler. Kredi notu tutmadığı için araç vermediklerini gözümle gördüm.
Aracı teslim alırken içini ve dışın mutlaka detaylıca inceleyin. Hatta oldukça foto çekin veya video çekin. Aracı ilk teslim aldığınızda normalde firma yetkilisi hasar durumunu kontrol eder. İçine pek bakmazlar. Bu konu da oldukça gözünüz açık olsun.
Yakıt konusunda bir kaç kez taklaya geldim. Depo biraz eksikmiş ama tam dolu gibi işaretlemişler. Kısa süre sonra fark ettiğim için fotoğrafını çektim ve bunu dönüşte ibraz ettim. Firma sorun çıkarmadı. Genelde firmalar depoyu dolu verir dolu alır.
Firmalar ogs vs. gibi anlık giderler için müşteriden depozito keserler. Ben budget'ten çok kiraladığım için benden kesmiyorlardı. Bu depozito miktarı firmadan firmaya ve kiraladığınız aracın grubuna göre değişiyor. 400-500 den başlayıp 2000 lere kadar gidiyor.
Kiralama şirketlerine bir servet yedirdim.
Sormak istediğiniz bir detay olursa yardımcı olmak isterim.